Connect with us

Religija i Vjera

300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj 9. i 10. rujna

Objavljeno

-

Foto: Hina

Pod geslom “Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć’ k tebi tri stotine ljet” 9. i 10. rujna održat će se 300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj, najavio je u ponedjeljak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Ured ističe kako 300 godina izvršavanja Zavjeta nije samo tradicija ili običaj, nego je to tristo godina čvrste vjere i molitve, hodočašća, usrdnih prošnji i uslišanja.
Prema programu hodočasnici pješaci u subotu, 9. rujna organizirano kreću prema Mariji Bistrici: od katedrale preko Sljemena, a blagoslov hodočasnika bit će u bogoslužnom prostoru Bl. Alojzija Stepinca u 5 sati. Sveta misa, koju predvodi biskup Ivan Šaško, je u sljemenskoj kapeli u 9 sati.

Skupina koja kreće iz Čučerja ide preko Laza. Sveta misa je u Čučerju u 10,30 sati, a predvodi ju mons. Mijo Gorski.
Skupina koja polazi od Sesveta ide također preko Laza. Oni nazoče svetoj misi u Sesvetama u 9 sati, a predvodi ju povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Ove godine tim putem hodočaste mladi Zagrebačke nadbiskupije.

Ulazna procesija počinje od kapele sv. Ladislava u svetište Majke Božje Bistričke u 18,30 sati, a procesiji se pridružuju nadbiskup i biskupi te mladi Zagrebačke nadbiskupije.
Služba svjetla počinje u 20 sati, a procesija sa svijećama uz molitvu i pjesmu bit će na Kalvariji.
Nakon Službe svjetla je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje predvode mladi u Bazilici

U nedjelja, 10. rujna zajednička pobožnost Križnoga puta počinje u 9 sati, potom je zavjetna procesija od kapele Ave Maria do crkve na otvorenom te sveta misa, koju u 11 sati predvodi zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari