Pratite nas

Reagiranja

Željko Komšić – predsjednik Demokratske fronte

Objavljeno

na

Dana 3. ožujka 2015., u službeni posjet Bosni i Hercegovini dolazi novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar Kitarović, s jasnom porukom kako Bosnu i Hercegovinu vidi kao suverenu državu u kojoj žive tri jednakopravna naroda i kojoj želi pomoći u što bržoj euroatlantskoj integraciji.

Uvjet svih uvjeta jest omogućiti hrvatskom narodu u BiH potpunu jednakopravnost kakvu imaju srpski i bošnjački narod, što se svakom dobronamjernom čovjeku čini normalnim zahtjevom te kako tu ne bi trebalo biti nekih ozbiljnih prepreka.

Nažalost, u Bosni i Hercegovini pojavila se politička ličnost u liku Željka Komšića, koja se politički i nacionalno ne može definirati.

S obzirom da je Željko Komšić u dva mandata bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva, za pretpostaviti je kako se izjašnjava i osjeća kao Hrvat. Ono što nam je upalo u oči jest njegova izjava kako je od tri službena jezika u Bosni i Hercegovini njegov materinski jezik bosanski, što nam je odmah postalo čudno, jer mi donedavno nismo ni znali da taj jezik uopće postoji. Isto tako, Željko Komšić voli isticati kako je bio pripadnik Armije BiH te kako je u Domovinskom ratu dobio odlikovanje „Zlatni ljiljan“ (kao službeni grb bošnjačkog naroda, nešto slično kao grb u hrvatskog ili srpskog naroda), iako je u njegovom rodnom Sarajevu bila hrvatska vojna komponenta HVO Sarajevo i brigada „Kralj Tvrtko“.

Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, od samog početka njegova pojavljivanja na političkoj sceni imamo dojam kako on u biti nije Hrvat niti se osjeća Hrvatom, nego je ustvari Bosanac te agnostik po vjeroispovijesti, te time ne može ni predstavljati Hrvate katolike u BiH, ali može politički smetati, stvarati ozbiljne probleme i imati od toga veliku materijalnu korist. Željko Komšić je utemeljitelj stranke „Demokratska fronta“, koja je polučila solidan rezultat u bošnjačkom biračkom tijelu. Nije to neki veliki rezultat u razmjerima bošnjačkog biračkog tijela (ni blizu kao uspjeh koalicije stranaka ispred HNS-a BiH u hrvatskom biračkom tijelu), ali Stranka demokratske akcije, koja je dobila najveću potporu bošnjačkog biračkog tijela, želi Željka Komšića kao svog manjeg partnera, ali i kao nekoga tko svoju političku karijeru gradi na dekonstituiranju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Željko Komšić koristi svaku prigodu kako bi se suprotstavio legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnost u BiH, bez obzira na to dolaze li oni od legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u BiH, ili od zvaničnika iz Republike Hrvatske koji imaju ustavnu obvezu skrbiti o položaju i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH, ili međunarodnih krugova koji više ne mogu zatvarati oči nad političkim nasiljem i majorizacijom koji se provode nad hrvatskim narodom u BiH.

PTSP je psihološko-traumatski poremećaj koji između ostalog nastaje kao posljedica traumatičnih ratnih događanja, i mi branitelji oboljeli od PTSP-a smo cijelo vrijeme ukazivali kako Željko Komšić boluje od PTSP-a, koji je, kao takav, izrazito podložan manipulaciji koju su u potpunosti prepoznali Zlatko Lagumdžija, Haris Silajdžić i Bakir Izetbegović i počeli ga tapšati po ramenima kako je njegova uloga u zaštiti Bosne i Hercegovine od povijesnog značaja.

Samoljublje i povijesna misija u zaštiti Bosne i Hercegovine poprimaju agresivni ratno-huškački razvoj postratne psihološke traume u Željka Komšića, koja je u potpunosti evoluirala do te razine da je poprimila oblik osmanlijskog janjičara, nešto slično kao Rustem paša koji je bio Hrvat iz Butmira kod Sarajeva.

[mom_video type=”youtube” id=”E1EFe1vSb3s” width=”750″ height=”420″]

Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, želimo poželjeti dobrodošlicu hrvatskoj predsjednici, gđi Grabar Kitarović, u njezinom posjetu Bosni i Hercegovini i upozoriti je kako u Bosni i Hercegovini još uvijek postoje hrvatski janjičari poput Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte i štovatelji Ahdname (koja definira kako se Hrvati katolici trebaju ponašati u Bosni i Hercegovini) poput Marinka Pejića, predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća i Franje Topića, predsjednika „Napretka“.

[ad id=”40551″]

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Poglavar Islamske zajednice u BiH ‘napao’ hrvatsku predsjednicu

Objavljeno

na

Objavio

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine Husein Kavazović uputio je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pismo u kojemu je ustvrdio kako ona i još neki hrvatski dužnosnici zlonamjerno pokušavaju diskreditirati Bošnjake povezujući ih s terorizmom, objavljeno je u ponedjeljak.

Kako se navodi na mrežnim stranicama Rijaseta IZ u BiH, Kavazović je pismo ovakvog sadržaja na adresu hrvatske predsjednice uputio zbog njenih opetovanih optužbi na račun BiH i Bošnjaka kojima se bosanski muslimani i njihova država etiketiraju kao potencijalna teroristička opasnost za susjede i Europu.

Potankosti iz pisma nisu navedene, no stoji kako reis Kavazović od predsjednice Grabar-Kitarović i drugih tijela i dužnosnika Hrvatske traži da “prestanu sa zlonamjernom kampanjom koja za cilj ima diskrediranje Bošnjaka i sijanje straha od njihovog prisustva u Europi”.

Kavazović je od hrvatske predsjednice zatražio i to da radi očuvanja dobrosusjedskih odnosa objasni dokaze na temelju kojih iznosi svoje tvrdnje o tome da su muslimani u BiH i okruženju opasnost po Hrvatsku i Europu.

Pismo poglavara bosanskohercegovačkh muslimana uslijedilo je nakon tvrdnji iz ureda hrvatske predsjendice da u BiH ima između pet i deset tisuća radikaliziranih osoba koje predstavljaju potencijalnu sigurnosnu prijetnju na tragu islamskog terorizma.

Utemeljnost takvih tvrdnji ranije su opovrgnuli visoki bosanskeohercegovački dužnosnici te ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, no nisu naveli kakvi su zapravo razmjeri terorističke prijetnje u BiH.

Kolinda Grabar-Kitarović: Zabrinuta sam procesima u BiH i retorikom prema Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati