Connect with us

Najave

330. obljetnica proglašenja svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske

Published

on

Ove godine, obilježava se 330. obljetnica izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske. Isti dan, obilježava se i 30 godina od kada je karlovačka crkva uzdignuta na čast Nacionalnog svetišta.

Misno slavlje održat će se u subotu, 10. lipnja 2017. godine u 11 sati u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Slavlje mise predvodi uzoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, prenosi Laudato.hr

Misnom slavlju prethodi svečani mimohod, od Zapovjedništva kopnene vojske u Karlovcu do Nacionalnog svetišta, u kojem će sudjelovati Povijesne postrojbe HV, pripadnici oružanih snaga RH noseći 163 ratne zastave, udovice i obitelji poginulih, nestali i preminulih hrvatskih branitelja te sami hrvatski branitelji, policajci i vatrogasci.

Na večernjoj misi u 18.30 koju će predvoditi don Damir Stojić, studenski kapelan iz Zagreba, sudjelovat će katolički zborovi i bendovi mladih.

Rijeci hodočasnika pridružit će se predsjednica Republike, Predsjednik Sabora te brojni štovatelji svetog Josipa.

Poput svetog Josipa, Nacionalno svetište nebeskog nam zaštitnika pobrinulo se za duhovnu i tjelesnu okrepu svakog hodočasnika tokom cijele subote 10. lipnja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari