Zlatko Hasanbegović: Nisam se prepoznao u Plenkovićevoj prijetnji

1

Vrh HDZ-a, dakle jezgra oko Andreja Plenkovića, nije siguran kako riješiti situaciju sa Zlatkom Hasanbegovićem, članom Predsjedništva stranke, koji otvoreno daje podršku Bruni Esih, protukandidatkinji službenom kandidatu HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika.

Iako je šef HDZ-a Andrej Plenković preksinoć na sve tri nacionalne televizije poručio da će biti posljedica za one koji budu radili protiv Drage Prgometa, HDZ-ova kandidata za Zagreb, iza te poruke, barem za sada, nema konkretnih postupaka ni objašnjenja što bi te posljedice podrazumijevale, piše Večernji list

Odluka o discipliniranju

Plenković je tu poruku uputio zbog Hasanbegovića, ali čini se uzaludno da šef HDZ-a sada od Hasanbegovića traži poslušnost i stranačku stegu kada je mjesecima i njemu i Bruni Esih, kao nezavisnoj članici Kluba HDZ-a, dopuštao da imaju poseban status i glasaju po svojoj volji, a ne sukladno odlukama Kluba HDZ-a. Hasanbegović je jučer za Večernji list rekao da ne vidi razloga zašto bi se ta Plenkovićeva poruka odnosila na njega.

Nisam se prepoznao u Plenkovićevim riječima – poručio je Hasanbegović. U šali je dodao da ne zna kakve bi to posljedice uopće trebale biti, osim možda deset puta šibom po turu.

Hasanbegović je prvi put za Večernji list još u četvrtak službeno rekao da mu je žao što HDZ nije prepoznao Brunu Esih kao pravu kandidatkinju te stranke za Zagreb te da će joj izraziti podršku jer je ona najbliža njegovim uvjerenjima.

Nakon toga, jučer je objavljen i njegov intervju u Jutarnjem listu u kojem je ponovio te stavove, ali i dodatno zaoštrio te izravno prozvao Plenkovića da mu je bila važnija potpora Milana Bandića u Saboru od pobjede HDZ-a u Zagrebu.

Andrija Hebrang: Član sam HDZ-a, ali kao građanin dajem podršku Bruni Esih

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Treba li ikoga više uvjeravati tko je “moralna vertikala” u HDZ-u? Pokvarenost i podlost do sada je jasno pokazao jugoPlenković,a što je “krema na tortu”,tu pokvarenost iskazuje prema članovima SVOJE stranke,dok prema SDP-u nastoji biti fer i bira riječi da ih ne uvrijedi! Članovi HDZ-a,treba li vam jasnija slika tko je Plenković i tko ga je instalirao za vođu vaše stranke?? Infiltriran je u HDZ sa ciljem da ga uništi iznutra…PROGLEDAJTE već jednom,majku mu staru! Pa šta treba svakog od vas pojedinačno klepit po glavi da bi shvatili?! Pokažite sada na gradskom izboru da imate svoj ponos i stav i ne prihvatite ovog “Trgometa” kojega je izabrao, ovako prevrtljivog,sa željom da NE POBIJEDI i da Bandić ostane i dalje gradonačelnik,kako bi imao njegovu podršku u Saboru! Ne pristajte biti statisti u prljavoj Plenkovićevoj politici,pogotovo kada imate na raspolaganju osobu vrijednosti kakva je B.Esih!