ŽELJKO PERATOVIĆ U BUJICI – Nobilo će ubojstvo Đurekovića pokušati prebaciti na crnogorsku Udbu

6

Istraživački novinar Željko Peratović gostovao je u večerašnjoj “Bujici”. Iznio je svoje dojmove sa suđenja Peratoviću i Mustaču, koje je pratio iz sudnice.

“Ponašanje premijera Milanovića i predsjednika Josipovića nanjelo je političku štetu Hrvatskoj. To tvrde tamošnji novinari. Njemačka je bila naš mentor koji je radio pritisak na ostale države EU da Hrvatska uđe u tu zajednicu. Zato je sve iznenadio pokušaj spomenutog dvojca da ne izruče Perkovića i Mustača njemačkom sudu. To je morao biti utjecaj Velike Britanije. Tu je posebna uloga predsjednika Ive Josipovića koji je posjetio britansku kraljicu. Nakon toge je britanski ministar vanjskih poslova posjetio Milanovića. Sve se to događalo kada je već bilo poznato da kreće slučaj “Lex Perković”, rekao je Peratović.

Za samo suđenja kaže da je Ante Nobilo krenuo agresivno, relativizirajući cijeli slučaj. U tome ima podršku nekih medija u Hrvatskoj.

“Nobilo ima pripremljeni scenarij. Navesti će da je ubojstvo Đurekovića išlo preko crnogorske Udbe. Da to nema veze s Perkovićem”, otkrio je Peratović.

“Neki ljudi koji su danas aktivni u političkom životu vežu se za vrijeme u kojem se sudi sada u Njemačkoj. Svi oni koji su bili involvirani u suradničke odnose Udbe sada se tresu. Boje se koliko će i što će progovoriti”, smatra Peratović.

Otkrio je i to je da je Branimir Glavaš oduvijek podržavao Perkovića.

“Kada se sudilo Glavašu za ratni zločin, Perković je kao svjedok bio neutralan ili na Glavaševoj strani.  Naime, Perković je držao Vojnu policiju, SIS i specijalne jedinice u vrijeme rata. Za razliku od Glavaša, Merčepa je na sudu izravno teretio.”, rekao je Peratović.

Dodao je kako ima utisak da je Josipović nervozan zbog udbomafije koja ga okružuje.

“To ga čini nervoznim jer vidi da s njima ne može pobjediti u kampanji. Zbog toga je toliko nervozan, zaključio je Peratović.

Direktno.hr

facebook komentari

 • Agromentum

  Samo da u ovom slučaju ne ispane, treslo se brdo rodio se miš.

  • mislim da će ‘minhenski zbor’ ovoga puta otpjevati sve do kraja

   • 1diablo

    hmm,fali im dirigent Vasiljković,violončelist Čolak i prva violina Lasić..

    • HRSmoock

     Ovaj…Priča se da Vasiljković spava s glavom u jastuku. Khm…U tim godinama…Ode čovjek u snu. Zaboravi disati. Opstrukcija.

     • Alan B’Stard

      A u ovo doba godine hara virus srcanog i mozdanog ‘udara’

 • Gabro Vuskic

  Nobilo je vrlo dobro poznat kao vijerni sluga jugoslavenske Udbe. Može on nastojati što god hoće i kako god hoće skrenuti pažnju s pravog kolosjeka, ali mu neće uspijeti. Njemačka nije Zagreb niti dozvoliti pasti na koljena YUsipovićevoj YU podvali…