Connect with us

Najave

27. obljetnica vojno-redarstvene operacije ‘Bljesak’

Objavljeno

-

U nedjelju, 1. svibnja u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja bit će obilježena 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Bljesak”.

Obilježavanje će početi u 7.30 sati budnicom ulicama Okučana, a tijekom dana, sve do kasnih poslijepodnevnih sati, na različitim lokacijama bit će postavljen taktičko-tehnički zbor na kojem će biti izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema Hrvatske vojske i policije te prezentacija vojnog i policijskog poziva.

Svečano će se otvoriti sportske igre hrvatskih branitelja, a središnja svečanost započet će u 9 sati kod spomen-obilježja “Kristalne kocke vedrine”. Nakon mise zadušnice za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve, građani će moći pogledati atraktivne pokazne vježbe.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva Hrvatskih branitelja, svoju spretnost, opremljenost i posvećenost spomenu na ovu veličanstvenu operaciju i stradale branitelje Domovinskog rata pokazat će pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga HV-a i Antiterorističke jedinice Lučko, Pukovnije Vojne policije i Vojno-obavještajne satnije Gardijske oklopno-mehanizirane brigade te Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a s operativnim snagama sustava civilne zaštite.

Operacija ‘Bljesak’ – 5 minuta za sjećanje

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari