Zvonimir Hodak: Lovostaj na ustaše davno je prošao

18

Ja osobno bi radije gledao nju nego Peđu. Peđa, Stazić, Markovina, Jakovina, Sneška Banović uvjereni su da je Savudrijska vala tek početak – kraja. Sad kad nema Tita na trgu, očekuju da će Italija ili kako oni lijepo kažu Italijani zatražiti nazad Istru i Dalmaciju.

Majka svih arbitraža je završila. Kod nas je ostavila kaos iako se fizički odvijala u mitskom Haagu. Rabin Juda Lev ben Bezabel, mudrac i pripovijedač i kabalist, u šesnajstom je stoljeću napisao priču o Golemu. Golem je trebao poslužiti rabinu za obračun sa svima koji progone Židove. Golem je, hajmo reći, bio biće bez duše i pameti, sposoban da prima naredbe i da ih poslušno provodi.

Pravi sluga svojim gospodarima. Po legendi je činio zlo jer za počinjeno zlo nikome nije odgovarao. Da li nekog od onih koji čitaju ovu subverzivnu kolumnu rabinov Golem podsjeća na Haaški sud? Sluga davno poznatih gospodara. Prima naredbe i pedantno ih provodi. I što sad? Lijevi petokolonaši misle da je sve krenulo zlo i naopako s Tuđmanom. Račana ne spominju. On je već odavno mrtav. Za Tuđmana nisu sigurni. I Tuđman i Račan igrali su tenis sa Slovencima i to sa zadovoljstvom. S tim da je Račan bolje odigrao. Što se i vidi iz Golemove presude. Piše Tanja Torbarina: “Čak i ovo što su sad presudili strani suci bolje je od onoga što je Račan napravio kao hrvatski premijer.“I sad će slovenske podmornice i nosači aviona plašiti Latina i ostale ribare. Slovenci su odmah dali do znanja da je poštenje prije obraza. Piranski zaljev je njihov, a i Sveta Gera. Kako Hrvatska tako i tako ne priznaje arbitražu pa Janezi da i hoće ne mogu vratiti kasarnu na Geri Hrvatskoj. Kad je ona i sad u Hrvatskoj. Zato nam od srca ostavljaju Joška Jorasa.

Možemo ga kao medvjeda voditi po sajmovima i prikazivati kao Slovenca koji nije zadovoljan Haaškom odlukom. Mnoge pametne glave mudro zbore. Ova odluka ne smije narušiti odnose dviju susjednih zemalja. Genijalan dokaz kako političari preko svojih trbuhozboraca novinara šalju poruku svima nama da smo idioti ili najblaže rečeno retardirani. Mi ćemo održati relativno dobre odnose sa Slovenijom samo ako bez pogovora prihvatimo „narihtanu“ abitražnu odluku. Ako se ne savijemo onda ćemo teško u Schengenski raj pa se kao nećemo moći slobodno kretati po Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Luksemburgu i Nizozemskoj jer su te zemlje 14. lipnja 1985.g, potpisale taj romantični sporazum. Romantičan zato jer je potpisan na brodu “Princeza – MariAstrid“. Sjećateli se filma „Moje pjesme moji snovi“? Uglavnom svaki dan pukotina je sve više. A što ćemo ako nam uskrate lovu za Pelješki most? Zar ćemo popušiti most svih mostova za „dvije lignje“? Dobro, jedna lignja i tako više nije na vlasti… Željko Trkanjec u Jutarnjem razgovara sam sa sobom pa sam sebi postavlja pitanje koje glasi: “Što ako Hrvatska ostane tvrdoglava?“… „Ne bi bilo dobro jer ni onako se dosad u EU nismo pretjerano proslavili. A ne bi bilo dobro zamjeriti se Berlinu koji formira novu čvrstu osovinu s Parizom i redefinira EU.“ Željko je izgleda zaboravio da se je Hrvatska davnih godina već proslavila jer je pristupila silama Osovine.

Kako je završilo najbolje zna Nenad Stazić. Zabrinuti Nenad kaže da nije bilo Tita da bi se Hrvatska nakon Drugog svjetskog rata našla na strani poraženih zajedno s Italijom, Njemačkom, Japanom, Austrijom… zamislite koja bi to tragedija bila! Kao ponosni pobjednici ostali smo bez države, Banata, Srijema, Zemuna, Boke, Neuma, Banja Luke, Mokrica, Hercegovine, a sad i bez Savudrijske vale.Vala, nije dobro. Peđa Grbin misli da nije bilo Tita da on danas ne bi sjedio u Hrvatskom saboru. Vjerojatno bi stajao… možda je Tito bio Peđi neki daljnji rod. Zašto onda ne sjedi u Saboru Saša Broz. Ja osobno bi radije gledao nju nego Peđu. Peđa, Stazić, Markovina, Jakovina, Sneška Banović uvjereni su da je Savudrijska vala tek početak – kraja. Sad kad nema Tita na trgu, očekuju da će Italija ili kako oni lijepo kažu Italijani zatražiti nazad Istru i Dalmaciju.

Da bi se spriječila nova tragedija počet će se javljati sve mudriji i mudriji Hrvateki s iskrenim željama da se odnosi između dvije prijateljske i susjedske zemlje ne pogoršaju. U prijevodu priznajmo sve što se od nas traži. Svima koji stoje u povijesnom četveroredu, Srbima, Talijanima, Slovencima. Odustanimo od Pelješkog mosta jer zaklanja vidik BiH turistima na talijansku obalu. I na kraju, jesmo li ipak malo zadrti i prema Račanu i Drnovšeku…? Naravno da jesmo. Uzmimo u obzir činjenicu tko nam je od 1991.g. vodio vanjsku politiku, diplomaciju i tko su nam bili veleposlanici. Najdugovječniji ministar ino poslova bio je legendarni lobist Mate Granić. Pitanje je samo čiji lobist? Što je mislio o svojoj državi i predsjedniku dr.Franji Tuđmanu rekao je u iskrenom razgovoru sa Ivom Pukanićem u Nacionalu negdje početkom 2000.g. Faksimil tog razgovora posjedujem, ali ga ne želim citirati iz obzira prema Kolindi koja trenutno predstavlja jedino svijetlo na kraju dugačkog crnog tunela u koji je RH upala.

„Progresivni“ HDZ-ovci uspjeli su uvjeriti Tuđmana da nacionalno svjesni ministri kao što su dr. Davorin Rudolf i dr. Zvonimir Šeparović nisu prihvaćeni u liberalnoj EU. I naš Mate je 7 godina bio vjeran i jednima i drugima. Ista banka financirala je i nas i „njih“. Ni Tuđman tu nije bio bez grijeha. U Vatikanu je ambasador bio Maštruko, komunistički apartčik i žestoki antiklerikalac. Nedavno je jedna veleposlanica RH, kad joj je istekao mandat, otišla živjeti u – Beograd. Bilo je tu „ambasadora“ žestokih titoista, likova koji su bili svijedoci na suđenju studentima 1972.g. Bilo je novinara ljevičara bez završenog fakulteta koji su se okušali kao veleposlanici, bilo ih je koji nisu ni znali jezik zemlje u koju su poslati. I sad se čudimo što smo, ako izuzmemo oslobađajuću presudu Gotovini, Markaču i Čermaku, neakademski rečeno popušili sve sporove koje smo pokrenuli pred međunarodnim sudovima i arbitražama. Tko nas je sve zastupao i dobro smo prošli.

Nakon lorda Ashdowna koji čuva Tuđmanovu salvetu s planom podjele BIH, javila su se još dva lorda: prvi sa zgužvanom Tuđmanovom salvetom koja svjedoči da je Tuđman htio BIH zgužvati, a drugi sa zdrapanom salvetom koja svjedoči da je Tuđman htio BIH na sitne komadiće raspalcerirati i prodati kao građevinsko zamljište.

Na domaćem terenu gužva pred golom. Dragec Pilsel čeka donatore benzina. Ima ih toliko da će Dragec otvorit privatnu rafineriju. Vrhovni sud RH prepolovio kaznu Draganu Paravinji. Sporna je kvalifikacija. Obično ili kvalificirano ubojstvo. Ante Gugo se na fejsu s pravom pita kad je ubojstvo djevojčice teško, a kad obično? Ja znam, a siguran sam, da je i prvostepeni sud znao. Netko je nedavno na društvenim mrežama pisao o “ pravosuđu sa posebnim potrebama.“
Lovostaj na ustaše davno je prošao. Obično nepoznati ustaša javio se na fejsu. Isplati ga se citirati. Ako tvrdiš da si Hrvat, ti si ustaša. Ako vjeruješ u Isusa Krista, ustaša si. Ustaša si ako nosiš križić ili krunicu oko vrata. Ako na stadionima nosiš hrvatska obilježja ustaša si. Ako si član bilo koje pravaške stranke zna se da si ustaša. Ako si član neke hrvatske konzervativne stranke, naravno da si ustaša. Ako javno braniš Hrvatske interese naravno da si ustaša. Ako ne voliš antife, tipičan si ustaša. Ako glasno voliš Hrvatsku ili malo tiše, opet ustašo jedan. Ako ne voliš zločinca Tita to je zato jer si ustaša. Ako, ne daj Bože, kažeš nešto protiv Pupovca, Stazića, Ante Tomića, Pilsela, Pavičića, Dežulovića, Frljića, Pofuka, Rade i familije, Rade Borić, Jelene Lovrić, Gerovca, Bajrušija, Vlašića …teški si ustaša. Ako si protiv pobačaja odmah si ustaša. Ako si protiv Gay brakova, ustašo zatucani. Ako prozoveš nekog za pljačku Lijepe naše, a taj nije iz HDZ-a, onda si ustaša. Ako antife i četnike prozoveš kao neprijatelje to radiš isključivo zato jer si zadrti ustaša. Ako slušaš Thompsona, ustašo jedan. Ako podržavaš hrvatske branitelje jasno je da si ustaša. Ako slaviš Oluju i Bljesa ustašidan si. Ako na neki nacionalni praznik izvjesiš na kuću ili prozor hrvatski barjak što si drugo nego ustaša. Ako ideš redovno u crkvu izvjesno je da si ustaša. Ako si na referendumu dao glas udruzi „U ime obitelji“ onda spadaš među 70% ustaša. Ako kažeš i najbanalniju istinu koja se ne sviđa ljevičarima naravno prikriveni si ustaša. Ako ideš na Bleiburg ili na bilo koje mjesto gdje su počinjeni zločini nad Hrvatima deklarirao si se kao ustaša. Ako neoprezno negdje izlaneš da si za lustraciju, evo još jednog ustaše. Ako si za referendum i direktnu demokraciju ne nadaj se da ćeš ikada biti pozvan u „Otvoreno“ jer tamo ne zovu ustaše. Ako si tako glup i neoprezan pa ti izleti da treba procesuirati sve četničke i druge agresore, ako si za zabranu komunističkih simbola, ulica ili, nedaj Bože, Trga Maršala Tita onda su ustaša na kvadrat. Ako kažeš Bog i Hrvati, ma vidi ustašu… i tako bi mogao u nedogled. Sad mi je kristalno jasno da je bivši predsjednik dr. Ivo Josipović bio suštinski rečeno u pravu. U komunizmu svi smo mi bili Walter. U ovoj državi svi smo bili Norac, a danas svi smo mi ustaše. A što možemo…

Još je Horacije rekao: “Luxta plasma solet esse locatio.“ Svatko treba nositi svoje breme.“ Dokle? Hrvateki se slažu. Vječno. Kaj je, je…

Zvonimir Hodak/Dnevno.hr

facebook komentari

 • kostresh

  bravo Zvone! I hvala ti. sad stvarno znadem da sam ustasa. usto sam jutros iz kreveta,
  zahvalio Bogu sto jos ustat mogu. dosad nisam imo dokaza, aaa tebi vijerujem….

 • Dusko Besenic

  Kao i obično….odlično i sada mi je konačno jasno da sam i ja TEŠKI USTAŠA, jedino što nemam prikladnog ,,alata” koji, po komunjarama, simbolizira ustaše! Ak’ zatreba bumo se snašli, kaj ne Zvonkec? :))))

 • miro

  Hrvatska Predsjednica KGK bi trebala otjerati toga Judu ,druga Matu Granića jer je otvoreno poslije smrti Prvog Hrvatskog Predsjednika Franje Tuđmana govorio protiv njega a Franjo mu je dao da vodi vanjsku politiku ali taj mason nije odradio kako tribai još uvijek se petlja tamo gdje mu nije mjesto.i nek šuti jer njegov savjet nikome ne triba.

  • Dusko Besenic

   Znaš, u nekim situacijama najlakše je nekoga držati pod kontrolom i onemogućiti ga u većem štetnom djelovanju, ako ga držiš blizu sebe i usmjeravaš ga.

 • Istina

  Kao što je rekao akademik Pečarić, za Srbe postoje Hrvati srpske sluge i Hrvati ustaše. On ne voli biti srpski sluga, a vjerujte mi, ni ja.

  • miro

   Ne vjerujem da taj ishlapjeli “starac” može više štetno djelovati nego što je djelovao

   • Istina

    Koji “starac”?

    • miro

     Starac u politici a ima on i preko 70 godina pa mu je mjesto u mirovini i zahvaljivat bogu za svako jutro što ga dočeka.Nadam se da nisam uvrijedio nikoga od Vas,i ja imam tu negdje godina.Za politiku nam tribaju mladi ljudi domoljubi neopterećeni prošlošću.

     • Istina

      Još mi nije jasno na koga misliš. Ako misliš na akademika Pečarića, meni nije poznato da je on u politici i da je štetno djelovao po Hrvatsku i Hrvate.

     • miro

      Mislim na druga masona Matu Granića bivšeg osobnog lekara antihrvatske drugarice Milke Planinc.Akademik Pečarić je legenda kojeg poštivam i njegovu borbu za boljitak Hrvatske Države.

     • Istina

      Ja uopće nisam spomenuo Matu Granića, pa mi nije bio jasan tvoj komentar. Kad si već mislio na Granića, onda si to trebao naglasiti.

    • Marcus

     Očenašek Mate Granić.

     • Istina

      Ja Matu Granića nisam uopće spomenuo.

 • Vladimir Dananić

  Ja izjavljujem da nisam težki ustaša. Moja težina je malo manja od prosječne težine Hrvata.

  • Dusko Besenic

   :)))) Frigaj ga, kada si ,,zločest” pa se ne možeš udebljati i nikada nećeš stići do te ,,prestižne” titule :)))

   • Vladimir Dananić

    Lako tebi govoriti. Ti imaš orade na dohvatu, pa si zato težki oradski ustaša.

 • Omnes Omnibus

  “Lovostaj na ustaše davno je prošao”

  Nije stvar u lovostaju, nego u lovcima, oni nikako da produ. Mora da im je dobro jer se mnoze ko zohari.

 • Ovaj komentar je prije četiri godine izišao na temu Iz Otporaševe Torbe “ZAUZIMANJE STAVA”. To je jedan vrlo lijep opis Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjaina, povodom upada jedinica Varšavskog Pakta 21 kolovoza 1968. godine u Prag, tadašnju državu Čehoslovačku.

  Avatar
  Milan • prije 4 godine
  Vjerovali ili ne – danas je u novoj Narodnoj Republici Hrvatskoj najpopularnije ime USTAŠA.

  Evo zašto.

  Ako se, s imalo ponosa, izjasniš da si Hrvat – to znači da si USTAŠA.

  Ako slaviš 10. Travnja – ti si nepokorni hrvatski USTAŠA.

  Ako si za lustraciju komunističkih zločina – ti si USTAŠA koji radi na reviziji povijesti.

  Ako zapjevaš koju od Thompsonovih pjesama – ti si bijesni USTAŠA.

  Ako u Hercegovini zapjevaš gangu – ti si USTAŠA koji razbija “Bosansku Federaciju”.

  Ako progovoriš koju protiv crvene jugobande – ti si crni USTAŠA.

  Ako ideš u crkvu – normalno da si klerofašitički USTAŠA.

  Ako, nedaj Bože, pozdraviš starim hrvatskim pozdravom – Za dom Spremni, bezbeli da si nacistički USTAŠA.

  Neovisno o tome jesi li rođen 1919. ili 1990., ako si hrvatski

  nacionalist i voliš svoju Domovinu – ti si zadrti neofašistički USTAŠA.

  Ako si za to da se s trgova i ulica u Hrvatskoj ukloni

  ime jednog od desetorice najvećih masovnih ubojica u povijesti svijeta –

  ti si krvavi USTAŠA “crnokošuljaš”.

  Ako se ne slažeš s antihrvatskim bijesnilom, neoboljševika Josipovića i

  zioniste-boljševika poput Goldsteina, ti si USTAŠKA ZMIJA.

  Ako ideš u Čavoglave, ti si koljač USTAŠA . Ma, na

  koncu, kako ono rekoše njihovi drugovi u Srbiji, “Kod Hrvata bre nije

  pitanje ko je, nego ko nije USTAŠA.”

  Saznajte više: Chat Opušteno kroz politiku i povijest – chat – Stranica 27 http://slobodni.net/t117308