Pratite nas

Pregled

ŽELJKO PERATOVIĆ U BUJICI – Nobilo će ubojstvo Đurekovića pokušati prebaciti na crnogorsku Udbu

Objavljeno

na

Istraživački novinar Željko Peratović gostovao je u večerašnjoj “Bujici”. Iznio je svoje dojmove sa suđenja Peratoviću i Mustaču, koje je pratio iz sudnice.

“Ponašanje premijera Milanovića i predsjednika Josipovića nanjelo je političku štetu Hrvatskoj. To tvrde tamošnji novinari. Njemačka je bila naš mentor koji je radio pritisak na ostale države EU da Hrvatska uđe u tu zajednicu. Zato je sve iznenadio pokušaj spomenutog dvojca da ne izruče Perkovića i Mustača njemačkom sudu. To je morao biti utjecaj Velike Britanije. Tu je posebna uloga predsjednika Ive Josipovića koji je posjetio britansku kraljicu. Nakon toge je britanski ministar vanjskih poslova posjetio Milanovića. Sve se to događalo kada je već bilo poznato da kreće slučaj “Lex Perković”, rekao je Peratović.

Za samo suđenja kaže da je Ante Nobilo krenuo agresivno, relativizirajući cijeli slučaj. U tome ima podršku nekih medija u Hrvatskoj.

“Nobilo ima pripremljeni scenarij. Navesti će da je ubojstvo Đurekovića išlo preko crnogorske Udbe. Da to nema veze s Perkovićem”, otkrio je Peratović.

“Neki ljudi koji su danas aktivni u političkom životu vežu se za vrijeme u kojem se sudi sada u Njemačkoj. Svi oni koji su bili involvirani u suradničke odnose Udbe sada se tresu. Boje se koliko će i što će progovoriti”, smatra Peratović.

Otkrio je i to je da je Branimir Glavaš oduvijek podržavao Perkovića.

“Kada se sudilo Glavašu za ratni zločin, Perković je kao svjedok bio neutralan ili na Glavaševoj strani.  Naime, Perković je držao Vojnu policiju, SIS i specijalne jedinice u vrijeme rata. Za razliku od Glavaša, Merčepa je na sudu izravno teretio.”, rekao je Peratović.

Dodao je kako ima utisak da je Josipović nervozan zbog udbomafije koja ga okružuje.

“To ga čini nervoznim jer vidi da s njima ne može pobjediti u kampanji. Zbog toga je toliko nervozan, zaključio je Peratović.

Direktno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Oglasio se DORH: Provodi se pretraga kod 15 osoba

Objavljeno

na

Objavio

DORH se oglasio o policijskoj akciji u Kulmerovim dvorima.

“Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja.

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, stoji u objavi.

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hrvoje Krešić/N1)

Zbog afere Agrokor od ranog jutra krenuli su pretresi na više lokacija. Policija je između ostalog ušla u Kulmerove dvore Ivice Todorića.

U tijeku je pretres doma bivšeg šefa financija Agrokora, Ivana Crnjca.

Rano jutros krenula je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih.  U kompleks Kulmerovih dvora ušla su dva policijska i dva osobna vozila, a jedno stoji ispred ograde. U Kulmerove dvore stigli su Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića.

Policija je ušla i u kuću Ivana Crnjca na Šestinskom vrhu te kuću Ljerke Puljić izvršne dopredsjednice Agrokora. Crnjac je bivši član Agrokorove uprave i bivši izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala.

Prema dostupnim informacijama, Ivica Todorić nije u Hrvatskoj. Todorić se jučer na blogu oglasio čak četiri puta. Upitao je hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl jer je Schwartz grupa u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma, koji je u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici parirao najvećim europskim lancima. Ponovno iznosi optužbe na račun Martine Dalić i kaže kako je lex Agrokor učinio golemu štetu koncernu. Proziva i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kojega pita kako zna da će DORH pokrenuti istragu protiv njega. Todorić također prijeti novim kaznenim prijavama i sumnja u neovisnost revizije Price Water Housea.

Dok Ivica Todorić svoj blog redovito puni novim objavama – i dalje se postavlja pitanje odgovornosti tvrtke koja je prije obavljala reviziju za koncern, zbog golemih nepravilnosti u njegovim bilancama. Mnogi dioničari i investitori dovedeni su u zabludu.

facebook komentari

Nastavi čitati