Pratite nas

Komentar

TOMISLAV KARAMARKO: Ministri će biti stručni sa kvalitetnim referencama

Objavljeno

na

Nova vlast nastavlja potragu za ministrima. U tijeku je sastanak mandatara za sastavljanje vlade Tihomira Oreškovića s dosadašnjim ministrom turizma Darkom Lorencinom. 

[ad id=”68099″]

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da Orešković razgovara s  ministrima iz Vlade na odlasku kako bi prikupio što više informacija o stanju koje zatičemo. Na pitanje novinara o medijskim napisima da bi ministrica Anka Mrak-Taritaš mogla biti dio nove vlade, Karamarko je rekao kako o takvim mogućnostima nisu razgovarali. Ministri će biti stručni, s debelim kvalitetnim, referencama. Naravno, prioritet ćemo davati našim ljudima, HDZ-ovim i Mostovim, ako budu zadovoljavali glavni kriterij. Nismo opterećeni s iskaznicama, prenosi HRT

Potvrdio je da je Domoljubna koalicija predlagala smanjenje broja ministarstava sa 20 na 17 no prijedlog Mosta da se ostane raditi u sadašnjim okvirima nazvali su racionalnim i pristali na njega kako ne bi gubili vrijeme. Zadali smo si rok od 5 do 7 mjeseci da analiziramo stanje u ministarstvima, dodao je Karamarko. Nije želio govoriti o imenima koje će predložiti za pojedina ministarstva. Most i mi ćemo predložiti za svako mjesto neka imena, a onda će Orešković odlučiti, rekao je Karamarko.

Na pitanje da komentira izjave Zorana Milanovića u današnjem Novom listu, Karamarko je rekao kako se ne želim više baviti njime. Sada pokazuje svoje pravo lice. Vidite koliko čovjek izvrće istinu i spreman je svaki dan promjeniti svoj politički identitet kako bi se zadržao na vlasti, dodao je.

Da će danas sastati s Oreškovićem potvrdio je Lorencin gostujući u Studiju 4. Ništa ne skrivamo – jučer u popodnevnim satima nazvao me gospodin Orešković, odnosno poslao poruku da li se možemo naći i danas prijepodne ćemo se naći. Pretpostavljam da gospodina Oreškovića interesira stanje u sektoru koji pridonosi preko 17% BDP-u, naći ćemo se i ja ću ga upoznati sa svim detaljima i to je to, rekao je Lorencin.

Na pitanje je li spreman surađivati s Vladom HDZ-a i Mosta s obzirom na stav njegove stranke, Lorencinje odgovrio da pitaju krivu osobu. Spustimo loptu na zemlju, znamo da je ovaj tjedan, odnosno naredni tjedan pogotovo aktualan zbog sastavljanja nove vlade, mislim da javnosti je to jako interesantna tema, medijima je to zanimljivo, ali moramo biti pragmatični. Orešković ima razgovore i s kolegom Vrdoljakom, ja mislim da su to potpuno normalni procesi i sa zadovoljstvom ću odgovoriti na sva pitanja koja mi bude gospodin Orešković postavio. To su procesi koji možda u nekim prethodnim slučajevima u Republici Hrvatskoj nisu bili i trajali dugo i bili toliko neizvjesni kao ovi i mislim da zbog toga privlači malo više pozornosti. Ja u ovoj poziciji ne mogu reći ni apsolutno ne ni apsolutno da, mislim da treba pratiti stav stranke kakav je bio čitavo ovo vrijeme, ali za razgovor sam uvijek otvoren, poručio je.

Iako je IDS podržao koaliciju Hrvatska raste, moglo bi doći do promjene jer je stranci u interesu boriti se za neke kapitalne investicije u Istri, no Lorencin je rekao da je uvijek bio stav stranke da se ide konkretno za projektima. Dakle, neću vam dati odgovor izvan ovoga što sam do sada rekao, ne mogu, dodao je.

Mislim da smo već došli na razinu demokracije i svega da jednoj osobi poput gospodina Oreškovića, koji ima izuzetno, obzirom na pozicije koje je imao i dužnosti koje je obnašao, da ima iznimno iskustvo u upravljanju što jednoj poziciji premijera itekako će biti i je potrebno. I s te točke gledišta ima jako puno toga za poslagati i vjerojatno kreće od krupnijih pa prema onim manjim stvarima jer voditi državu nije niti malo jednostavna stvar, zaključio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kainovska ljubav brata Emira Hadžihafizbegovića

Objavljeno

na

Objavio

GostovanjeGostovanje Emira Hadžihafizbegovića u emisiji Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića možemo promatrati iz dva kuta.

Prvi se odnosi na bošnjačku politiku prema Hrvatima u BiH, nad kojima Bošnjaci desetljećima provode sustavno političko nasilje. Koliko god je u emisiji, kad je zaškripilo, Hadžihafizbegović pokušavao bježati iz politike u glumu, prosječan gledatelj shvaća da je on primjer današnjeg bošnjačkog političkog čovjeka: desnom rukom promiče islamsko-nacionalnu BiH (član je SDA), a lijevom maše s napamet naučenim floskulama građanluka za izbor komuniste Željka Komšića.

Hadžihafizbegović tvrdi da je normalno da Bošnjaci Hrvatima biraju Komšića, jer po njegovoj procjeni ‘četnik’ Milorad Dodik Dragan Čović „rade na uništenju bosanskohercegovačkog društva“. Mudri Hadžihafizbegović pristupa tom društvu kao jednom, nadnacionalnom, ignorirajući njegovu višedimenzionalnost.

Ukoliko i prihvatimo tu akrobaciju ostaje za vidjeti zašto bošnjačka koalicija (post-)titoista i islam-nacionalnog SDA pojačava stiskanje Hrvata svaki put kad se Srbi postroje. I ne pušta, od jeseni 1992. do danas. Valjda je temeljem ahdname Mehmeda II. Osvajača, povijesnog dokumenta „koji garantira ljudska prava i vjerske slobode“, kako jednom reče voditelj Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar ef. Velić, Hadžihafizbegović u Nedjeljom u 2 bio slobodan nabrojati pet Hrvata koje bi Bošnjaci odmah birali. Kako je sam glumac priznao, današnja izborna ahdnama to omogućuje: jasnu diskriminaciju cijelog jednog naroda. Iz toga proizlazi da je BiH samo za Bošnjake, Srbi su ionako četnici, a Hrvate treba podčiniti nametanjem raznih QuislingaDegrella van Tonningena.

Hadžihafizbegović je izjavio još nešto vrijedno pažnje: „Hrvati su naša braća!“ Simbolično je da hrvatski državljanin po Ranku Ostojiću gleda na Hrvate kao braću, ali bi – kako voli reći – „on i njegov narod“ odlučivali o sudbini i političkom nestanku braće. Takvu plemenitu bratsku ljubav možda je još samo Kain znao pokazati.

Drugi ćošak iz kojeg možemo promatrati glumca i bivšeg vojnika Armije BiH i HVO-a iz Tuzle je kroz manjak vizije hrvatskih političara, i u Hrvatskoj i BiH. Bi li prosječan gledatelj bio uznemiren nakon Hadžihafizbegovićevog baljezganja da Hrvatska i hrvatski političari u BiH znaju odgovoriti – raditi u korist rješavanju hrvatskog pitanja u BiH? Vjerojatno ne bi.

Hrvatska je nakon triput nametnutog Komšića tek par mjeseci upozoravala Europsku uniju, međunarodne aktere i svjetske diplomacije o štetnosti tog čovjeka, neravnopravnom položaju Hrvata u BiH i spornosti izbornog zakona. O tome svjedoče brojni medijski izvještaji, poput sastanka Andreja Plenkovića Emmanuela Macrona. Nakon toga je sve stalo, ishod je onaj stari – Hrvati, snađite se i ne talasajte puno. Jer, da se nešto izrodilo iz tih kvazipokušaja zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Matthew Palmer ne bi zaobišao Mostar u širokom luku.

Izjave političara vratile su se u okvir tužne hrvatske zbilje (čemu svjedoče floskule „podržavamo ravnopravnost svih konstitutivnih naroda“ i „BiH je prijateljska zemlja“), a vjerojatno će tako i ostati do idućih općih izbora 2022. godine. Primjerice, ne promišlja se o bilo kakvom djelovanju izvan europske karikaturalne sporosti, savezništvu sa SAD-om po pitanju položaja Hrvata u BiH, lobiranju, ili drugim ambicioznijim koracima.

Pitanje je što se može očekivati od hrvatskog predsjedanja Europskom unijom 2020.? Iz najava je jasno kako će Hrvatska gurati balkanske države ka Uniji, a kad je u pitanju BiH vjerojatno će to biti pomoć njoj kao „prijateljskoj državi“, uz široko zaobilaženje cjelokupnog hrvatskog pitanja (školstvo, kultura, znanost i obrazovanje, RTV javni servis, teritorijalna, politička i ekonomska ravnopravnost, itd.)

Ni južno od Save nije bolje. Hrvatski političari podijelili su fotelje, vlast na razini Federacije BiH uredno funkcionira, Hrvati dižu ruke za nova zaduživanja, Najlegitimniji otvoreno laže o izmjenama izbornog zakona kako bi, valjda, širio ‘optimizam’ među hrvatskim narodom. Ukorjenjuje se kultura slabosti, normalizira se smeće po cesti u Mostaru, iako se zna da je s druge strane hadžihafizbegovićevski brat.

I da, Hadžihafizbegović samo igra tragediju koju potpisuju abelovski Hrvati.

I.Pepić/poskok.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zagazili smo duboko u sferu kolektivne socijalne patologije: Zoki i njegova kandidatura ‘zapalili’ Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

BUM! TRAS! KARAMBA! NEVIĐENA SENZACIJA! TKO BI TO OČEKIVAO!? MA, JE LI MOGUĆE!? AUUUUUUUUU!!!

Zoki Milanović objavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske (koja je mjesecima najavljivana). Kud ćeš većeg događaja!?

Drma se Hrvatska, podrhtava kao list na vjetru od uzbuđenja!

“Jedini političar državničkog kova”; “Samo on ima karizmu autentičnog ljevičara”; “Jedini političar koji može ujediniti ljevicu” – pljušte komplimenti i pohvale iz kruga njegovih obožavatelja, pogotovu iz posrnule Partije – pa čak i među otpadnicima koji trenutačno imaju status disidenata i osnovali su vlastite strančice. I svi oni čekaju, naravno, poneku sinekuru ako Zoki kojim slučajem zasjedne na Pantovčak. Ponašaju se, dakle, po onoj: “ne laje pas sela radi, nego zbog sebe”. Inače, pokazali su koliko ga “vole” kad je odlazio iz politike.

Čovjek koji je 5-6 puta izgubio izbore, tisuću puta se izblamirao u javnosti svojim lupetanjima koja nemaju veze sa zdravim razumom, pokušao vrbovati i kupovati zastupnike MOST-a i na kraju podvijena repa napustio SKH/SDP, vraća se u velikom stilu!

To medijsko napuhavanje može progutati samo raja ispranog mozga – svima ostalima mora se smučiti. Ili biti urnebesno smiješno. Famu oko Zokija ne šire samo mainstream mediji i TV postaje s nacionalnom koncesijom, nego i “desni” mediji i sve polako ulazi u sferu kolektivne socijalne patologije.

I nije to prvi put da se ovako kolektivno “zabavljamo” poput publike u nekom trećerazrednom cirkusu. I neće biti nikakvo čudo ako u dogledno vrijeme mediji izlude i onaj zdravi, normalni dio ovog naroda koji još uvijek nije podlegao propagandi i ispiranju mozga.

Ljudi, bježite s Interneta! Idite u prirodu! Ako je ikako moguće odaberite neku lokaciju bez struje i ne nosite radio aparat, mobitel ili bilo kakvo slično pomagalo. Ako želite ostati normalni.

Čudite se zašto ljudi odlaze iz Hrvatske!?

Pa vjerojatno zato što su pametniji od ovih koji su ostali. Ja drugoga razloga ne vidim.

Cirkus nas tek čeka. Kad počne kampanja za predsjednika države.

Bilo bi zgodno napraviti analizu s podacima o egzodusu hrvatskih građana u vrijeme predizbornih aktivnosti. Smijem se kladiti da je osjetno veći nego inače.

Ali, ništa zato. Oni imaju izborni zakon po kojemu ih na vlast može izabrati i 5 građana. Ne može se Hrvatska toliko isprazniti da oni ne mogu osvojiti vlast.

A to je najvažnije. Za njih.

A narod…koji narod?

 

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari