Pratite nas

Dobro smo i prošli s obzirom na to što smo dopustili Lijanoviću i SDP-u

Objavljeno

na

Dana 20. svibnja 2014., na prvim jutarnjim vijestima Federalne televizije, gost je bio gosp. Jerko Ivanković Lijanović, odjeven u uniformu Civilne zaštite FBiH koji je na upit novinarke „Kolike su štete izazvane ogromnim poplavama u Bosni i Hercegovini te na koji način ih misle sanirati?”, mrtvo hladno odgovorio kako treba smanjiti administraciju i ukinuti županije, te novac koji bi se time uštedio usmjeriti za obnovu i sanaciju šteta nastalih u poplavama.

0

Takvu izjavu, punu gadosti i nehumanosti prema ljudima koji su stradali može izreći samo netko kome su oholost i pohlepa u potpunosti obuzeli organizam i doveli ga u stanje opće društvene opasnosti po interese građana i naroda koji proživljavaju svoje najteže trenutke nakon Domovinskog rata.

Novčane poticaje i namjenska sredstva kojima raspolaže Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kojem je na čelu Jerko Ivanković Lijanović, zajedno s Razvojnom bankom kojoj je donedavno na čelu bio Lijanovićev zet, Petar Jurčić, jedina su prava adresa koja je predviđena za pomaganje građanima Bosne i Hercegovine u ovakvim teškim situacijama.

Prebacivanje loptice iz okvira svog djelokruga na ustavne promjene, u vrijeme tek raspisanih općih izbora u BiH, znanstvena je fantastika, političko dodvoravanje velikobošnjačkim unitaristima narodne stranke Radom za boljitak i predizborni spin (što ni na koji način ne može pomoći stradalim od poplave), te skretanje pozornosti s novca koji je potrošen a bio je namijenjen za te svrhe, na političku razinu, tj. prebacivanje odgovornosti za poplave u BiH na hrvatski narod koji ne želi ukidanje županija i centralističku unitarnu državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj bi imao status nacionalne manjine za što se zalaže narodna stranka Radom za boljitak, nego želi novi ustav po mjeri sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, smatramo da je uzrok ovim elementarnim nepogodama oholost i pohlepa političara poput Jerke Ivankovića Lijanovića koji vjeruju jedino u „zlatno tele” i osobno bogatstvo kao jedinu vrijednost u BiH, te da smo mi svi u funkciji njihovog osobnog bogaćenja.

Kada se samo sjetimo koliko je novca potrošeno u kampanji stranke Radom za boljitak i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva „Glasuj srcem, kupuj domaće”, čovjek se može zapitati samo kako je ovo sve moguće kada u Bosni i Hercegovini žive vjernici koji se svakodnevno mole Bogu.

Budući da SDP BiH i stranka Radom za boljitak već četiri godine stalnim lažima i obmanama razaraju sve moralne i etičke vrijednosti u BiH, možemo samo zaključiti da smo dobro i prošli, s obzirom na to što smo dopustili.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Hrvatska šalje specijalnu postrojbu na veliku vježbu NATO-a

Objavljeno

na

Objavio

Detalj s vojne vježbe Velebit 18

Na vježbi nazvanoj “Trident Juncture 18” NATO će okupiti vojne snage tridesetak zemalja članica saveza, a u njoj će sudjelovati i Šveđani koji formalno nisu u NATO-u, kao i Finska koja za vježbu daje dio svoga morskog i zračnog prostora. Saveznici već upućuju postrojbe u Norvešku gdje će se okupiti prava armija od 50.000 vojnika, s 10.000 vojnih vozila, 150 zrakoplova i 60-ak brodova.

NATO će tako na hladnom sjeveru, očekuje se u zimskim uvjetima, testirati svoje planove razvijene nakon aneksije Krima, nakon čega je i počelo jačanje obrane članica NATO-a. Najviše vojnika šalju SAD i Njemačka koja ozbiljno pridonosi “Združenom trozupcu” s čak 8000 vojnika.

Tako velika NATO-ova vježba neće proći bez sudjelovanja Hrvatske i HV-a. Istina, ovaj put u Norvešku HV neće uputiti neku postrojbu veličine satnije ili veću, niti svoj tenkovski oklop ili kopnene snage na Patriama, ali šalje svoju tajnovitu postrojbu koja djeluje na zagrebačkom Plesu, a riječ je o komunikatorima, posebno obučenim stručnjacima za vezu koji su NATO certificirani, a čiji je zadatak osigurati neprekinuto, šifrirano i neometano komuniciranje zapovjednih stožera i postrojba na terenu.

Kako doznaje Večernji List, Glavni stožer OSRH i MORH u Norvešku šalju 25 naših vojnih komunikatora koji su već dokazali svoje znanje i mogućnosti u nekim drugim operacijama NATO-a, primjerice u Afganistanu i Turskoj. Prošli su specijalnu obuku, NATO je za razvijanje tih sposobnosti Hrvatske vojske investirao u nabavu najmodernije opreme i uređaja, a zauzvrat HV, kada to NATO zatraži, šalje naše veziste u misije ili operacije u svijetu.

Pripadnici te postrojbe s Plesa, čiji jedan dio odlazi sada u Norvešku, obučeni su, kako kažu u našem vojnom vrhu, da uspostave sigurnu i neprekinutu satelitsku ili UHF vezu u pustinjama, prašumama, u svim uvjetima.

No, to nisu jedini Hrvati koji će sudjelovati u velikoj vježbi na sjeveru, doznaje Večernji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Jerko Ivanković – Lijanović osuđen na 12 godina zatvora

Objavljeno

na

Objavio

Jerko Ivanković – Lijanović je osuđen prvostupanjski na 12 godina zatvora i novčanu kaznu od 50 tisuća KM, dok je ukupna kazna od 52 godine i osam mjeseci danas na Sudu BiH izrečena za optužene u slučaju Jerko Ivanković – Lijanović i drugi.

Slavo Lijanović je osuđen na 10 godina, dok je Milorad Bahilj osuđen na pet godina i 10 mjeseci. Jozo Lijanović oslobođen je optužnice, javlja N1.

Spomenuti Jerko Ivanković – Lijanović se nije pojavio na izricanju presude.

Sud BiH potvrdio je 18. sječnja 2016. godine optužnicu protiv Lijanovića, Milorada Bahilja, Joze Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjane Šakote, Mirka Galića i Miroslava Čolaka, te firmi “Lijanovići”, “Mi-mo”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum”.

Oni se terete da su od 2007. do 2012. djelovali kao povezana grupa, osnivali nove firme na koje su prenosili sirovine, proizvode i opremu, te nastavljali poslovanje, a stečene višemilijunske porezne dugove ostavljali na ranijim poduzećima, čime su stekli nezakonitu imovinsku korist od oko 13,5 milijuna KM.

Osim zatvorskih kazni, prema odluci Suda, osuđeni će morati vratiti novac koji su nezakonito stekli.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari