Connect with us

Događaji

28. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA MILJEVACA

Objavljeno

on

Jasno ću ponoviti povijesnu istinu: Domovinski rat temelj je suvremene hrvatske države, Domovinski rat dandanas je jedan od temelja sigurne Hrvatske! Nakon dr. Franje Tuđmana, ova je Vlada najviše od svih učinila za hrvatske branitelje. Donijeli smo jedinstveni zakon o njihovim pravima – premda je SDP tvrdio da je to nemoguće! – i njime ispravili nepravde kojima su naši heroji bili izloženi! HDZ je uvijek tu, kada treba, za svoj narod i za svoju državu.

Bit ćemo tu i iduće 4 godine – ZA gospodarski oporavak & #SigurnaHrvatska! – poručio je predsjednik Andrej Plenković nakon što je u Drinovcima, u povodu 28. godišnjice vojne operacije u kojoj su pripadnici šibenskih i drniških brigada oslobodili 108 km2 & 7 sela na Miljevačkom platou, položio vijence na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i kod biste prvoga hrvatskog predsjednika.

Podsjetimo, na današnji dan 1992. započela je Operacija Miljevci (Miljevački plato), oslobodilačka akcija Hrvatske vojske u kojoj je oslobođen prostor od 108 četvornih kilometara i 7 sela u šibenskom zaleđu. Akcija je dobila ime po okupiranim Miljevačkim selima oduvijek naseljenim isključivo hrvatskim stanovništvom, a koja su prilikom akcije oslobođena.

21. lipnja 1992. – Miljevački plato

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari