Zvonimir Hodak: Tajming uhićenja Bandića u najmanju je ruku čudan

1

Ugledni odvjednik smatra da se izjavom Josipa Kregara na HTV unaprijed osuđuje privedene i određuje krivica

hodak malaProfesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu Josip Kregar, predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe, u središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije na skandalozan način prokomentirao uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Citiramo ga:

“Nisam samo ja, i mnogi drugi su na to upozoravali. Postojale se desetine prijava za različita djela. To što je isticano, ne da je riječ o samo jednom čovjeku, nego o cijelom sistemu. Ovo smatram početkom jednog procesa popravljanja i čišćenja gradskih struktura”, odredio se Kregar o Bandićevom uhićenju.

Profesor Pravnog fakulteta i šef saborskog Odbora za pravosuđe ovom je svojom izjavom praktički već presudio Milanu Bandiću premda zna da je cijeli slučaj u inicijalnoj fazi istrage kada ni odvjetnici uhićenih nisu u potpunosti upoznati s materijom koja se njihovim klijentima stavlja na teret. Dakle, jedan ugledni profesor prava uskraćuje Bandiću, Ljubičiću i ostalima njihovo elementarno pravo na obranu i pravo na presumciju, pretpostavku nevinosti.

Josip Kregar je dugogodišnji Bandićev politički oponent. Na prošlim lokalnim izborima, gradonačelničku bitku protiv Bandića je glatko izgubio. Sasvim je očito kako je Kregarov istup u Dnevniku HRT-a svojevrsno likovanje i linč svojeg dugogodišnjeg političkog oponenta.

Kregarov istup je upitan i za javnu televiziju i uredništvo Dnevnika koje ga je u izvještajima o Bandićevom uhićenju uvrstilo kao prvog sugovornika, premda su HTV-ovi urednici znali da je Kregar kao komentator Bandićevog uhićenja neadekvatan, štoviše nevjerodostojan s obzirom na njegovo političko rivalstvo s uhićenim gradonačelnikom.

Poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak prokomentirao je za direktno.hr Kregarovu izjavu:

“Kregar je profesor na Pravnom fakultetu, ali nikada nije završio pravo, nego sociologiju. Školovani pravnik nikad ne bi izlazio s takvom tvrdnjom”, poručio je Hodak koji podsjeća i ističe kako je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

“Ako Kregar ima kakve dokaze protiv Bandića neka ih pokaže. Mislim kako je ovdje Kregar emocionalno istupio s obzirom da je bio Bandićev konkurent na prošlim gradonačelničkim izborima i da su ti izbori po njega završili kako su završili. Kregar je svojom izjavom nastupio nekorektno”, poručio je Hodak.

Inače, on smatra kako je tajming uhićenja Bandića u najmanju ruku čudan.

“Zašto se ovako dugo spremala istraga? Mislim da nije slučajno izabran sadašnji trenutak Bandićevog uhićenja pred same predsjedničke izbore”, poručio je odvjetnik Zvonimir Hodak.  (direktno.hr)

facebook komentari

  • Alan B’Stard

    Gadljivo je bilo slusati Krrregalovu izjavu