Znate li tko je djevojka koja je danas koračala uz generale?

2

Uz generale Gotovinu Čermaka i Markača danas je u vukovarskoj koloni hodala i žena koja je prije 22 godine postala jedan od simbola Domovinskog rata.

Iako je 18. studenog 1991. godine imala samo šest i pol godina,  njen lik i suze mnogima su se usjekle u sjećanje. Željka Jurić postala je jedan od simbola pada Grada heroja. Djevojčica u plavom kaputiću danas ima 28 godina, a u koloni sjećanja koračala je uz generale Gotovinu Markača i Čermaka.

Kada su stigle optužnice na račun generala, Željku je to posebno potreslo. ‘Ljudi koji su išli braniti svoj dom sada imaju knedlu u grlu, osjećaju se odbačeno. U potpunosti su izgubili nadu’, objasnila je našoj novinarki prije dvije godine. Željka je nakon pada Vukovara s majkom otišla u Sremsku Mitrovicu, a nakon toga u Zagreb. ‘Mislila sam da se nikada neću vratiti u Vukovar.

Nakon odlaska 1991., prvi put sam otišla ponovno u Vukovar 1997. godine. Kada sam vidjela razrušeni grad, našu kuću, bila sam ljuta i razočarana, ali u meni nije bilo mržnje. Jednostavno, nisam mogla vjerovati da je čovjek čovjeku u stanju učiniti tako nešto’, ispričala je Željka našoj novinarki prije dvije godine, pred dvadesetu godišnjicu pada grada.

dnevnik.hr

facebook komentari

  • Bollero

    Jadno. Rasti djevojko, još ćeš se ti nagledati animalnih poriva ljudske vrste. Sretno kroz život.

  • Bollero

    Jadno. Rasti djevojko, još ćeš se ti nagledati animalnih poriva ljudske vrste. Sretno kroz život.