Connect with us

Povijesnice

10. ožujka – Dan hrvatskih branitelja Vukovara

Objavljeno

-

Dan hrvatskih branitelja grada Vukovara obilježava se na dan kada je 1991. godine organizirano prvo postrojavanje nenaoružanih odreda. Tada je nastala prva nenaoružana postrojba koju je činilo oko 2500 branitelja.

Dan branitelja Vukovara održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Grada Vukovara, uz potporu Ministarstva branitelja, a ove godine u Vukovaru se očekuje cijeli državni vrh, na čelu s predsjednicom, najavili su organizatori.

Pokrenut prije tri godine s ciljem druženja i okupljanja svih branitelja koji su branili Vukovar, Dan branitelja Vukovara i ove će godine imati cjelodnevan program.

No, prije događanja u Vukovaru branitelje će sutra ugostiti Bogdanovci, gdje program kreće u 15 sati. “Započinjemo polaganjem vijenaca u središtu sela, nakon toga je sv.misa te kulturno-umjetnički program i zajedničko druženje u Domu u Bogdanovcima”, najavio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić.

Središnji dio programa održava se u Vukovaru, u petak 10. ožujka, počinje ujutro u 10 sati s polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju, u 11 je sveta misa u crkvi Svetih Filipa i Jakova, u 12 sati bi program trebao početi u Hrvatskom domu gdje će biti i svečana akademija i u 14 sati zajedničko druženje”, rekao je Šoljić.

Organizatori pozivaju branitelje Vukovara iz cijele Hrvatske da se pridruže obilježavanju u petak, prenosi Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas