Connect with us

Herceg Bosna

21. obljetnica oslobođenja Jajca

Objavljeno

on

Danas se obilježava 21. obljetnica oslobođenja kraljevskog grada Jajca kada su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji “Maestral” oslobodile Jajce nakon trogodišnje okupacije

baja-sopta-jajceObilježavanje je započelo svečanim mimohodom veterana uz isticanje zastava ratnih postrojbi hrvatskih snaga, zatim je nastavljeno koncelebriranom misom u župi Blažene Djevice Marije koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana fra Anto Šimunović koji je prisutnima poručio “kako zbog golgote koju smo prošli, trebamo imati još više svijesti i razumijevanja čak i za one koje zovemo svojim neprijateljima”.

Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg spomen obilježja svim poginulim braniteljima te svečanom akademijom kojom je obilježena 21. obljetnica oslobođenja.

Prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara koji je čestitao ovu ponosnu obljetnicu te poručio: “Naša obveza danas je sačuvati od zaborava svakog poginulog branitelja.

Moramo zaštititi dostojanstvo svakog branitelja, ali im i zahvaljivati na slobodi koju su nam dali. Svoje pobjede moramo slaviti ponosno, posebno ovu u koju su utkane žrtve Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Hrvata iz Republike Hrvatske.

Ove spoznaje nam trebaju biti povod za veću ujedinjenost i predanost da u ovoj prelijepoj zemlji organiziramo život po mjeri svakog naroda”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR