Connect with us

Reagiranja

ŽRTVA IH JE ZAUSTAVILA U NASRTAJU – ŽRTVA ĆE IH POBJEDITI !

Published

on

Vukovarsku, hrvatska žrtvu opet su gurnuli s devetog na 56. a potom na 66. mjesto saborske rasprave.

Pokušavaju skriti poraz podmukle agresije na sjećanje i nacionalni ponos.

Davnog, 18.rujna 2013. SOHV je uz potporu 52 saborska zastupnika pokušao otvoriti konstruktivni dijalog izazvan pravnom agresijom na žrtvu Vukovara i Hrvatske. Dijalogom smo odgovorili na agresiju jer smo pročitali prljavi plan tvoraca kaosa.

Saborski čarobnjaci muteži i demagogije su uspijevali pomaknuti točku dnevnog reda na začelje svaki put kad bi došla na red za raspravu. Brutalno, bezočno i prljavo se zaklinjući na dijalog tijekom cijelog perioda.
Predsjednik Hrvatske ih je slijedio pitijskim rečenicama,začinjenim osmjehom čekanja leševa,zaklinjući se u najbolje namjere.

Nastojali smo javnosti pojasniti cijeli niz kršenja zakonskih normi učinjenih protuustavnim,protuzakonitim i amoralnim činom noćne ćirilične agresije na žrtvu,sjećanje i nacionalni ponos.

Umjesto dijaloga doživjeli smo šikaniranja, omalovažavanja,suđenja, metalne ograde,vodene topove medijsku blokadu i niz drugih „demokratskih tekovina“ u režiji vlastodržaca.

Samo trezvenost, čast,ponos, samoprijegor i hrabrost hrvatskih domoljuba zaslužni su za izbjegavanje scenarija kaosa koji su namjenili Vukovaru i Hrvatskoj, kako bi dimnom zavjesom nereda skrili svoj prljavi posao podrivanja Hrvatske u čekanju Zapadnog Balkana na priključak.

Prikupili gotovo 650.000 potpisa za referendum, što je Sabor potvrdio. Referendumsko pitanje nije u neskladu s Ustavom, što je Ustavni sud RH u svojoj katastrofalnoj odluci potvrdio. Zašto katastrofalnoj?

Unatoč tomu što ne postoji ni jedan zakonski ni ustavni razlog za zabranu referenduma – referendum je zabranjen!

To je urušavanje trodiobe vlasti i ustavnopravnog poretka, to je oduzimanje suvereniteta narodu.

Od toga dana, gospodo, Hrvatska je u ustavnoj krizi.Unatoč katastrofalnoj odluci Ustavni je sud u deset točaka jasno potvrdio sve navode koje SOHV gluhim tvorcima kaosa pojašnjava godinu i pol dana, posebno naglasivši kako čitati čl.8 UZoPNM te mjesnu nadležnost koju je Bauk brutalno prekršio.

Nadali smo se da će poraženi konačno posegnuti za dijalogom, no točku su ponovo sa devetog mjesta, skrivajući strah od žrtve, premjestili na 56., pa potom na 66. mjesto. Ovo bi trebalo biti dovoljno i slijepima i gluhima.
Umjesto razuma, potom su ujedinjenim snagama nasrnuli na referendumski institut vršeći državni udar na nositelja suvereniteta –narod Hrvatske.

1991. obranili smo slobodnu, suverenu, jedinu nam Hrvatsku i predali suverenitet narodu. Sada ga od naroda pokušavaju oteti. Neće proći.

Braniteljske udruge Hrvatske će 23.rujna održati sastanak s kojega ćemo uputiti jasnu poruku tvorcima kaosa.

Gospodo licemjerna hoćete li imati obraza doći u vukovarsku Kolonu sjećanja ove godine?
Ako do tada opstanete, jer kao Hrvati bez funkcija, u Koloni nikada i niste hodali.
stozer grbS vjerom u Boga i hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara
Kamenjar.com

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Reagiranja

MILJAVAC: “U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora”

Published

on

By

Uoči posljednjih priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ u povodu dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako Srbija polako, ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske te najavio je i da Srbiji iduće godine stiže još šest helikoptera.

U sklopu priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ Vučić je izjavio kako Srbija nabavkom novih deset MiG-ova 29 ima snagu u zraku kakvu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

General Pavao Miljavac potvrdio je kako je MiG 29 snažan zrakoplov, no kako ne znamo kako je opremljen. “Treba saznati s kojim je radarskim,  raketnim sustavom i obrambenim sustavom opremljen”, rekao je general za Direktno.hr i dodao kako je jedino za sad sigurno da su ojačali zrakoplovstvo i da to treba respektirati.

Međutim, general Miljavac ističe da je izjava Aleksandra Vučića malo pretjerana. “Naše Ministarstvo obrane sada nabavlja zrakoplove i Srbija neće dugo biti dominanta u zraku nigdje osim u možda u Makedoniji. Mađari imaju Gripene, ako se ne varam Rumunji su naručili 26 komada F 16 s modernom elektronikom, tako da izjava o jakom zrakoplovstvu ni sad ne drži vodu, a uskoro uopće neće”.

Miljavac je poslao i znakovitu poruku.

“U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora. Uvijek su imali potporu svojih akademika i vojnih stručnjaka u tim težnjama te samo pronalaze nove načine da izmišljaju nove probleme kako bi djelovali. Čak i događaji koji su se nedavno događali kod nas imaju potporu izvana, a koliko će ta djelovanja biti uspješna i koliko će to biti prepoznato ovisi o onima koji vode državu sada i oni koji su odgovorni za sigurnost države”, upozorava general Miljavac te dodaje kako se jako malo stvari u visokoj politici i međunarodnim odnosima događaju slučajno.

Miljavac napominje da Hrvatska mora biti na oprezu jer stvari se ne poboljšavaju u odnosima sa Srbijom već se s novim tezama i problemima dodatno kompliciraju.

“Teza o građanskom ratu koju je izrekao ministar obrane Republike Srbije u Hrvatskoj pokušaj je izvrtanja istine o Srbiji na ovim prostorima, a sa zakonom o međunarodnoj juridistikciji pokušaj je pretvaranja Srbije u moralnu vertikalu koja želi na ostale prebaciti dio svoje krivice.”

General Miljavac napominje da odnosi nisu više jednostavni i da će se dodatno komplicirati, a da je sve to dio jednog hibridnog rata. “U parlamentu se tijekom rasprave o nabavci zrakoplova moglo čuti kako je potrebnije financirati znanost, no kako može znanost na grubu silu odgovoriti.  Već smo iskusili rat, platili veliku cijenu upravo zbog toga što nismo imali s čime se braniti”, rekao je Miljavac, piše Direktno.hr

Vučić: Srbiju više nitko ne može nekažnjeno napasti

facebook komentari

Continue Reading

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Published

on

By

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Continue Reading