Connect with us

Hrvatska

31. obljetnica Bitke za Vukovar

Objavljeno

-

Foto: Hina

U Vukovaru se danas obilježava 31. obljetnice Bitke za Vukovar. Službeni program počeo je u 10.30 kod Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, ali i prije toga predviđeni su brojni događaji.

Anto Blažanović, ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar za HRT rekao je kako je voditi bolnicu odgovoran posao.

– Svi koji su vodili i koji će voditi bolnicu, mogu biti ponosni na ono što je ona značila, što je učinila i što će učiniti u budućnosti, rekao je.

Dodao je kako ju u budućnosti vidi kao malu uređenu bolnicu bez dugova, te da će nastojati smanjiti dugove, te da razvijati struku i svakim danom ju činiti sve boljom i učinkovitijom.

Opsada grada Vukovara trajala je 87 dana, sve do 18. studenoga, kada je herojska obrana branitelja Vukovara slomljena.

– Program je počeo već u 8 sati budnicom ulicama Vukovara koja je krenula od vodotornja. Na tri lokacije u gradu policija i vojska pokazat će naoružanje i izvesti vojno-akrobatske vježbe. Najdojmljiviji bit će trenutak u kojem će vukovarska Nacionalna memorijalna bolnica biti preimenovana, nosit će ime dr. Jurja Njavre. Ploču će otkriti potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved i sin doktora Njavre, rekla je HRT-ova novinarka Marija Matoš u Vijestima.

Dodala je da vukovarska Bolnička ulica od danas postaje Ulicom doktorice Vesne Bosanac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari