Pratite nas

Pregled

Željka Markić: U Hrvatskoj se vodi velika bitka jer aktualna vlada još nije u potpunosti preuzela vlast

Objavljeno

na

„Vesna Pusić je loš kandidat i loše će predstavljati Hrvatsku. Pa silovanim je ženama iz Vukovara rekla da će im izrazit suosjećanje kad uđu u gay pride. Dodijelila je više od 200 000 kuna udruzi u čijem je Upravnom odboru njezin brat. Koji razlog može biti da se njena kandidatura ne opozove? Bolje za Hrvatsku da uopće nema kandidata. Svi su suodgovorni što nisu zatražili povlačenje kandidature“, ocijenila je predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić večeras u Bujici, prenosi direktno.hr

 [ad id=”93788″]

Komentirala je i tekst portala Index.hr objavljen 14. travnja pod nazvimo Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u.

„Taj portal poznat je po vrijeđanjima svih neistomišljenika, no glavno je pitanje zašto ga se ne kažnjava zbog toga. Indeks sustavno vrijeđa i žene, no očekujem da institucije obave svoj posao i pošalju poruku da nikome nije dopušteno vrijeđati ljude koji se ne slažu s nekim stavovima“, naglasio je Markić, dodavši da je sustavnom vrijeđanju na tom portalu i sličnim medijima „političari dali dozvolu za progon svojom politikom što je neprihvatljivo.

„Nisam za to da se zabranjuje iznošenje mišljenja na pristojan način, ali koji je to poriv da se vrijeđa ljude koji u nešto vjeruju i zašto to dopuštaju institucije da se dešava na taj način?“, pitala je Markić.

Na pitanje što misli o tome da se u HDZ razmišlja da se stranka primakne centru, Markić je kazala da je „legitimno da svaka stranka odabire kako će se razvijati“.

„ Cijela priča oko ljevice i desnice je umjetna, no ako se HDZ želi primicati centru, važno je reći što time želi postići. Očekujem samo da se ispune predizborna obećanja kao što je demografska obnova Hrvatske ili pomoć mladim obiteljima ili borba protiv korupcije“, dodala je.

„U Hrvatskoj se vodi velika bitka jer aktualna vlada još nije u potpunosti preuzela vlast. Vodi se stalna borba za zadržavanje povlastica, grupe koje su protekle 4 godine sisale novac sada viču i ljute su, ali na aktulanoj je vladi da uspostavi jasne kriterije tko može dobiti novac i na koji način“, istaknula je Markić.

Komentirala je i smjenu Mirjane Rakić u Agenciji za elektroničke medije.

„Vlada je prihvatila i izglasala nepovjerenje na izvješće Agencije za elektroničke medije i ako Agencija nije dobro obavljala posao, onda nitko u Agenciji nije dobro radio posao. Očekujem predlaganje novih članova koji će profesionalno i bez pristranosti obavljati svoj posao“, zaključila je Markić.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

REKVIJEM ZA VUKOVARCE I ŠKABRNJANE

Objavljeno

na

Objavio

Vama koji ste strpljivo čekali svoje krvnike na pragovima domova, u hladnim podrumima, u crkvama, na ulicama, livadama, u poljima i vinogradima i šutke odlazili na gubilišta.

Vama koji ste gledali kako Vam ubijaju i kolju najmilije, ruše kuće, razaraju svetišta, skrnave groblja i raspela, a niste uzvratili mržnjom i osvetom.

Vama koji ste se sretali oči u oči s dželatima na rubovima zajedničkih grobnica i izgovarali u sebi posljednje molitve Svevišnjem čuvajući u srcima slike najmilijih.

Vama koji ste prije umorstva bili uniženi u svome ljudskom dostojanstvu, ali ostali uspravni i čisti pred Bogom.

Vama koji ste svoj ovozemaljski put završili pod ruševinama gradova i sela, u bezimenim jamama i vrtačama, u logorima i mučilištima, bez znaka križa i obilježja.

Vama koji ste istrgnuti rukom krvnika iz svoga djetinjstva i mladosti u grobove ponijeli neproživljene dane, neostvarene snove i nedosanjane ljubavi.

Vama koji nikad niste ugledali svjetlo dana jer su Vas ubijali u utrobama majki.

Vama koji ste ustali protiv Zla i krvavo se borili za hrvatsku slobodu ne mareći za oganj, čelik i smrt i ne štedeći svojih života.

Vama s imenom i prezimenom i Vama bezimenima čije su kosti posijane diljem Domovine, a ne znaju Vam se sudbine ni grobišta.

Za sve Vas danas palim svijeću i molim…

I svečano obećavam:

Neću Vas zaboraviti!

I učit ću svoju djecu da pamte. A oni neka svojoj djeci kažu. I djeca njihove djece svojoj djeci…

Zaborav bi bio grijeh. Neoprostivi grijeh.

Svaka Vaša rana i moja je. I svaka suza i jecaj i bol, svaki drhtaj, vapaj, jauk, molitva…

Bog je milostiv.

Nadam se susretu s Vama u Vječnosti.

S Vama, najboljima između nas.

Zlatko Pinter / Kamenjar.com

 

Veliki razgovor Mladena Pavkovića s Markom Miljanićem, ratnim zapovjednikom obrane Škabrnja

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Jandroković u Vatikanu izrazio zabrinutost za Hrvate u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Multilateralizam i jačanje demokracije odgovor su na aktualne izazove u svijetu, kazao je u subotu predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sastanka s državnim tajnikom Svete Stolice za odnose s državama Paulom Gallagherom u Vatikanu s kojim je razgovarao o situaciji u regiji i svijetu.

Jandroković je kazao da su na sastanku potvrđeni izvrsni bilateralni odnosi između Hrvatske i Svete Stolice. “Izdvojio bih to da smo još jednom potvrdili izvrsne odnose koji postoje između RH i Svete Stolice”, kazao je Jandroković u izjavi za novinare nakon sastanka s nadbiskupom Gallagherom.

“Zahvalio sam još jednom na svemu što je Sveta Stolica učinila za Hrvatsku od početka naše neovisnosti. To je bila jedna od prvih zemalja koja nas je priznala i pružali su pomoć tijekom Domovinskog rata, tijekom našeg ulaska u Europsku uniju”, podsjetio je.

“Sveta Stolica je zemlja koja je prijateljska Hrvatskoj i vjerujem da će se ti odnosi produbiti i biti takvi i u budućnosti”, kazao je.

Jandroković i Gallagher razgovarali su i o situaciji u hrvatskom susjedstvu.

“Iskazao sam još jednom zabrinutost za položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Ali isto tako sam rekao da je Hrvatska zainteresirana za proširenje Europske unije i spremni smo pomoći svim našim susjedima koji imaju ambiciju postati članicom Europske unije”, kazao je.

Ponovno je naglasio i da hrvatski narod želi da kardinal Alojzije Stepinac bude proglašen svetim što je moguće prije te ponovio poziv Svetom Ocu da posjeti Hrvatsku.

Velik dio razgovora bio je posvećen situaciji u svijetu, raznim međunarodnim pitanjima i izazovima.

“Suglasili smo se da je najbolji odgovor na sve ove prijetnje i ugroze koje danas postoje u svijetu jačanje multilateralizma, jačanje demokracije kao odgovora na rastući populizam i, naravno, razgovori među državama, među narodima, koji jedini mogu riješiti probleme, dakle izbjegavanje nasilja i ratova na sve načine”, kazao je.

Konkretnih razgovora o mogućem potpisivanju provedbenih sporazuma za Vatikanske ugovore nije bilo, kazao je.

“O tome danas nije bilo riječi. Mi smo konstatirali da su naši odnosi izvrsni, da ih želimo produbljivati i da imamo visok stupanj razumijevanja i suglasja o mnogim temama, ali nismo išli u konkretne razgovore. To je više posao izvršne vlasti”, zaključio je Jandroković.

Jandroković je također u sklopu posjeta Vatikanu u krstionici Papinske bazilike svete Marije Velike prisustvovao misi na hrvatskome jeziku koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te je zatim otkrio klesanu kamenu ploču na hrvatskome jeziku i glagoljskom pismu.

Pločom se komemorira činjenica da je papa Hadrijan II. još 868. godine odobrio starocrkvenoslavensku liturgiju i glagoljske liturgijske knjige, čime su se jedino Hrvati koristili u kontinuitetu zapadne rimske liturgije sve do II. Vatikanskog sabora i uvođenja vernakularnih jezika u opću liturgiju.

Pokrovitelji postavljanja ploče su Hrvatski sabor i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, a Jandroković je tom prigodom istaknuo kako se njezinim postavljanjem na tom svetom mjestu ostavlja neizbrisivi trag o dubokoj povijesnoj vezi Hrvata i Katoličke crkve.

Jandroković se u sklopu dvodnevnog radnog posjeta Italiji u četvrtak sastao s predsjednicom Senata Mariom Elisabetom Alberti Casellati te je posjetio Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima. U petak se pak sastao s potpredsjednicom Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Marijom Ederom Spadoni i predsjednicom Odbora za vanjske i europske poslove Martom Grande.

(Hina)

 

Bakir Izetbegović opet najavio jačanje obrambene moći BiH i pozvao Bošnjake na jedinstvo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari