Željko Reiner: SDP je pokušao pocijepati Most i fragmentirati ga, misleći da će im to ići u prilog!

0
26.09.2015., Zagreb - U sredisnjici HDZ-a na Trgu zrtava fasizma odrzana je konferencija za medije HDZ-a. Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Zeljko Reiner. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u utorak je izrazio nadu da će se novi saziv Sabora konstituirati u ustavnom roku jer bi to, kaže, bilo dobro za zemlju.

[ad id=”68099″]

Reiner je napomenuo da se Sabor treba konstituirati u roku od 20 dana od dana kada počinje teći ustavni rok za njegovo konstituiranje. “On se konstituira ne dolaskom zastupnika u Sabor, već izborom predsjednika Sabora. Pritom ne moraju biti izabrani potpredsjednici Sabora”, rekao je Reiner, upitan kada će se konstituirati Sabor.

Na HDZ-ovoj međunarodnoj konferenciji “Demografska politika – temelj razvoja EU i Republike Hrvatske” Reiner je novinarima izjavio i kako se nada da će se Sabor konstituirati u ustavnom roku, te da će pregovori s Mostom završiti u roku od idućih najviše 20 dana, kako bi Sabor mogao početi s radom.

Upitan hoće li osnivanje HRID-a, kao političke stranke Drage Prgometa uz kojega su još dvije zastupnice Mosta, utjecati na pregovore i konstituiranje nove vlade, ponovio je kako HDZ zastupa stav da je Most cjelina i da pregovara s tom cjelinom. “Smatramo Most kao cjelinu, ali, nažalost, SDP je išao drugim putem pokušavajući pocijepati Most i fragmentirati ga, misleći da će im to ići u prilog”, kazao je Reiner. Upitan ima li Domoljubna koalicija dovoljno potpisa i jesu li ih skupili više od 59, Reiner je odgovorio da će se to vidjeti kada ih HDZ-ovci donesu.

Vezano uz posjet Hrvatskoj potpredsjednika SAD-a Joea Bidena rekao je kako je našoj zemlji itekako stalo do tog posjeta s mnogih aspekata, istaknuvši taj posjet i kao američku poruku Hrvatskoj da im je važan čimbenik na kojega se računa.

Reiner nije želio odgovoriti na pitanje vezano uz HDZ-ovog koalicijskog partnera HČSP, iz kojega su se na komemoraciji u Laslovu, za 24. godišnjicu okupacije tog slavonskog sela nastanjenog većinom mađarskom manjinom, pozvali na desničarsku mađarsku stranku JOBBIK. “Ne mislim komentirati pisanje jednog medija ili portala”, kazao je Reiner.

facebook komentari