Pratite nas

Reagiranja

Pismo muslimanke: Ne prepoznajem svoju Njemačku, Angela, djelujte!

Objavljeno

na

Napadi na žene u Kölnu malo su nagrizli popularnost njemačke kancelarke Angele Merkel i njezine koalicije CDU/CSU, no taj pad nije drastičan. Kancelarku i njezin konzervativni blok podržava 37 posto Nijemaca, što je svega dva posto manje nego prošlog mjeseca.

[ad id=”68099″]

Kölnski napadi, s druge strane, nisu drastično povećali popularnost Stranke za Njemačku kojoj je protuuseljenička agenda jedna od temeljnih programskih točaka, prenosi večernji list

Dijete gastarbajtera

Njihova popularnost narasla je svega 1 posto, tako da ta stranka sada ima deset posto potpore. Još 31. prosinca kancelarka je u svojoj novogodišnjoj poruci govoreći o migrantima svojim sunarodnjacima poručila da se Njemačka zajedničkim snagama može nositi s izbjegličkom krizom.

Velik odjek u njemačkoj javnosti izazvalo je pismo koje je u listu Neue Westfälische objavila jedna muslimanka podrijetlom iz Tunisa.

“Želim s vama podijeliti svoju priču. Moji roditelji klasični su gastarbajteri iz sjeverne Afrike. I oni su kao mladi ljudi stigli u Njemačku. Odrasla sam s braćom i sestrama u jednom malom njemačkom gradu. Išli smo u školu koju smo svi uspješno završili. Bio je to težak rad. Za studij sam se sama izborila. Od svojih sam roditelja mogla dobiti samo moralnu pomoć. Pomoći mi nisu mogli čak ni u domaćoj zadaći. Bilo je jako teško i trebalo je imati jak karakter i disciplinu. Ništa se u životu ne poklanja pa tako ni u Njemačkoj”, piše djevojka koja je željela ostati anonimna.

Osvrćući se na migracijski val koji je u 2015. u Njemačku “donio” više od milijun ljudi,Tunižanka koja je u međuvremenu dobila njemačko državljanstvo piše da joj nedostaje jasan koncept i programi za integraciju tih ljudi.

“Integracija je težak posao. Pitajte sve integrirane”, jasna je djevojka iz Tunisa. Zamjera Njemačkoj što nema jasan zakon o useljavanju i pita zašto Berlin tako dugo ignorira upozorenja da će migracijski val dovesti do velikih poremećaja u njezinoj drugoj domovini.

Povratak rasizma

“Sretna sam što sam njemačka državljanka. Doživljavam se Europejkom i demokratskom građankom”, kaže njemačka muslimanka ističući da Njemačka svim ljudima nudi šanse za uspjeh te je stoga osobito pogađa “kölnska sramota” koja je bacila ljagu na sve muslimane u Europi.

“Ova je godina počela pravom katastrofom. Nepodnošljivo mi je što te kriminalce nisu strpali u prvi zrakoplov i zabranili im da više ikada stupe na europsko tlo. Meni je svejedno jesu li ti “muškarci” izbjeglice, ilegalci ili se ovdje nalaze već dvije godine. Oni ugrožavaju unutrašnji poredak, mir i sigurnost u mojoj demokratskoj Njemačkoj! Oni ne pripadaju ovdje i nikada se neće moći integrirati. Onaj tko ovdje traži zaštitu i novu domovinu te tako velikodušno bude primljen, a s druge strane nema pametnijeg posla od napada na žene i prema njima se odnosi poput zvijeri i monstruma, nije zaslužio da u Njemačkoj ostane ijedan dan. Za mene, kao poreznog obveznika, nedopustivo je da ti kriminalci ostanu ovdje”, piše njemačka Tunižanka, koja se plaši da će, ako Berlin ne reagira, doći do nemira u Njemačkoj i do pojave “svakodnevnog rasizma”.

“Već sada ne prepoznajem svoju Njemačku! Nužno je hitno naći neko rješenje, inače će postati opasno”, zaključuje Tunižanka, kći gastarbajtera.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari