Pratite nas

Vijesti

Žrtva ne poznaje poredak

Objavljeno

na

1.)  APEL STOŽERA ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Kolona sjećanja uvijek je bila samo jedna.

I 1998., i 1999., …  i 2013., i tako će i ostati.

Kolona sjećanja je iz naroda i od naroda.

Ona je mimohod boli, pijeteta, poštovanja, vjere u Boga.

Mimohod ljubavi i oprosta,  ali i mimohod protiv zaborava –

Zato ne dirajte Kolonu sjećanja.

Ne dirajte Vukovar, jer Vukovar je Hrvatska.

U egzodusu 1991. poredak su odredili krvnici i koljači koji su istrjebljivali sve nesrpsko.

Svi mi koji 18. studenog hodimo stopama žrtve, boli i smrti, ne možemo i ne smijemo biti podložni nametnutom političkom poretku.

Pred žrtvom smo svi jednaki.

Klanjajući se pred najvećom žrtvom naše povijesti, svi smo kao jedno:

bili mi predsjednici, prosvjetari, liječnici, premijeri, kućanice, veterani, studenti, umirovljenici, …
Taj dan svi smo kao jedno, svi smo maleni pred žrtvom,
svi smo veliki jer svojim hodom odajemo počast najvećima među nama.

Apeliramo na naše sugrađane koji se nalaze na upravljačkim pozicijama (načelnici, gradonačelnici, predsjednici, zastupnici, itd.) da taj dan budu samo i isključivo hrvatski državljani bez ikakve pozicije, ma gdje bili.

Apeliramo na predstavnike medija da taj dan kamere,  mikrofone i pera posvete isključivo žrtvi i preživjelima vukovarskog holokausta, a ne politikantstvu.

Izražavamo žaljenje zbog istupa još nelustrirane novinarke Jelene Lovrić koja za dostojanstvenu Kolonu sjećanja 2013. zasluge i odgovornost nije pripisala SDP-u i Željku Sabi, a za ovogodišnju ih unaprijed pripisuje  HDZ-u i Ivanu Penavi.

Izražavamo žaljenje zbog istupa predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina koji inzistira na političkom poretku u Koloni sjećanja, jer to duboko vrijeđa žrtvu.

Izražavamo žaljenje zbog istupa mnogih iz vlasti Republike  Hrvatske, političara, javnih osoba  i medija, koji im služe za progon žive žrtve Vukovara.

Pozivamo članove takovih stranaka koji donose odluke, da svoje i stranačke interese podrede dostojanstvu i žrtvi.

Apeliramo na cijelu hrvatsku javnost, sve medije i javne osobe da prestanu sa sijanjem nemira // i sotoniziranjem žive žrtve Vukovara

i pozivamo ih da ušute s prepucavanjem o žrtvi Vukovara, žrtvi Hrvatske.

S vjerom u Boga i hrvatski narod

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

2.)  SOHV PODIŽE KAZNENE PRIJAVE

KAZNENA PRIJAVA
Dana 12. kolovoza 2014.g., Ustavni sud je, na Zahtjev Hrvatskog sabora o ocjeni ustavnosti referendumskog pitanja SOHV, donio odgovor i odluku o istom, s preciznim pojašnjenjima o daljnjem postupanju u svezi postavljanja dvojezičnih i dvopisanih ploča u gradu Vukovaru, te problematici vezanih za isto.
Slijedom navedenih pojašnjenja u Odluci, a koja je dostavljena svim mjerodavnim državnim institucijama i njihovim službenicima, evidentno je da se od strane istih Odluka Ustavnog suda ne poštiva, te se oni svojim ponašanjem i djelovanjem, a ignorirajući odluku najvišeg pravosudnog tijela jedne države stavljaju iznad njih. Svojim ponašanjem nedvojbeno direktno pruzrokuju oblik ustavne krize u demokratski uređenoj državi, na štetu državljana iste.

Stoga, pozivajući se na čl.204.st.1 Zakona o kaznenom postupku – IZVIDI I ISTRAŽIVANJE (Kaznena prijava)
((1) Svatko je dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti, koje mu je dojavljeno ili za koje je saznao.) ,

a poštujući ustavno-pravni poredak RH podnosimo

-Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske
-Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru
-Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu
-Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

kaznenu prijavu, radi
kaznenog djela iz čl.291.st.1 KZ/11 – Zlouporaba položaja i ovlasti
((1) Službena ili odgovorna osoba koja iskoristi svoj položaj ili ovlast, prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.)

te kaznenog djela iz čl.311.st. 1 KZ/11 – Neizvršavanje sudske odluke
((1) Službena ili odgovorna osoba koja ne izvrši pravomoćnu sudsku odluku koju je bila dužna izvršiti, a time ne čini neko drugo kazneno djelo za koje je propisana teža kazna, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine)

Protiv prijavljenika

  1. Zorana Milanovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske
    2. Ranka Ostojića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i Ministra unutarnjih poslova
    3. Arsena Bauka, Ministra Uprave
    4. Gorana Bošnjaka, predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji,

te, za sada, nepoznatih supočinitelja.
Navedenu kaznenu prijavu dostavljamo na znanje:

– Ustavnom sudu Republike Hrvatske
– Vladi Republike Hrvatske
– Ministarstvu uprave
– Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji
– Ravnateljstvu policije
– Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj

U kaznenoj prijavi pojašnjene su zakonske odredbe o koje su se prijavljenici ogriješili ne poštivajući Zakone Republike Hrvatske, niti Odluku Ustavnog suda Republike Hrvatske od 12.kolovoza 2014.g.

Nadamo se da će Državna odvjetništva Republike Hrvatske žurno reagirati i razmotriti ovu kaznenu prijavu, te se očitovati i postupiti u istom vremenskom roku kao i protiv osoba koje su skinule protuzakonito postavljene dvojezične ploče dana 23.rujna 2014.g., za samo 10-ak dana.
Hoće li pravosudni djelatnici ponovo podleći političkoj represiji ili će postupiti po savjesti i pravilima struke pokazati će vrijeme. Ukoliko se to dogodi biti ćemo primorani pravnu zadovoljštinu potražiti na Međunarodnom sudu za ljudska prava, no tada će biti povećan broj prijavljenika.
U Vukovaru, 7.studenog 2014.g

SOHV

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati