Pratite nas

11. srpanj proglašen Danom žalosti u FBIH

Objavljeno

na

Vlada Federacije BiH donijela je, na današnjoj 123. sjednici koja je održana u Sarajevu, Odluku kojom se 11. srpanj 2014. godine – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

srebrenica-u-potocarimaVlade FBiH je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo u skladu s odlukama Ustavnog suda FBiH i Europskog suda za ljudska prava.

Utvrđen je i Prijedlog zakona o plinu u Federaciji BiH kojim se uređuju strategija, politika i planiranje razvoja gasnog sektora, sudionici u gasnom sektoru, pravila i uvjeti za obavljanje energetskih djelatnosti u sektoru prirodnog plina, razdvajanje djelatnosti i funkcioniranje gasnog sektora, operatori sistema, pristup treće strane sistemu za prirodni gas, tržište gasom i regulisanje tržišta.

Vlada je danas utvrdila koeficijente i osnovice za boračke naknade i dala suglasnosti na prodaju nekretnina “Energoinvesta” u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, te suglasnost Agenciji za privatizaciju u FBiH za prodaju imovine iz pasivnog podbalansa privrednih društava Fabrike duhana Sarajevo i “Agrokomerca” u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Federalna vlada usvojila je Program javnih investicija FBiH za razdoblje 2015-2017 čiji je osnovni cilj usklađivanje razvojnih projekata u Federaciji BiH s realnim izvorima financiranja.

Federalna vlada prihvatila je Informaciju o Zaključcima sa 19. sjednice Skupštine Razvojne banke Federacije BiH i usvojila Zaključke kojima se daju olakšice za korisnike kredita sa područja pogođenih poplavama.

”Uz ostale kadrovske odluke, Vlada FBiH je dala više suglasnosti na rješenja federalnog ministra rada i socijalne politike o imenovanju nadzornih i upravnih odbora ustanova socijalne skrbi”, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Fena/kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Željko Glasnović ‘začepio usta’ prevladavajućim medijima! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

I današnja sjednica Sabora počela je stankom, a nastavljena je raspravom o Zakonu o minimalnoj plaći.

Današnja sjednica Sabora počela je sa šest zahtjeva za stankom.

Između ostalog, Miro Bulj tražio je stanku zbog zakona o regionalnom razvoju.

Gordan Maras tražio je stanku zbog problema u gradu Zagrebu “gdje gradonačelnik neopravdano tolerira dug Konzumu i Agrokoru”. Zastupnik Goran Aleksić želi govoriti o presudi protiv Addiko banke.

Željko Glasnović želi govoriti medijskoj blokadi.

Željko Glasnović poručio je da “istina u Hrvatskoj postaje hereza”.

“Govorio samo ovdje 50 puta zašto ne postavljamo prava pitanja u Saboru. Ako se brzo ne probudimo i provedemo reformu pravosuđa, ako ne pokrenemo brze reforme, ne volim tu riječ reforme, to je iz bivšeg sustava…”, rekao je Glasnović.

 

Glasnović: Hrvatska je desetljećima izložena destibilizaciji od strane trojanskih konja, nevladinih udruga (VIDEO)

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Kaznene prijave protiv šest osoba za raketiranje Banskih dvora 1991.

Objavljeno

na

Objavio

U Ravnateljstvu policije održava se konferenciju za novinare u povodu dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine, koje su izveli zrakoplovi nekadašnje Jugoslavenske vojske.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj, rekao je da za raketiranje Banskih dvora podižu kaznenu prijavu protiv pet državljana Srbije i jednog državljana Hrvatske.

Gudelj je rekao da se navedene osobe terete da su planirale, organizirale i izvršile napad na Banske dvore dok je tamo bio tadašnji predsjednik Franjo Tuđman. Istaknuo je da je u tom napadu poginula jedna osoba, a materijalna šteta je 35 milijuna kuna.

Osobe protiv kojih su podignute kaznene prijave ne nalaze se na području Hrvatske, te će se za njima rapisati međunarodne tjeralice, potvrđeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari