Connect with us

Komentar

TOMISLAV KARAMARKO: Ministri će biti stručni sa kvalitetnim referencama

Objavljeno

-

Nova vlast nastavlja potragu za ministrima. U tijeku je sastanak mandatara za sastavljanje vlade Tihomira Oreškovića s dosadašnjim ministrom turizma Darkom Lorencinom. 

[ad id=”68099″]

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da Orešković razgovara s  ministrima iz Vlade na odlasku kako bi prikupio što više informacija o stanju koje zatičemo. Na pitanje novinara o medijskim napisima da bi ministrica Anka Mrak-Taritaš mogla biti dio nove vlade, Karamarko je rekao kako o takvim mogućnostima nisu razgovarali. Ministri će biti stručni, s debelim kvalitetnim, referencama. Naravno, prioritet ćemo davati našim ljudima, HDZ-ovim i Mostovim, ako budu zadovoljavali glavni kriterij. Nismo opterećeni s iskaznicama, prenosi HRT

Potvrdio je da je Domoljubna koalicija predlagala smanjenje broja ministarstava sa 20 na 17 no prijedlog Mosta da se ostane raditi u sadašnjim okvirima nazvali su racionalnim i pristali na njega kako ne bi gubili vrijeme. Zadali smo si rok od 5 do 7 mjeseci da analiziramo stanje u ministarstvima, dodao je Karamarko. Nije želio govoriti o imenima koje će predložiti za pojedina ministarstva. Most i mi ćemo predložiti za svako mjesto neka imena, a onda će Orešković odlučiti, rekao je Karamarko.

Na pitanje da komentira izjave Zorana Milanovića u današnjem Novom listu, Karamarko je rekao kako se ne želim više baviti njime. Sada pokazuje svoje pravo lice. Vidite koliko čovjek izvrće istinu i spreman je svaki dan promjeniti svoj politički identitet kako bi se zadržao na vlasti, dodao je.

Da će danas sastati s Oreškovićem potvrdio je Lorencin gostujući u Studiju 4. Ništa ne skrivamo – jučer u popodnevnim satima nazvao me gospodin Orešković, odnosno poslao poruku da li se možemo naći i danas prijepodne ćemo se naći. Pretpostavljam da gospodina Oreškovića interesira stanje u sektoru koji pridonosi preko 17% BDP-u, naći ćemo se i ja ću ga upoznati sa svim detaljima i to je to, rekao je Lorencin.

Na pitanje je li spreman surađivati s Vladom HDZ-a i Mosta s obzirom na stav njegove stranke, Lorencinje odgovrio da pitaju krivu osobu. Spustimo loptu na zemlju, znamo da je ovaj tjedan, odnosno naredni tjedan pogotovo aktualan zbog sastavljanja nove vlade, mislim da javnosti je to jako interesantna tema, medijima je to zanimljivo, ali moramo biti pragmatični. Orešković ima razgovore i s kolegom Vrdoljakom, ja mislim da su to potpuno normalni procesi i sa zadovoljstvom ću odgovoriti na sva pitanja koja mi bude gospodin Orešković postavio. To su procesi koji možda u nekim prethodnim slučajevima u Republici Hrvatskoj nisu bili i trajali dugo i bili toliko neizvjesni kao ovi i mislim da zbog toga privlači malo više pozornosti. Ja u ovoj poziciji ne mogu reći ni apsolutno ne ni apsolutno da, mislim da treba pratiti stav stranke kakav je bio čitavo ovo vrijeme, ali za razgovor sam uvijek otvoren, poručio je.

Iako je IDS podržao koaliciju Hrvatska raste, moglo bi doći do promjene jer je stranci u interesu boriti se za neke kapitalne investicije u Istri, no Lorencin je rekao da je uvijek bio stav stranke da se ide konkretno za projektima. Dakle, neću vam dati odgovor izvan ovoga što sam do sada rekao, ne mogu, dodao je.

Mislim da smo već došli na razinu demokracije i svega da jednoj osobi poput gospodina Oreškovića, koji ima izuzetno, obzirom na pozicije koje je imao i dužnosti koje je obnašao, da ima iznimno iskustvo u upravljanju što jednoj poziciji premijera itekako će biti i je potrebno. I s te točke gledišta ima jako puno toga za poslagati i vjerojatno kreće od krupnijih pa prema onim manjim stvarima jer voditi državu nije niti malo jednostavna stvar, zaključio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas