Zoki u lovu na ‘kapetana’ Dragana, bomerangom!?

  2

  Koncem studenog prošle godine pravdoljubiva australska sutkinja J.D. po tko zna koji put odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao ‘Kapetan Dragan’, Hrvatskoj koju je prije godinu dana po tko zna koji put potpisao australski ministar unutarnjih poslova.

  [dropcap]R[/dropcap]azlog je ovaj put ‘veoma bitan’: radi se o po tko zna koji put nekakvoj sitnoj grješki suda izrazito proceduralne naravi!?A ‘naš’ Dragan, poznatiji kao svirepi ubojica, silovatelj hrvatsko-bošnjačkih žena i okrutni mučitelj zatočenika iz Knina, Gline i Zvornika itd., ‘nestrpljivo čeka’ izručenje Hrvatskoj još od davne 2005.g. kad je uhićen pa 2009. godine privremeno pušten iz zatvora u Sidney-u.Iste, 2009. godine po tko zna koji put ponovno je uhićen te do danas prkosi poštenoj pravdi demokratske ‘zemlje klokana’!
  Nije li to sprdačina ne samo s hrvatskim pravosuđem nego i s pravdom u cjelini?S druge strane iole razumnom hrvatskom čovjeku teško je shvatiti svrhu aktualnog dvotjednog, doduše, turistički atraktivnog putovanja visoke hrvatske državne  delegacije na čelu s premijerom i suprugom, ministrom (raz-)oružanih snaga RH i ine svite turističkih desperadosa. Oslobodilački rat je davno završio i nema nikakve realne svrhe da Zoki i Ante u duetu nevoljko pjevaju (zijevaju) ‘Juru i Bobana’ pred slikom Ante Pavelića ne bi li poput onog šarlatana Mesića od ‘nabrijanih australskih ustaša’ izmuzli koju stotinu tisuća AUS-dolara u čekovima. A ti su čekovi hrvatskih iseljenika umjesto za prijeko potrebnu nabavku oružja hrvatskim braniteljima završili u Stipanovoj ‘privatnoj kolekciji’; i nikom ništa!?
  pravi smjer
  Također, smiješno bi bilo očekivati i nekakvu bum-eksploziju kukavne trgovačke razmjene, uvoz-izvoza, koja trenutno iznosi mizernih dvadesetak milijuna dolara u oba smjera podjednako ….osim ako nećemo pojačati uvoz australskih merino-ovaca ili simpatičnih australskih klokana za ZOO-vrtove!?Još kako-tako možemo ‘progutati’ posjetu premijera sa suprugom, makar ta posjeta bila i čisto kurtoazna jer ona ipak ima nekakav simbolični značaj barem u tome da se naša brojna zajednica Hrvata u Australiji i Novom Zelandu ne osjeća sasvim zaboravljena.Ali pitamo se, što tamo radi ministar (raz-)oružanih snaga RH inače Zokijev ‘zemljak’, Ante Kotromanović koji vjerojatno dobro pozna ‘Kapetana Dragana’ s ratišta u Sjevernoj Dalmaciji!?Ako to ne zna mogao se informirati kod petokolonaša Milorada Pupovca čiji je rođeni brat Mladen bio ‘hvalevrijedan’ podoficir u ALFA-jurišnom bataljunu zloglasnog Dragana, 1993.g. u Bruškoj kod Benkovca!?
  Pa nije valjda Kotromanovićevo putovanje tek edukativnog značaja u svrhu proučavanja upotrebe ubojitog australskog boomeranga kao tajnog oružja u gerilskom ratu?Obzirom da se kontakti naše državne delegacije odvijaju tek na ponižavajućem nivou australskih lokalnih, mjesnih zajednica sasvim je jasno da našeg premijera neće primiti njegov australski kolega, jer:I Vlada Australije je vrlo dobro upoznata s raspoloženjem stotina tisuća brojne hrvatske dijaspore prema Milanoviću, pa joj je važnije zadovoljiti svoje građane nego prepotentnost jednog nevažnog premijera strane, banana-države.Shodno tome, smiješno je očekivati kako će se premijer RH s bilo kime i riječi progovoriti o konačnom izručenju ‘kapetana’ Dragana, aktivnog učesnika genocidne, srbo-četničke  agresije na RH; ionako, koga to u Hrvatskoj briga za aktualno zasjedanje ICJ-a u Haagu….o srbijanskom genocidu!?Međutim, ne samo da premijera ne želi primiti australski domaćin, al pari-ravnopravno, nije ga pozvala niti jedna od brojnih(stotinjak!) Zajednica hrvatskih iseljenika u Australiji što je dodatna sramota ovog beskorisnog, uistinu ‘Galeb’-aškog putešestvija.‘Martin u Sidney, Martin iz Sidney’-a, bilo bi logično napisati u putnom raportu s ovog izleta…a osiromašeni hrvatski puk koji sve te budalaštine plaća kazat’ će neuvijeno:
  Otišla gospoda o našem trošku u daleku zemlju da im „gu..ca vidi puta“…i to dva tjedna po uzoru na voljenog im druga Titu!‘A kad može on, mogu i ja’, reče zamjenica mu Pusićka i odleti u daleki Čile, ponovi to i Leko pa odleti u Nizozemsku, valjda na razgovor s tamošnjom strankom saborskih pedofila…ostade nam samo ‘dežurni, blijedi lignjun’ u Titinoj vili na Pantovčaku; ma, bravo majstori, zemlja vas nema!
  Damir Kalafatić

  facebook komentari

  • Članak za deset i više. Oni koji se plaše broja deset (10) nisam rekao “Desetog Travnja”, pa se nemate zbog čega ustručavati; jer još nismo u mjesecu travnju a datum deset (10) je jušer prošao.

  • Članak za deset i više. Oni koji se plaše broja deset (10) nisam rekao “Desetog Travnja”, pa se nemate zbog čega ustručavati; jer još nismo u mjesecu travnju a datum deset (10) je jušer prošao.