Connect with us

Hrvatska

25. obljetnica pogibije pilota HRZ pukovnika Miroslava Perisa

Objavljeno

on

Izložba povodom 25. obljetnice pogibije pilota Miroslava Perisa

U Galeriji Ministarstva obrane RH “Zvonimir” u petak, 14. rujna 2018. godine s početkom u 13 sati održat će se svečano otvorenje izložbe povodom obilježavanja 25. obljetnice pogibije pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnika Miroslava Perisa,

Izložba u čast poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva održava se pod pokroviteljstvo potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića u organizaciji Inicijative za očuvanje hrvatske zrakoplovne baštine.

Svečanom otvorenju izložbe nazočit će zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec, priopćio je MORH

Pilot Prve lovačke eksadrile Miroslav Peris poginuo je 14. rujna ratne 1993. godine iznad sela Stipani u općini Gvozd.

Piloti Prve lovačke eskadrile polijetali su u grupama po dva aviona na borbene letove, uništavajući na Baniji neprijateljske raketne i topničke sustave velikog dometa.

Nakon što je cilj je bio uništen, Perisu je ostalo vratiti se na siguran teritorij, međutim borbeni avion MiG-21 nazvan “Osvetnik Vukovara”, kojim je tada letio, osmotren je od neprijateljskog raketnog sustava i oboren iznad sela Stipani.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

error: Hvala!!