Connect with us

Komentar

Da nije bilo Linića i Bujanca nikad ne bi saznali za Milanovićevu aferu

Objavljeno

on

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ispitan je prije 15-ak dana u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu zbog optužbi za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

[ad id=”93788″]

Riječ je, naime, o tzv. predistražnim radnjama u povodu kaznene prijave koju je podnio Mladen Hrgarek, vlasnik tvrtke Madison Consulting, SDP-ove dugogodišnje PR agencije. Za Direktno hr. tu je aferu komentirao novinar i publicist Tihomir Dujmović.

Afera Madison problematizira dvije relacije. Prvo je način na koji SDP manipulira financijama, a drugo je nesvakidašnje držanje DORH-a. Uz sve to fantastično je kako mediji inače iz ‘dobro obaviještenih krugova bliskih DORH-u’ dojavljuju idući dan nakon što se nekog sasluša na Zrinjevcu što je, kad, tko rekao, a ova informacija je tjednima stajala sa strane i baš nitko od ‘velikih istraživačkih novinara’ o tome nije ‘procijedio’ nijednu riječ.

Da nije bilo Slavka Linića i Velimira Bujanca – mi za to nikad ne bi saznali. No, kako je Linić najavio kod Bujanca da će govoriti o tome – onda su se i mainstream mediji prihvatili te informacije. Kao što se vidi – jednokratno su je odradili. Puštena je, tema je objavljena, ali više nitko dalje ništa ne istražuje. Sad pogledajte kako mediji objavljuju i obrađuju teme u kojima postoji volja da se ide do kraja, a pogledajte kako mediji obrađuju teme koje ‘na silu’ odrađuju.

U ovom slučaju nema druge nego zatražiti dodatnu istragu DORH-a. Mislim da bi politička scena morala izvršiti pritisak na ovu besramnu poziciju koja je ostala visiti u zraku. Pogledajte sad istraživačko novinarstvo što je radilo u slučaju ‘Konzultantica’, ja nemam ništa protiv toga, mislim da je te stvari trebalo istražiti, a pogledajte kako se drže nezainteresirano u ovoj temi. Mislim da bi mediji, javnost i politička scena trebali reći svoje o ovome i zatražiti od DORH-a da još jedan put provede istragu, pod uvjetom da se ne dogode stvari koje su se dogodile prvi put u ovoj aferi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR