Pratite nas

Običaji

30.000 navijača 90 minuta pjevalo božićne pjesme

Objavljeno

na

Čak 30.000 navijača njemačkog nogometnog drugoligaša Union Berlina okupilo se na stadionu An der Alten Försterei kako bi pjevalo božićne pjesme uz svijeće i kuhano vino.

Pjevali su 90 minuta koliko traje nogometna utakmica, uz 15-minutnu pauzu na poluvremenu.

Osim božićnih, pjevale su se i navijačke pjesme. Ova ideja rodila se prije 11 godina kada se okupilo 89 navijača. U godinama koje su uslijedile ‘Božić na stadionu’ je prerastao u tradiciju i veliki spektakl, prenijela je Hina.

“Zašto ne ? I ovo je dokaz koliko ovi navijači vole svoj klub. Na stadion su došle obitelji s djecom, svi su imali barem neko obilježje kluba. Ovo je lijepa tradicija po kojoj smo postali poznati u svijetu,” kazao je jedan od sudionika Peter Müller.

Navijači Union Berlina već su se nekoliko puta istaknuli raznim akcijama. Tako su prije deset godina pokrenuli kampanju ‘Krvari za Union’, masovno davali krv i njenom prodajom pomogli klubu da se spasi od bankrota, piše Hina.

Pomogli su i 2008. kada su organizirali radne akcije i renovirali stadion kako bi dobili licencu za 2. njemačku ligu. Prije dvije godine navijači su za tri milijuna eura kupili dionice kluba kako bi se stadion proširio sa 2,300 na 21.717 mjesta koliko ima sada.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Martina Romić iz Subotice

Objavljeno

na

Objavio

Na 5. Reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice izvan Hrvatske, u Tomislavgradu, Martina Romić iz Subotice, ponijela je titulu najljepše! Njena prva pratilja je Klara Jamić iz Njemačke, dok je druga pratilja Noemi Molnar iz Mađarske.

Događaj je održan u petak navečer u Tomislavgradu, a u zabavnom programu nastupio je Miroslav Škoro.

Cijelu godinu radi se na ovom zahtjevnom projektu, a djevojke su od 3. do 7. srpnja u suradnji Udruge »Stećak« iz Tomislavgrada i Hrvatske matice iseljenika posjećivale mjesta gdje žive Hrvati, a susrele su se i s kardinalom Vinkom Puljićem koji ih je ohrabrio i pozvao na to da nikada ne zaborave hrvatske korijene od kojih su potekli.

Projekt je održan pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnoga identiteta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Običaji

Dream Team Babe i ‘Navijačka’ oduševile na Večeri folklora i tradicijskih običaja

Objavljeno

na

Objavio

dream team babe navijačka
tomislavcity.com

Ligaj dide, ligaj nek se krevet grije, baba nikad zakasnila nije! – između ostalog se orilo na opće veselje. Na kraju su publiku počastile navijačkom pjesmom koju su, priznaše, tek večer prije napisale, prenosi tomislavcity.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari