Connect with us

Herceg Bosna

23. obljetnica brigade “Rama”

Objavljeno

-

[su_heading size=”21″]Svečanost proslave 23. obljetnice brigade Rama održana je danas u Prozoru.[/su_heading]
Obilježavanje obljetnice započelo je u 10:00 paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca te molitvom pred spomen obilježjem poginulim braniteljima u Prozoru, molitvu je predvodio prozorski župnik don Stipo Knežević.
Vijence su položili: Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama, Ratna bolnica Rumboci, predstavnici općine Prozor-Rama, Ministarstvo za pitanje branitelja HNŽ, Koordinacija braniteljskih udruga iz Uskoplja, HDZ 1990 Prozor-Rama, izaslanstvo HDZ BiH, HSP BiH Prozor-Rama, izaslanstvo oružanih snaga Ministarstva obrane BiH.

brigada rama 1
U Domu kulture u Prozoru, u 10:30 sati uslijedio je prigodan program, prikazan je kratki film o brigadi Rama a nazočni su mogli vidjeti i izložbu ratnih fotografija te najbolje crteže koje su crtala djeca iz OŠ Marka Marulića u Prozoru, u glazbenom dijelu programa nastupile su “Čuvarice”.
U 11:30 svečana povorka, na čijem su čelu sa zastavama bili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Rama, uz ramske mažoretkinje i limenu glazbu Oružanih snaga, uputila se glavnom gradskom ulicom do crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru gdje je u 12 sati slavljena sveta Misa.
Svetu Misu za sve poginule, preminule i sve one pripadnike brigade koji su tjelesno ili duševno ranjeni predvodio je i pod njom propovijedao don Miljenko Džalto, župnik župe Uzdol. Druženje gostiju i članova brigade „Rama“ nastavljeno je uz domjenak koji je priređen ispred osnovne škole u Prozoru.

Brigada Rama
Kroz brigadu „Rama“ prošlo je 1800 vojnika. 116 vojnika je poginulo od toga 10 u RH kao pripadnici Hrvatske vojske. 77 djece je ostalo siročad. 205 vojnika je ranjeno. U brigadi se borilo 100 maloljetnika od kojih su 4 poginula. Pripadnicima brigade „Rama“ čestitamo obljetnicu a svim poginulim braniteljima pokoj vječni i neka im je laka ramska zemlja!

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari