Pratite nas

Povijesnice

16.11.2012. – Konačno oslobođenje Ante Gotovine i Mladena Markača

Objavljeno

na

Predugo je trajala agonija hrvatskih generala koji su nepravedno bili zatočeni u Haaškom sudu samo zato što su stali u obranu svoje napadnute Hrvatske.

Srbočetnički agresor nije birao sredstva te se zajedno sa zločinačkom jna obrušio svim silama na goloruki hrvatski narod i stravičnom agresijom na Hrvatsku u cilju stvaranja velike srbije porušio gradove i sela, pobio veliki broj civila i djece, pouništavao sve sakralne objekte te je u svojim agresorskim nakanama pošto poto želio pokoriti Hrvatsku i zacrtati granice velike srbije Karlovac, Karlobag Virovitica i samim tim stvoriti okvire republike srpske krajine u kojoj bi živjeli isključivo samo srbi. No, hrvatski se narod, iako goloruk,pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Franjom Tuđmanom počeo organizirati i pružati žestoki otpor nadmoćnom srpskom neprijatelju.

U dugom petogodišnjem ratu, pod mudrim vodstvom vrhovnika i hrvatskih vojskovođa Gotovine, Markača i drugih napokon su se stekli uvjeti za krenuti u konačni obračun sa srpskom agresorskom armadom, koja je na kraju potučena vojnički čisto od hrvatskih oružanih snaga u VRA Oluja. Krenuli su progoni, zatvaranja i mučna dugogodišnja suđenja pobjedničkih hrvatskih vojnika i zapovjednika od strane onih sila tame koje se ni danas ne mogu pomiriti sa tim da je Hrvatska neovisna i samostalna država. Na kraju je sud u Haagu rekao pravorijek. Hrvatska je vojska vodila čist obrambeni rat poštivajući sva međunarodna prava o ratovanju te je u konačnici pročitana oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču a VRA Oluja proglašena čistom vojnom pobjedom nad srpskim agresorom i samim tim obrambenom hrvatskom Domovinskom ratu se dao puni legitimitet na čistoj vojničkoj pobjedi.

Pobijena je teza Raspravnog vijeća da je granatiranje Benkovca, Gračaca, Obrovca i Knina bilo protupravno te da je ono nagnalo civile u bijeg.  Žalbeno vijeće je zaključilo da nema dokaza su Gotovina i Markač aktivno sudjelovali u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem uklanjanja srpskog stanovništva iz Krajine silom ili prijetnjom sile. Ostalo je povijest.

Na obljetnicu oslobađajuće presude Gotovini i Markaču ovaj video zgodan je podsjetnik na uhićenje Gotovine i sve (nasmiješene) hrvatske političare koji su ga progonili.

U Saboru su su brojni digli ruke za Akcijski plan, iako su govorili da će im se prije ruka osušiti nego će ga podržati.Vrlo je važno napomenuti da je veliki broj aktivista, hrvatskih branitelja i domoljuba bio pod policijskom prismotrom kad su se radile razne akcije za hrvatske generale u hrvatskoj i cijelom svijetu. Neki od njih su gubili posao. Neki su bili zatvarani. Neki su sprovođeni na nebrojene obavijesne razgovore. Neki su zatvarani u ludnice. Mnogima se prijetilo. Ali nije se odustajalo pokazati ne samo Haaškom sudu već i cijelom svijetu da nevino zatočeni hrvatski generali nisu sami već da je cijeli hrvatski narod uz njih. Na kraju je ISTINA POBIJEDILA!

(BraniteljskiPortal)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Povijesnice

Na današnji dan 1993 – Otvoren pontonski most u Maslenici (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Fotoarhiva HVGI-ja

Civilni zrakoplov s najvišim predstavnicima hrvatske države, predsjednikom doktorom Franjom Tuđmanom i premijerom Nikicom Valentićem, sletio je 18. srpnja 1993. u zadarsku zračnu luku Zemunik. Istoga dana predsjednik Tuđman svečano je otvorio pontonski most kod Novskog ždrila.

Bio je to važan događaj za prometno povezivanje južne i sjeverne Hrvatske, te jedan od prvih koraka koji su vodili reintegraciji okupiranih hrvatskih područja.

Dan prije, 17. srpnja, u Erdutu je između predstavnika hrvatske vlade i pobunjenih srpskih vlasti iz Knina potpisan sporazum kojim se trebalo omogućiti daljnje neometano postavljanje mosta na Maslenici.

Dokument je s hrvatske strane potpisao ministar prometa Ivica Mudrinić. Srpska je strana insistirala da se u blizini budućeg mosta ne smiju nalaziti predstavnici hrvatske policije i vojske.

Zbog toga je u sporazumu, između ostalog, stajalo da na području aerodroma Zemunik, brane Peruče i pontonskog mosta na Maslenici javni red i sigurnost mogu kontrolirati samo predstavnici UNPROFOR-a.

No, događaji idućeg dana na aerodromu Zemunik pokazali su kako je Hrvatska odlučna u želji da vrati silom oteta područja.

Mnogobrojni predstavnici europskih i svjetskih organizacija i zemalja, koji su prisustvovali svečanostima u Zemuniku i Maslenici, dokazali su da Hrvatska ima punu potporu za svoje želje.

(HRT)

 

Operacija Maslenica – Od poraza na Maslenici Srbi se nisu nikada oporavili

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Povijesnice

Na današnji dan 1991. – Prvi napad oklopa tkz ‘JNA’ u Domovinskom ratu

Objavljeno

na

Objavio

Tenkovi tkz “Jugoslavenske narodne armije” na Banovini su 15. srpnja 1991. napali policijsku ispostavu u Kraljevčanima, pri čemu su uništili više kuća.

Od mnogih načina kojima su dotad pomagali napade srpskih pobunjenika, ovo pružanje oružane pomoći neuspješnim osvajačkim pokušajima Srba razlikuje se po tome što je to bio prvi izravni napad tenkova JNA na neki hrvatski položaj.

Srbi iz okolnih sela oružano su provocirali, no 13. srpnja počeli su otvoreno napadati. Tog dana, pod krinkom uspostave takozvane tampon-zone, selo je okružila tenkovska jedinica 622. motorizirane brigade iz Petrinje.

Nakon dva dana neuspješnih minobacačkih i pješačkih napada specijalaca JNA i lokalnih pobunjenika, potpukovnik Stanko Letić rano ujutro 15. srpnja zapovjedio je otvaranje tenkovske vatre, pri čemu su poginuli Zvonko Mikolčević i Dubravko Pukšec.

Hrvatski policajci, malobrojni gardisti i domaći branitelji, neopremljeni za protuoklopnu borbu, bili su prisiljeni na povlačenje i izvlačenje ranjenih.

Nakon što su s pomoću tenkova srpski pobunjenici zauzeli Hrvatski Čuntić, Prnjavor Čuntićki, Kraljevčane i Dragotince, a time i cijelu Zrinsku goru, slijedio je pokolj hrvatskog stanovništva koje nije htjelo poći u zbjeg.

Pobunjenici su pobili desetak civila, uglavnom staraca, a sela su opljačkana i zapaljena, kao i župna crkva i franjevački samostan svetog Antuna.

Ratoborni potpukovnik Letić pred kamerama je objašnjavao da je „odmazda nad ustašama“ počinjena da se pokaže moć nakon neuspjeha JNA u Sloveniji.

Zapravo, bio je to prvi korak u osvajanju Petrinje, pri čemu je nekoliko nastanjenih hrvatskih sela bilo zapreka koju je valjalo ukloniti. Da je napad organiziran upravo u režiji JNA, u pisanim izvješćima potvrdio je i zapovjednik garnizona u Petrinji, pukovnik Slobodan Tarbuk. (HRT)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari