Pratite nas

Reagiranja

Pismo muslimanke: Ne prepoznajem svoju Njemačku, Angela, djelujte!

Objavljeno

na

Napadi na žene u Kölnu malo su nagrizli popularnost njemačke kancelarke Angele Merkel i njezine koalicije CDU/CSU, no taj pad nije drastičan. Kancelarku i njezin konzervativni blok podržava 37 posto Nijemaca, što je svega dva posto manje nego prošlog mjeseca.

[ad id=”68099″]

Kölnski napadi, s druge strane, nisu drastično povećali popularnost Stranke za Njemačku kojoj je protuuseljenička agenda jedna od temeljnih programskih točaka, prenosi večernji list

Dijete gastarbajtera

Njihova popularnost narasla je svega 1 posto, tako da ta stranka sada ima deset posto potpore. Još 31. prosinca kancelarka je u svojoj novogodišnjoj poruci govoreći o migrantima svojim sunarodnjacima poručila da se Njemačka zajedničkim snagama može nositi s izbjegličkom krizom.

Velik odjek u njemačkoj javnosti izazvalo je pismo koje je u listu Neue Westfälische objavila jedna muslimanka podrijetlom iz Tunisa.

“Želim s vama podijeliti svoju priču. Moji roditelji klasični su gastarbajteri iz sjeverne Afrike. I oni su kao mladi ljudi stigli u Njemačku. Odrasla sam s braćom i sestrama u jednom malom njemačkom gradu. Išli smo u školu koju smo svi uspješno završili. Bio je to težak rad. Za studij sam se sama izborila. Od svojih sam roditelja mogla dobiti samo moralnu pomoć. Pomoći mi nisu mogli čak ni u domaćoj zadaći. Bilo je jako teško i trebalo je imati jak karakter i disciplinu. Ništa se u životu ne poklanja pa tako ni u Njemačkoj”, piše djevojka koja je željela ostati anonimna.

Osvrćući se na migracijski val koji je u 2015. u Njemačku “donio” više od milijun ljudi,Tunižanka koja je u međuvremenu dobila njemačko državljanstvo piše da joj nedostaje jasan koncept i programi za integraciju tih ljudi.

“Integracija je težak posao. Pitajte sve integrirane”, jasna je djevojka iz Tunisa. Zamjera Njemačkoj što nema jasan zakon o useljavanju i pita zašto Berlin tako dugo ignorira upozorenja da će migracijski val dovesti do velikih poremećaja u njezinoj drugoj domovini.

Povratak rasizma

“Sretna sam što sam njemačka državljanka. Doživljavam se Europejkom i demokratskom građankom”, kaže njemačka muslimanka ističući da Njemačka svim ljudima nudi šanse za uspjeh te je stoga osobito pogađa “kölnska sramota” koja je bacila ljagu na sve muslimane u Europi.

“Ova je godina počela pravom katastrofom. Nepodnošljivo mi je što te kriminalce nisu strpali u prvi zrakoplov i zabranili im da više ikada stupe na europsko tlo. Meni je svejedno jesu li ti “muškarci” izbjeglice, ilegalci ili se ovdje nalaze već dvije godine. Oni ugrožavaju unutrašnji poredak, mir i sigurnost u mojoj demokratskoj Njemačkoj! Oni ne pripadaju ovdje i nikada se neće moći integrirati. Onaj tko ovdje traži zaštitu i novu domovinu te tako velikodušno bude primljen, a s druge strane nema pametnijeg posla od napada na žene i prema njima se odnosi poput zvijeri i monstruma, nije zaslužio da u Njemačkoj ostane ijedan dan. Za mene, kao poreznog obveznika, nedopustivo je da ti kriminalci ostanu ovdje”, piše njemačka Tunižanka, koja se plaši da će, ako Berlin ne reagira, doći do nemira u Njemačkoj i do pojave “svakodnevnog rasizma”.

“Već sada ne prepoznajem svoju Njemačku! Nužno je hitno naći neko rješenje, inače će postati opasno”, zaključuje Tunižanka, kći gastarbajtera.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Što je sad ovo? Od kada ‘mladići’ šaraju po hrvatskim spomenicima?

Objavljeno

na

ilustracija

Većina medija je objavila da je „uhićen mladić (!) koji je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić“, odnosno da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je 5. siječnja 2019. oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice i sprejem crne boje koji je donio sa sobom na postolju spomenika nacrtao grafit i otišao.

E, sad bi nas zanimalo, otkad se za čovjeka koji je tim činom iskazao mržnju ne samo prema prvom hrvatskom predsjedniku, već i prema Republici Hrvatskoj, ili bolje rečeno svim onima koji su, zajedno s Tuđmanom, branili i obranili slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu piše da je to učinio „mladić“?

Srbi, odnosno Milorad Pupovac i njegovi sateliti, kad netko išara neki spomenik iz NOB-a, ili ne daj Bože nekom četniku, odmah kažu da je to djelo „ustaša“ ili onih koji nisu za „mirnu integraciju“, koji unose „mržnju među bratskim narodima“ i tome slično.

Da je nešto sličnoga  učinio neki hrvatski domoljub na nekom „njihovu“ spomeniku (recimo da je nacrtao samo slovo „U“) odmah bi objavili i njegovo ime i prezime, ali i fotografiju.

Takav bi također bio prikazan i u glavnim informativnim tv i inim emisijama kako ga dovode na sud s lisicama na rukama.

Ali ovo izgleda nije vandal, kriminalac ili čovjek koji je učinio teško kazneno djelo, nego je jednostavno – „mladić“, pa valjda nema potrebe da se zasad više bilo što kaže o njemu.

Bivši partizani, za koje se stječe dojam da ih je svakim danom sve više, kad netko oboji neki spomenik iz NOB-a također odmah daju priopćenje da „ustaše napadaju“ ili da „fašisti divljaju po spomenicima NOB-a“.

A, što je sad ovo?

Kakav „mladić“, odnosno od kada se takvim imenom nazivaju mrzitelji svega što  hrvatski diše, kriminalci i lopuže?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

DORH pokrenuo kazneni postupak protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

Protiv Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu.

Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića.

Ovaj skandalozni postupak DORH-a otvara niz pitanja i zapravo u konačnici otvara Pandorinu kutiju zločinačkih političkih prevara koje se događaju u Hrvatskoj.

Odgovore na pitanja: Je li otvaranje kaznenog postupka sada, a ne u prethodne tri godine tokom kojih je Jurič bio bez posla i tokom kojih mu je bilo onemogućeno javno novinarsko djelovanje, zapravo izravna posljedica pokretanja Podcasta Velebit, sve utjecajnije nacionalne i suverenističke medijske platforme?

Je li ovo očiti politički proces s ciljem da se uguši slobodna i neovisna hrvatska novinarska platforma kao što je Podcast Velebit?  I na mnoga druga pogledajte u Podcastu Velebit

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari