Connect with us

Hrvatska

28. obljetnica ustrojavanja Puma, legendarne brigade pobjedničke Hrvatske vojske!

Published

on

Dragi hrvatski branitelji, pripadnici 7. gardijske brigade, čestitam vam 28. obljetnicu ustrojavanja Puma, legendarne brigade pobjedničke Hrvatske vojske!

Riječ Puma u svijetu je obično sinonim za lukavu i okretnu životinju, a u našoj Domovini ona prvenstveno predstavlja hrabrost i junaštvo!
Predstavlja tisuće neustrašivih i požrtvovnih mladih momaka koji su pod ratnim oznakama 7. gardijske brigade tijekom devedesetih godina pobijedili nadmoćnog neprijatelja diljem Lijepe naše, komentirao je Damir Krstičević na facebooku

U vašu neslomljivu volju i odlučnost u provedbi oslobodilačkih operacija zadaća osobno sam se uvjerio kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade.

Bila mi je čast boriti se, rame uz rame, zajedno s Pumama tijekom svih pobjedničkih operacija, a posebno će mi u sjećanju ostati dani koje smo zajedno proveli na Dinari i oslobođenje Knina kojeg su u „Oluji“ zajedno oslobodile 7. i 4. gardijska brigada Hrvatske vojske.

Hvala vam, dragi pripadnici Puma za slobodu i mir. Posebnu zahvalnost iskazujem svim poginulim pripadnicima Puma i njihovim obiteljima na žrtvi i svemu što su učinili za Hrvatsku.
Neka im je vječna slava i hvala! Neka im je kaka hrvatska gruda za koju su dali svoje živote!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari