Connect with us

Komentar

Tihomir Dujmović: Sve su karte na stolu

Objavljeno

-

Publicist i novinar Tihomir Dujmović gostovao je u Dnevniku 3 HRT-a na temu odnosa Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića te HDZ-a i Mosta.

[ad id=”93788″]

“Odnosi nisu idilični, to je jedna igra živaca, ja bih rekao, između predsjednika HDZ-a i Karamarka i premijera Oreškovića. Svatko ima svoje argumente i svatko iz svojih razloga gleda na ovakvu situaciju. Šef HDZ-a tvrdi i misli, mislim da u tom kontekstu dosta logično to djeluje, da se o čelnim ljudima obavještajne zajednice treba konzultirati s njim, koji je potpredsjednik Vlade za to zadužen i tko je netko tko je  proveo dvadesetak godina u tim službama”, rekao je Dujmović.

S druge strane, dodao je, premijer Orešković želi zadržati neku autonomnost, samosvojnost, želi biti “premijer u punini te riječi i to je jedan od razloga zašto između njih dvoje dolazi do trzavica”.

Na pitanje kako će to završiti, Dujmović je odgovorio da su sve karte na stolu – od prijevremenih izbora do normalnog razgovora dvoje ljudi koji razumiju da drže sudbinu države u svojim rukama.

“Čini mi se da će taj razgovor doći brzo na dnevni red. Ako taj razgovor ne uspije, onda se kao opcija realno otvara mogućnost prijevremenih izbora.Tu je dakako i Most koji s HDZ-om ima nešto bolje odnose, iako HDZ ne zaboravlja da je Most ostavio desetak pomoćnika ministara iz SDP-a, što je nevjerojatno, i da inzistira na tome da neke ljude ministra Ostojića u MUP-u i dalje zadržava, iako je potpuno neobjašnjivo i neshvatljivo zašto to rade”, dodao je Dujmović.

“Dogovor Mosta i Domoljubne koalicije išao je tako da je Karamarko pokazao jednu širinu i u dodjeli ministarstava i u odabiru resora koje će Most imati s ambicijom da se napokon napravi ta vlast, ali ni milimetra dalje. Pokazalo se da je Most tražio nekoliko metara dalje, a ne milimetar i tu stvar puca. Na to je došla i Oreškovićeva potreba da sam u nekim stvarima pokuša kadrovirati i ona situacija, koja je u najmanju bruku bila neugodna, nepotrebna i nesmotrena da se glavnog tajnika HDZ-a dva tjedna ni ne primi na razgovor oko ministra branitelja”.

Čitav je niz grešaka u koracima, kaže Dujmović. Smatra vrlo mogućim preslagivanja nakon unutarstranačkih izbora u više stranaka.

“Poslije izbora sigurno ćemo dobiti neke nove situacije”, rekao je Dujmović za HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari