Connect with us

Komentar

Robert Podolnjak: HDZ-ove ideje o vladi i reformama čine mi se zanimljive

Objavljeno

-

Čelnici HDZ-ove Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista danas nastavljaju jučer započete dogovore o formiranju Vlade, a prije nastavka razgovora, sastalo se Nacionalno vijeće Mosta, a sastaje se i Domoljubna koalicija.

[ad id=”68099″]

Prije sastanka u Most, Robert Podolnjak kazao je da nema nikakvih saznja o praćenju Bože Petrova što je u Pressingu N1 televizije kazao glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja. Podolnjak je kazao i kako mu se HDZ-ove ideje o vladi i reformama čine zanimljive.

“Nije nam jasno što se događa i zašto se kompliciraju stvari. Čini se da HDZ i Domoljubna koalicija sada traže nešto više od onoga što je dogovoreno. Navodno je upitno šest ministarstava, ali to je bilo i za očekivati”, kazala je Ružica Vukovac.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg sastanka čelnici HDZ-a i Mosta Tomislav Karamarko i Božo Petrov potvrdili su kako je dogovoreno da će u novoj Vladi biti potpredsjednici. Petrov je rekao da će biti potpredsjednik Vlade, a Karamarko će, rekao je, biti ili zamjenik premijera ili prvi potpredsjednik s ovlastima zamjenika. karamarko je istaknuo kako je to podrška koju novi mandatar mora imati od njih dvojice, koji vode saborsku većinu.

Na jučerašnjem sastanku o sastavljanju Vlade, Most nezavisnih lista suglasio se sa smanjenjem broja ministarstava i ponovio da su im važna ministarstva unutarnjih poslova i pravosuđe, a predsjednik HDZ-a i lider Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko je rekao kako će se o tome razgovarati. Domoljubna koalicija dala je prijedlog kako se može formirati Vlada, odnosno njen novi model, a jedna od tema je bila osnivanje državnog holdinga. Razgovarali jesmo i vidjeli smo da postoje određene pozitivne stvari za koje smo se sami zalagali tijekom kampanje, dakle depolitizacija kadra, profesionalni management, jasni kriteriji unutar javne uprave, rekao je Petrov.

Glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja ustvrdio je da je PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora pratio čelnika te stranke Božu Petrova, u akciji koja, tvrdi, nigdje nije zavedena. Grmoja je to rekao sinoć u emisiji Presssing televizije N1, gdje je objasnio da Most traži čelno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova jer je riječ o ključnom resoru kad je riječ o borbi protiv korupcije. Na pitanje ne bi li i HDZ mogao provesti borbu protiv korupcije, uzvratio je kako dosadašnje iskustvo s HDZ-om i SDP-om govori drugačije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari