Connect with us

BiH

Stotinu mladih zajedno stvorili Park Zvjezdara u Mostaru

Objavljeno

on

Ideja vodilja nam je bila da se mladi okupljeni na konferenciji bolje upoznaju s gradom u kojem se konferencija održava, te na kreativan i mladalački način doprinesu razvoju tog grada. Stotinu mladih je očistilo park, obnovilo i osvježilo dječje igralište, klupe, sportski teren, napravili mural za mlade grada Mostara, te pokazali kako mlade osobe u dva sata dobrog druženja mogu pokrenuti lokalnu zajednicu i zajedno stvoriti bolje okruženje“, izjavio je Aldin Alić, koordinator u Fondaciji SHL.

[ad id=”93788″]

Novi SHL ambasador aktivizma i najbolji projekt u 2016. godini

Ambasador aktivizma je zaštitno lice Fondacije SHL kojeg sudionici godišnje konferencije ove organizacije biraju na razdoblje od godinu dana. Za ovogodišnjeg SHL ambasadora aktivizma izabran je Srđan Petković iz Bijeljine, a u konkurenciji su bilo još i Vlaho Matić iz Neuma i Tamara Markešić iz Prozor-Rame.

d3666fd6ba1e567280fac76b0c6e9387

Najbolji projekt kojeg je Fondacija SHL u proteklom razdoblju podržala također tajnim glasanjem biraju sudionici konferencije, a ove godine u najužem izboru su bila sljedeća tri: Volonterski eko kamp „Mladi za život“ organizacije „Milenijum“ iz Srpca; projekt „Oboji mladost“ omladinskih organizacija „Obojena klapa“ iz Sarajeva i „Deca Bezena“ iz Pančeva; te „Z.I.D. – Zajedno iznad diskriminacije“, projekt neformalne grupe mladih iz četiri lokalne zajednice u BiH. Najboljim je proglašen projekt „Oboji mladost“, koji se bavi uličnom umjetnošću i uljepšavanjem javnih prostora.

Konferencija pokazala što motivirani i organizirani mladi mogu

Fondacija SHL je na konferenciji uručila nagradu Vijeću mladih Grada Mostara i United World College Mostar za „Street Arts Festival“ kao najuspješniji grassroot projekt koji je SHL podržao kroz Fond omladinskog angažmana. Ovaj projekt je od male lokalne inicijative prerastao u prepoznatljiv festival ne samo u državi već i u regionu, a Fondacija SHL ga podržava od samih početaka.

“Prvenstveno smo zadovoljni aktivnim sudjelovanjem mladih iz 40 gradova Bosne i Hercegovine koji su udružili snage i ponudili odlične ideje čija uspješna provedba može značajno unaprijediti njihovu poziciju u društvu. Veliko vala svim sudionicima koji su dali smjernice Fondaciji SHL za unapređenje njenih programa i pozitivnoj energiji tijekom dva jako produktivna i uspješna dana“, istakla je direktorica SHL-a Aida Bećirović.

Ona je dodala da su u Fondaciji SHL oduševljeni ovogodišnjim eventom „Zajedno stvaramo“ te ponosni na sve mlade ljude koji su bili dio konferencije i koji su pokazali da motivirani i organizirani mladi mogu napraviti promjene u lokalnoj zajednici i bh. društvu, priopćeno je iz Fondacije Stiftung Schüler Helfen Leben (SHL).

f35c8e5b0798baf8a3dd1311f79e3031

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari