Žena

  12

  žena 1„Tko je taj, koji može čitati ženu?” (Shakespeare). Snaga žene se dokazala jačom od snage muškarca.

  Duži životni vijek, tolerancija na bol duše i tijela, izdržljivost, snalažljivost, ustrajnost, spremnost na rizik, nježnost, mekoća Srca, osjetljivost na nepravdu, intuicija, ljubiti do bola, sposobnost za rađanje, majčinski instinkt…, svjedoči o snazi žene. Od samih biblijskih početaka, simbol žene – Eva „je čovjekov san koji je postao tijelo. Od iskona je dakle žena san, a san žena” (Lj. Rupčić).

  Prvi kontakt sa ženom, kojeg svaki čovjek ima je majka. Uz majke ima i jedna Velika Majka. I ta Majka svjedoči o snazi Žene. Duboko sam uvjeren da je snaga pravim ženama Srce i Ljubav. Muškarcima treba sve da uspiju, a ženama samo to. Ako ima razloga zašto je žena stvorena – stvorena je da pretvori Istinu u Život. Njezina se uloga, poslanje, dar, misija u današnjem svijetu čini nenadomjestivom, stoga – kakve su žene takva će biti i budućnost.

  Može li muškarac bez žene? Može ako hoće, ali budućnost NE. Žena, htjeli to neki priznati ili ne, mobilizira čovjekovu ljubavnu snagu. Ta snaga, usmjerena na ženu, smjera na neizmjerno. „Žena neodoljivo privlači, jer je znak Neizmjernoga, i strahovito razočarava, jer je stvarnost ograničenoga” (Lj. Rupčić). Izgonom iz raja nije sve izgubljeno. Iako grijehom „iznakažena”, „Eva je ostala jedini čudesni ulomak raja, koji je Adam mogao uzeti sa sobom” (Hobbes).

  Muškarci – svi, pa i mi u Crkvi, dajmo mjesta ženama. Žena više djeluje na povijest magičnom snagom iluzije nego izbornim pravom, akademskim stupnjevima ili sakramentalnim ređenjima. „Što je povijest? Ništa drugo nego povijest ljudskih ideala, koje su izmaštale žene” (Lj. Rupčić). Nije li i Anđeo tražio od Žene odgovor koji će rasvijetliti cijeli svijet? UTJELOVLJENJE SINA BOŽJEGA. I dobio ga je. Sva djela muškarca nisu tome ni sjena.

  velecasnisudac.com  

  facebook komentari

  • peppermintt

   aha vid što se muški ušutili, domuzi jedni.

   • HRSmoock

    Čekaj, tek kafu pijem. I ne vidim još…

    • peppermintt

     aha koju je ženica skuvala :kava ( uf što mi nedostaju emotikončići :)))

     • HRSmoock

      Ma ona i mali tek sad ustaju. Ne znam kako sam se dovezao do firme. Kupio sam kafu usput, ali sad sam je popio. Ne znam za vas, ali spavao sam kao jagnje. Dva ćebeta. U osmom mjesecu. Kao na planini.

      • peppermintt

       mirna savjest spava veli stara mudroslovica 🙂
       je lipe friške noći, ali dani su izvrsni, valjat će još na kupanje, jedva čekam ruka mi je skoro pa dobro napokon 🙂

      • HRSmoock

       Zaraslo? Sad jomelop da ne ostane ožiljak. Malo je glupo satviti kesu preko ruke, ali ima sad neki gel-sprej. I drugi put pazi. azbestna rukavica. Ma dva para ako treba. I dalje od kuhinje.

      • peppermintt

       je skroz dobro samo koža se vidi još svijetla al bude to ok , ovaj melem je doista pravo čudo

      • HRSmoock

       Mix jomelop, pa malo kantarion. Kad se malo osunča neće se ni vidjeti.

      • peppermintt

       s unutarnje strane dlana je 🙂

      • HRSmoock

       Pa ništa, onda stari hrvatski pozdrav. Po cijeli dan. Za dom…”Nisam ja to ljudi zbog geste ili štojaznamčega, već zbog ruke. Da se osunča. Rekao mi dr HRSmoock. Pitajte njega.”

      • peppermintt

       Spremni !
       :))

      • HRSmoock

       Sad kad nas pohapse…I zabrane da igramo fuzbal :))