Pratite nas

Dobro smo i prošli s obzirom na to što smo dopustili Lijanoviću i SDP-u

Objavljeno

na

Dana 20. svibnja 2014., na prvim jutarnjim vijestima Federalne televizije, gost je bio gosp. Jerko Ivanković Lijanović, odjeven u uniformu Civilne zaštite FBiH koji je na upit novinarke „Kolike su štete izazvane ogromnim poplavama u Bosni i Hercegovini te na koji način ih misle sanirati?”, mrtvo hladno odgovorio kako treba smanjiti administraciju i ukinuti županije, te novac koji bi se time uštedio usmjeriti za obnovu i sanaciju šteta nastalih u poplavama.

0

Takvu izjavu, punu gadosti i nehumanosti prema ljudima koji su stradali može izreći samo netko kome su oholost i pohlepa u potpunosti obuzeli organizam i doveli ga u stanje opće društvene opasnosti po interese građana i naroda koji proživljavaju svoje najteže trenutke nakon Domovinskog rata.

Novčane poticaje i namjenska sredstva kojima raspolaže Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kojem je na čelu Jerko Ivanković Lijanović, zajedno s Razvojnom bankom kojoj je donedavno na čelu bio Lijanovićev zet, Petar Jurčić, jedina su prava adresa koja je predviđena za pomaganje građanima Bosne i Hercegovine u ovakvim teškim situacijama.

Prebacivanje loptice iz okvira svog djelokruga na ustavne promjene, u vrijeme tek raspisanih općih izbora u BiH, znanstvena je fantastika, političko dodvoravanje velikobošnjačkim unitaristima narodne stranke Radom za boljitak i predizborni spin (što ni na koji način ne može pomoći stradalim od poplave), te skretanje pozornosti s novca koji je potrošen a bio je namijenjen za te svrhe, na političku razinu, tj. prebacivanje odgovornosti za poplave u BiH na hrvatski narod koji ne želi ukidanje županija i centralističku unitarnu državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj bi imao status nacionalne manjine za što se zalaže narodna stranka Radom za boljitak, nego želi novi ustav po mjeri sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, smatramo da je uzrok ovim elementarnim nepogodama oholost i pohlepa političara poput Jerke Ivankovića Lijanovića koji vjeruju jedino u „zlatno tele” i osobno bogatstvo kao jedinu vrijednost u BiH, te da smo mi svi u funkciji njihovog osobnog bogaćenja.

Kada se samo sjetimo koliko je novca potrošeno u kampanji stranke Radom za boljitak i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva „Glasuj srcem, kupuj domaće”, čovjek se može zapitati samo kako je ovo sve moguće kada u Bosni i Hercegovini žive vjernici koji se svakodnevno mole Bogu.

Budući da SDP BiH i stranka Radom za boljitak već četiri godine stalnim lažima i obmanama razaraju sve moralne i etičke vrijednosti u BiH, možemo samo zaključiti da smo dobro i prošli, s obzirom na to što smo dopustili.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

PLAN BOŠNJAČKE POLITIKE: Migrante registriraju u Mostaru da bi ih ostavili u HNŽ-u

Objavljeno

na

Objavio

Ilegalni migranti bili su tjednima i mjesecima bez ikakvog statusa po parkovima u Sarajevu, a što je za svaku osudu, ali su po dolasku u IC Salakovac odmah pokrenuli postupak azila i pri tome su navodno dobili i službeno mjesto boravišta u Mostaru, piše Večernji list BiH.

Imamo saznanja da je velik broj ilegalnih imigranata pokrenuo postupak azila i iskazao namjeru za azil pred službama za strance u Sarajevu, ali da Ministarstvo sigurnosti nije izvršilo pravodobno registraciju istih stranaca, što mu je bila i zakonska dužnost – stoji, između ostalog, u otvorenom pismu predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega državnim institucijama.

Dominacija preko migranata

Upravo ova informacija otkriva kako je bošnjačka politika odlučila migrante iskoristiti za pokušaj dominacije nad ostalim narodima.

Naime, migranti su mogli biti registrirani u Sarajevu još prije nekoliko tjedana, ali vlasti nisu dopustile takav scenariji. Kada su prebačeni u Mostar, odmah se pristupilo procesu registracije.

Srbija namjerno propušta migrante kroz svoj teritoriji jer ako ih ne registrira, neće ih iz europske zemlje moći deportirati u Srbiju. U BiH je registracija počela dolaskom ljudi u Mostar. Ako oni nastave put dalje prema Europi i europske zemlje iz budu deportirale, oni će biti vraćeni u Mostar.

S obzirom na to da se njihov broj stalno povećava, vrlo je moguće da se na ovaj način izmjeni etnička slika Mostara i da u njemu Hrvati više ne budu većina – objašnjavaju nam naši sugovornici.

Ovome u prilog ide činjenica kako su migranti koji su prebačeni u Mostar mogli biti smješteni i na prostor općine Hadžići, točnije u vojarni koja se nalazi u toj općini, ali se općinski načelnik usprotivio takvoj ideji.

Navodno je on bio protiv jer u vojarni nisu osigurani uvjeti za smještaj migranata. U biti, to je samo izlika da se migranti prebace u Mostar.

Neslužbene informacije govore kako će uskoro u Salakovcu biti osigurani uvjeti kako bi se proširio smještaj ovoga kampa i kako bi on u konačnici mogao primiti još više migranata. Sve je to dio jednoga šireg plana bošnjačke politike koja migrante koristi u političke svrhe – zaključili su naši sugovornici.

Reakcija Bošnjaka

Ipak, ono što autori ovakvog plana nisu očekivali jest činjenica da se veći broj Bošnjaka protivi ideji naseljavanja migranata na području Mostara.

Tome svjedoči i peticija koju su potpisali stanovnici Bijelog Polja, mostarskog prigradskog naselja u kojem žive i Hrvati i Bošnjaci, a kojom se traži zaštita od migranata i upozorava na pogoršanje sigurnosne situacije.

Ističe se kako je riječ o ljudima za koje država nije utvrdila radi li se o bivšim pripadnicima terorističkih organizacija ili ne, čak se ne zna ni njihov stvarni identitet, što dovodi do grubog kršenja sigurnosne situacije u HN županiji.

 

Migrante se neće moći prebacivati bez suglasnosti lokalnih vlasti

 

Migranti ulaze u privatne posjede, građani traže zaštitu

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Hrvatska ima milijun intelektualaca… ali, svi oni nisu toliko pamenti ni odgovorni koliko je to jedan predsjednik stranke

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska ima:
– tisuće doktora znanosti,
– tisuće vrlo uspješnih gospodarstvenika
– stotine tisuća inženjera, ekonomista, pravnika…
– milijun intelektualaca…

Ali, svi oni nisu toliko pamenti ni odgovorni koliko je to jedan predsjednik stranke da bi znali sa liste probrati onoga koga žele da ih predstavlja u Saboru.

Jako je opasno takvim tipovima dati pero u ruke da zaokruže onoga koga žele. Sve to treba prepustiti predsjedniku stranke  On je, time što je postao predsjednik, valjda poprimio božanske sposobnosti…

Stoga nam tako i ide.

Ne nipošto mijenjati ovaj tako prokušan i dokazan model. To bi, nakon svega, stvarno bilo šteta velika… 

 

Pater Ike Mandurić: Pa sad ti nemoj dat potpis za referendum!

 

Pater Ike Mandurić: Hrvatska ima samo jedan problem: KRIVI POLITIČARI

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati