Connect with us

Događaji

Danas bi mogao biti kraj samovolji Radmana i ekipe

Objavljeno

-

NO HRT-a prije dva tjedna odbio je prihvatiti i Godišnji program rada i Financijskog plana za 2016. godinu. Glavnom ravnatelju su dali priliku da do 30. prosinca, tik pred zadnje sate za donošenje financijskog plana, predoči dorađen plan. Hoće li ga tada prihvatiti, ili će ga opet jednoglasno odbiti, upravo se odlučuje, piše direktno.hr

Ukoliko ga odbiju teško da će im ostati ikakva opcija osim one da pokrenu postupak smjene Glavnog ravnatelja, a onda je sve na novom upravo konstituiranom Saboru.

Goran Radman misli do kraja izgurati sistematizaciju, Ravnateljstvo HRT-a je potvrdilo prije 15 dana, jednoglasno donijevši Pravilnik o sistematizaciji poslova i radnih mjesta na HRT-u koji, kako se kaže, stupa na snagu trenutkom njegove objave, a primjenjuje se od 1. veljače 2016. godine.

U priopćenju HRT-a se ističe i kako zapreka nema usprkos odbijenici NO HRT-a, jer »Pravilnik o sistematizaciji poslova i radnih mjesta na HRT-u i odredbe postojećega kolektivnog ugovora sadržavaju sve potrebne elemente za njezin daljnji nastavak«. A nastavak je, ističe se, nužan kako bi se omogućilo daljnje nesmetano funkcioniranje HRT-a.

No, danas bi mogao biti kraj samovolji Radmana i ekipe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari