Connect with us

Herceg Bosna

19. obljetnica oslobođenja Kupresa

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 3. studenog, 19. godišnjice oslobođenja općine Kupres i dana specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg Bosne, organizatori ovog obilježavanja, Općina Kupres, koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Udruga specijalne policije, priredili su priogodan program.

U jutarnjim satima položeni su vijenci, i upaljene svijeće  na Ogledalima, mjestu stradanja nevinih Kuprešaka u Drugom sv. ratu, a u 11 sati bit će služena sveta misa  u kupreškoj župnoj crkvi Svete Obitelji. Nakon misnoga slavlja, ponovno će se polagati vijenci i zapaliti svijeće na spomen obilježjima žrtvama hrvatskog naroda iz Domovinskog rata.

Za 13 sati najavljen je svečani pobjednički mimohod hrvatskih branitelja ulicama grada, koji će biti praćen glazbom Prvog orkestra Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Točno u 14 sati, očekuje se početak svečane akademije te dodijela priznanja najboljim natjecateljima na sportskim natjecanjima u organizaciji udruge specijalne policije. Po završetku svečane akademije u gradskom parku, održat će se i tradicionalno braniteljsko druženje s građanima.

kupreskiradio/tc

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari