Connect with us

Vijesti

3D razglednica – pojata kreativnog poštara Dinka Raiča

Published

on

Razglednica ne mora biti četverokutni oblik tvrdog papira ili kartona namijenjen za pisanje i slanje poštom bez omotnice, jer je tako slanje jeftinije, kako kaže Wikipedija. Bujna mašta mostarskog poštara i slikara amatera Dinka Raiča, zaljubljenika u Hercegovinu i njene prirodne ljepote, urodila je plodom! Njegova ideja o hercegovačkoj razglednici – originalnom suveniru koja se pretvara u trodimenzionalnu pojatu iz koje zamiriše hercegovački vrijesak napokon je ugledala svjetlo dana. Oživljeno je sjećanje na ne tako davnu prošlost, na pojate pokrivene slamom, oživljeno je sjećanje na miris sijena i ljepotu suživota s prirodom u čemu su današnje generacije mladih zakinute. Što je bilo ljepše od jutarnjeg buđenja uz prve zrake sunca i miris pokošene trave.
3d-razglednica_37748380

Razglednice Dinka Raiča uistinu su posebne. Dođite u Hrvatsku poštu Mostar, kupite 3D razglednicu – pojatu, napišite adresu i par lijepih riječi prijateljima bilo gdje u svijetu i pošaljite. Sigurno će biti sretni što ste ih se sjetili i na trenutak vratili u lijepe trenutke djetinjstva i mladosti.

Možda ova zanimljiva razglednica svoje mjesto nađe i u kolekcijama sakupljača razglednica. Naime, sakupljanje razglednica je treći hobi po broju kolekcionara u SAD-u, odmah nakon filatelije i numizmatike.

Pošaljite poseban pozdrav iz Hercegovine, 3D razglednicu – pojatu kreativnog poštara Dinka Raiča.

hercegovina.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari