Pratite nas

Politika

Zoran Jovanović dao otkaz

Objavljeno

na

Nekad ‘najpopularniji’ voditelj Dnevnika našao novo radno mjesto. Zoran (prije promjene prezimena prezivao se: Jovanović) Šprajc dao je otkaz na HTV-u. Ovaj nekad popularni voditelj Dnevnika čije je ime povremeno znalo isplivati i u aferama prelazi na N1 program. O jednoj smo takvoj aferi pisali još u listopadu prošle godine, a radi se o novcu koji je ‘izvučen’ iz HAC-a i HGK, a kojim su potplaćivana zvučna novinarska imena – među njima i Zoran Šprajc.

Bilo kako bilo, Šprajc je imao svoju publiku, a još nisu poznati njegovi motivi zbog kojih je odlučio “dati nogu” HRT-u.

Radno mjesto na koje se prebacuje je tzv. “Hrvatski CNN” ili N1 – regionalni informativni kanal koji je nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om. S emitiranjem započinje u 2014. godini, a za Direktora programa za Hrvatsku imenovan je Dubravko Merlić.

Program će se, kako je najavljeno, moći pratiti iz Hrvatske, BiH i Srbije, a očekuje se da će ga pratiti više od 15 milijuna gledatelja na tim područjima.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati