Connect with us

Reagiranja

Kolinda Grabar-Kitarović: Presuda Karadžiću poruka zločincima i teroristima da neće proći nekažnjeno

Objavljeno

on

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak da je presuda bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću za zločine u ratu u BiH slaba utjeha žrtvama, ali je poruka današnjim zločincima i teroristima da neće proći nekažnjeno.

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić proglašen je u četvrtak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u BiH i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

“Iako je riječ o prvostupanjskoj presudi, ovime je međunarodna zajednica priznala kako se u Srebrenici dogodio genocid te kako su na području Republike Srpske, sedam općina i u Gradu Sarajevu udruženim zločinačkim pothvatom počinjeni najteži zločini s ciljem stvaranja homogenog srpskog prostora”, rekla je predsjednica u priopćenju.

Grabar-Kitarović smatra da je to slaba to utjeha obiteljima žrtava monstruoznih zločina, koji će ostati neizbrisiva mrlja kako u europskoj tako i u svjetskoj povijesti.

“Vjerujem da je ova presuda jasna poruka svima koji se i danas upuštaju u zločinačke pothvate protiv čovječnosti te međunarodni terorizam utemeljen na rasnoj i vjerskoj netrpeljivosti, kako neće proći nekažnjeno“, istaknula je.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari