Connect with us

Herceg Bosna

21. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a

Objavljeno

-

2000px-Flag_of_Croatian_Defence_Council.svg

U organizaciji 1. pješačke pukovnije Oružanih snaga BiH, danas je u Vojarni “Stanislav Baja Kraljević” u Mostaru svečano obilježena 21. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a.

Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće u Kapelici sv. Ivana Krstitelja. Za sve poginule i umrle pripadnike te brigade te za sve žrtve Domovinskog rata, održana je svečana akademija, a služena je i sveta misa zadušnica, koju je predvodio vojni biskup mons.dr. Tomo Vukšić.

200px-Patch_of_2._Guard_Brigade.svgVijence su položili: izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, ratni zapovjednici 2. gardijske brigade HVO-a, predstavnici udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rada, učenici- predstavnici škola iz Mostara, Širokog Brijega, Čitluka, Ljubuškog, Gruda i Posušja i izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Prisutnima su se obratili zapovjednik 1. pješačke pukovnije Oružanih snaga BiH brigadir Slaven Galić, zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga BiH brigadni general Ivica Jerkić te ratni zapovjednik 2. gardijske brigade general zbora Stanko Sopta.

– Gardijski znak podsjetnik je na ratne dane ponosa i slave i na njega smo ponosni. Ponosni smo na zajedništvo i organiziranost iz tog razdoblja, ponosni smo na ispunjenju strategija koje su doprinijele oslobađanju Kupresa, Glamoča, Jajca i drugih značajnih operacija u Domovinskom ratu – kazao je brigadir Slaven Galić.

Čestitajući pripadnicima 2. gardijske brigade 21. obljetnicu, brigadni general Ivica Jerkić naglasio je kako je ta brigada za svaku vojnu i svaku drugu organizaciju koja ima za cilj stručnost, profesionalizam i uspjeh bila uzor i obrazac ponašanja.

Poručio je mladima da čuvaju svoj identitet, da daju sve od sebe za najbolje školovanje i edukaciju te da žive tradicionalne kršćanske vrijednosti i da im obitelj bude uvijek na prvom mjestu.

Današnjoj svečanosti obilježavanja obljetnice Druge gardijske brigade HVO-a nazočili su i predstavnici političkog i javnog života, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

FENA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari