Connect with us

100 milijuna eura za nastavak izgradnje koridora 5C

Objavljeno

-

autocesteVijeće ministara BiH prihvatilo je danas na sjednici u Sarajevu Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanje Ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke – Koridor 5C, dionica Počitelj – Bijača, koji povezuje Bosnu i Hercegovinu s Hrvatskom na sjeveru i jugu zemlje.

Dionica Počitelj – Bijača, duga 21,2 km, podijeljena je na tri poddionice: Kravice -Bijača, Zvirovići – Kravice i Počitelj – Zvirovići. Europska investicijska banka daje kredit za realizaciju projekta u iznosu od 100 milijuna eura s alokacijom na Federaciju BiH, rokom otplate kredita od 25 godina, uključujući šest godina grejs perioda i povoljnu EURIBOR kamatu.

Ukupni projektni troškovi su procijenjeni na 202 milijuna eura, od čega je EIB kredit 100 milijuna eura, a ranije zaključen kredit EBRD-a 60 milijuna eura.

Iznos sredstava koji nedostaje za izgradnju i nadzor nad izgradnjom, kao i za eksproprijaciju i projektiranje osigurat će se iz vlastitih sredstava, priopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari