Živko Budimir osuđen na 6 mjeseci zatvora uvjetno

0

Sanela Rondić, sutkinja Općinskog suda u Sarajevu danas je Živka Budimira proglasila krivim za nedozvljeno drženje i nošenje oružja, te mu izrekla kaznu zatvora od 6 mjeseci koja neće biti izvršena ukoliko u roku od godinu ne počni novo krivično djelo, saznaje Dnevni avaz

zivko-budimir-od-desnicara-do-multietnicara

Ona je naglasila da ne stoji prigovor obrane, te da je prilikom pretresa izvršnog 26 travnja prošle godine kada je pištolj “češka zborjevka” sa 7 metaka od kojih jedan u cijevi pronađen u uredu predsjednika Federacije BiH, sve bilo zakonito.

– Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je optuženi počinio krivično djelo navedeno u optužnici, a smatramo da će uvjetna osuda postići svrhu kažnjavanja. Sud nije našao otežavajuće okolnosti, dok je kao olakšavajuće uzeo u obzir da optuženi nije ranije osuđivan, da pištolj nije nabavljen na “crnom tržištu”, da je obiteljski čovjek, te njegovo korektno ponašenje tijekom suđenja, kazala je sutkinja Rondić obrazlažući presudu.

Živko Budimir i njegov odvjetnik Ragib Hadžić nisi prisustvovali izricanju presude kako su ranije i najavili, a to po zakonu i nisu bili dužni.

Avaz

facebook komentari