Pratite nas

Komentar

Zlatko Hasanbegović: Nisam se prepoznao u Plenkovićevoj prijetnji

Objavljeno

na

Vrh HDZ-a, dakle jezgra oko Andreja Plenkovića, nije siguran kako riješiti situaciju sa Zlatkom Hasanbegovićem, članom Predsjedništva stranke, koji otvoreno daje podršku Bruni Esih, protukandidatkinji službenom kandidatu HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika.

Iako je šef HDZ-a Andrej Plenković preksinoć na sve tri nacionalne televizije poručio da će biti posljedica za one koji budu radili protiv Drage Prgometa, HDZ-ova kandidata za Zagreb, iza te poruke, barem za sada, nema konkretnih postupaka ni objašnjenja što bi te posljedice podrazumijevale, piše Večernji list

Odluka o discipliniranju

Plenković je tu poruku uputio zbog Hasanbegovića, ali čini se uzaludno da šef HDZ-a sada od Hasanbegovića traži poslušnost i stranačku stegu kada je mjesecima i njemu i Bruni Esih, kao nezavisnoj članici Kluba HDZ-a, dopuštao da imaju poseban status i glasaju po svojoj volji, a ne sukladno odlukama Kluba HDZ-a. Hasanbegović je jučer za Večernji list rekao da ne vidi razloga zašto bi se ta Plenkovićeva poruka odnosila na njega.

Nisam se prepoznao u Plenkovićevim riječima – poručio je Hasanbegović. U šali je dodao da ne zna kakve bi to posljedice uopće trebale biti, osim možda deset puta šibom po turu.

Hasanbegović je prvi put za Večernji list još u četvrtak službeno rekao da mu je žao što HDZ nije prepoznao Brunu Esih kao pravu kandidatkinju te stranke za Zagreb te da će joj izraziti podršku jer je ona najbliža njegovim uvjerenjima.

Nakon toga, jučer je objavljen i njegov intervju u Jutarnjem listu u kojem je ponovio te stavove, ali i dodatno zaoštrio te izravno prozvao Plenkovića da mu je bila važnija potpora Milana Bandića u Saboru od pobjede HDZ-a u Zagrebu.

Andrija Hebrang: Član sam HDZ-a, ali kao građanin dajem podršku Bruni Esih

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati