Pratite nas

Zoki u lovu na ‘kapetana’ Dragana, bomerangom!?

Objavljeno

na

Koncem studenog prošle godine pravdoljubiva australska sutkinja J.D. po tko zna koji put odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao ‘Kapetan Dragan’, Hrvatskoj koju je prije godinu dana po tko zna koji put potpisao australski ministar unutarnjih poslova.

[dropcap]R[/dropcap]azlog je ovaj put ‘veoma bitan’: radi se o po tko zna koji put nekakvoj sitnoj grješki suda izrazito proceduralne naravi!?A ‘naš’ Dragan, poznatiji kao svirepi ubojica, silovatelj hrvatsko-bošnjačkih žena i okrutni mučitelj zatočenika iz Knina, Gline i Zvornika itd., ‘nestrpljivo čeka’ izručenje Hrvatskoj još od davne 2005.g. kad je uhićen pa 2009. godine privremeno pušten iz zatvora u Sidney-u.Iste, 2009. godine po tko zna koji put ponovno je uhićen te do danas prkosi poštenoj pravdi demokratske ‘zemlje klokana’!
Nije li to sprdačina ne samo s hrvatskim pravosuđem nego i s pravdom u cjelini?S druge strane iole razumnom hrvatskom čovjeku teško je shvatiti svrhu aktualnog dvotjednog, doduše, turistički atraktivnog putovanja visoke hrvatske državne  delegacije na čelu s premijerom i suprugom, ministrom (raz-)oružanih snaga RH i ine svite turističkih desperadosa. Oslobodilački rat je davno završio i nema nikakve realne svrhe da Zoki i Ante u duetu nevoljko pjevaju (zijevaju) ‘Juru i Bobana’ pred slikom Ante Pavelića ne bi li poput onog šarlatana Mesića od ‘nabrijanih australskih ustaša’ izmuzli koju stotinu tisuća AUS-dolara u čekovima. A ti su čekovi hrvatskih iseljenika umjesto za prijeko potrebnu nabavku oružja hrvatskim braniteljima završili u Stipanovoj ‘privatnoj kolekciji’; i nikom ništa!?
pravi smjer
Također, smiješno bi bilo očekivati i nekakvu bum-eksploziju kukavne trgovačke razmjene, uvoz-izvoza, koja trenutno iznosi mizernih dvadesetak milijuna dolara u oba smjera podjednako ….osim ako nećemo pojačati uvoz australskih merino-ovaca ili simpatičnih australskih klokana za ZOO-vrtove!?Još kako-tako možemo ‘progutati’ posjetu premijera sa suprugom, makar ta posjeta bila i čisto kurtoazna jer ona ipak ima nekakav simbolični značaj barem u tome da se naša brojna zajednica Hrvata u Australiji i Novom Zelandu ne osjeća sasvim zaboravljena.Ali pitamo se, što tamo radi ministar (raz-)oružanih snaga RH inače Zokijev ‘zemljak’, Ante Kotromanović koji vjerojatno dobro pozna ‘Kapetana Dragana’ s ratišta u Sjevernoj Dalmaciji!?Ako to ne zna mogao se informirati kod petokolonaša Milorada Pupovca čiji je rođeni brat Mladen bio ‘hvalevrijedan’ podoficir u ALFA-jurišnom bataljunu zloglasnog Dragana, 1993.g. u Bruškoj kod Benkovca!?
Pa nije valjda Kotromanovićevo putovanje tek edukativnog značaja u svrhu proučavanja upotrebe ubojitog australskog boomeranga kao tajnog oružja u gerilskom ratu?Obzirom da se kontakti naše državne delegacije odvijaju tek na ponižavajućem nivou australskih lokalnih, mjesnih zajednica sasvim je jasno da našeg premijera neće primiti njegov australski kolega, jer:I Vlada Australije je vrlo dobro upoznata s raspoloženjem stotina tisuća brojne hrvatske dijaspore prema Milanoviću, pa joj je važnije zadovoljiti svoje građane nego prepotentnost jednog nevažnog premijera strane, banana-države.Shodno tome, smiješno je očekivati kako će se premijer RH s bilo kime i riječi progovoriti o konačnom izručenju ‘kapetana’ Dragana, aktivnog učesnika genocidne, srbo-četničke  agresije na RH; ionako, koga to u Hrvatskoj briga za aktualno zasjedanje ICJ-a u Haagu….o srbijanskom genocidu!?Međutim, ne samo da premijera ne želi primiti australski domaćin, al pari-ravnopravno, nije ga pozvala niti jedna od brojnih(stotinjak!) Zajednica hrvatskih iseljenika u Australiji što je dodatna sramota ovog beskorisnog, uistinu ‘Galeb’-aškog putešestvija.‘Martin u Sidney, Martin iz Sidney’-a, bilo bi logično napisati u putnom raportu s ovog izleta…a osiromašeni hrvatski puk koji sve te budalaštine plaća kazat’ će neuvijeno:
Otišla gospoda o našem trošku u daleku zemlju da im „gu..ca vidi puta“…i to dva tjedna po uzoru na voljenog im druga Titu!‘A kad može on, mogu i ja’, reče zamjenica mu Pusićka i odleti u daleki Čile, ponovi to i Leko pa odleti u Nizozemsku, valjda na razgovor s tamošnjom strankom saborskih pedofila…ostade nam samo ‘dežurni, blijedi lignjun’ u Titinoj vili na Pantovčaku; ma, bravo majstori, zemlja vas nema!
Damir Kalafatić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati