Pratite nas

Komentar

Zlatko Hasanbegović: A tko je predsjednik SDP-a? Perković, Mustač…

Objavljeno

na

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović komentirao je raniju izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da je ‘Hasanbegović predsjednik HDZ-a’.

“To su njegove dosjetke, njegov način govora. Moram se domisliti što bih rekao u njegovom stilu. Iz njega progovara podsvijest. Tko je pravi predsjednik SDP-a? I predsjednik SDP-a je bio gospodin Mustač, te Perković, a ne Milanović”, rekao je Hasanbegović.

O uvjetima Mosta nezavisnih lista rekao je da na uvjete neće odgovarati u kampanji, nego dan poslije izbora.

“Sjest ćemo i razmotriti zahtjeve”, rekao je Hasanbegović.

O eventualnoj suradnji s Miloradom Pupovcem, Hasanbegović je rekao da “Pupovac ima prigodu poduprijeti novu saborsku većinu”.

“To je mogao i prošli put, ne znam zašto je ostao u oporbi”, kaže Hasanbegović.

“Mislim da manjinski zastupnici ne trebaju arbitrirati, nego podržati vladu, u skladu sa svojim interesima”.

Upitan je i kako komentira navijački prosvjed tijekom HDZ-ovog skupa u Splitu.

“Torcida je svoju borbu s HNS-om proširila i na političko područje. Ne može se reći da podržavaju ovu ili onu stranku, ali nova Vlada će razmotriti i temu sporta”, rekao je.

O ispadima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prema voditeljici Mirjani HrgiHasanbegović kaže da mu je žao, “Bandić se očigledno umorio u kampanji, i u jednom trenutku reagirao na neprimjeren način”.

“S novinarima nije uvijek jednostavno, ali političari imaju obvezu uljudno i ljubazno odgovarati na sva pitanja”, zaključuje Hasanbegović za N1.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati