Zvonko Milas i Dragan Čović odali počast žrtvama Domovinskog i Drugog svjetskog rata

1
Foto: Zvonko Milas / fb

Predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas nazočio je u četvrtak u Odžaku ceremoniji početka izgradnje spomen parka žrtvama iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata zajedno s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem koji je istaknuo kako se spomenom na žrtve ne želi mijenjati povijest, nego im odati počast.

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Odžaka, Udruge “Fra Grga Vilić” i župa Doborskog dekanata održava se manifestacija “Dani sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja” tijekom koje je blagoslovljen početak gradnje spomen parka svim poginulima u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu. Predstojnik Milas izjavio je pri tome kako je hrvatski narod tijekom povijesti imao puno križnih puteva te je pozvao na zajedništvo Hrvate iz Hrvatske i BiH.

“Ono što nam preostaje je da budemo što više zajedno, da nemamo zajedništvo samo u nevolji”, rekao je Milas.
Hrvatski član BiH Predsjedništva istaknuo je kako se želi otrgnuti od zaborava 3.361 poginulog Hrvata na što se čekalo pune 72 godine.
“Naša je želja ne korigirati povijest nego zabilježiti svako od tih imena. Za veliki broj od njih se ne mogu pronaći ostaci. Ovo je poruka svakome zločinu i da se sjetimo svake žrtve”, rekao je Čović.

U Odžaku je služena sveta misa koju je predvodio vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić, a neposredno prije toga održana je procesija od Spomen parka do Nujića groblja, gdje su položeni vjenci i upaljene svijeće za sve stradalnike.

facebook komentari

  • Plavac Plavi

    Čemu rečenica: “Naša je želja ne korigirati povijest nego zabilježiti svako od tih imena.”! Upravo suprotno-MORA se korigirati lažna partizanskoudbaška povijest!!