Connect with us

Šport

4 priče o odnosu gradova Rijeke, Splita, Osijeka i Zagreba prema svojim nogometnim klubovima

Objavljeno

-

Wikipedia/ Creative Commons

Priča prva – Rijeka.

Nakon što su se malo slegnuli dojmovi poslije sjajnog, zanimljivog sinoćnjeg derbija između Osijeka i našeg Dinama, nastavljamo jako i dalje. Najvažnije, Dinamo je ostao na prvom mjestu, s velikim izgledima bodovnu prednost ispred prvog pratitelja povećati već nakon nedjeljnog derbija na Maksimiru protiv Hajduka. O suđenju, VAR-u i ostalom nećemo, a vjerujemo kako će Dinamo ovu poziciju zadržati skroz do kraja prvenstva i zasluženo osvojiti novu titulu prvaka.

Danas vam donosimo prvi dio iz serijala koji se sastoji od 4 priče. O odnosu 4 najveća hrvatska grada prema svojim nogometnim klubovima. Prva je na redu Rijeka.

Gradonačelnik Rijeke, odnosno Grad Rijeka je s HNK Rijeka bez ikakvih problema i natezanja potpisala ugovor kojim pravo građenja na zemljištima u gradskom vlasništvu (Kantrida i Rujevica) daje HNK Rijeci.

Potpisivanjem ugovora o pravu građenja, Grad Rijeka kao vlasnik zemljišta na Kantridi i Rujevici prenijela je pravo građenja na tvrtku Stadion Kantrida d.o.o.

Na Rujevici je privatnom investicijom izgrađen novi stadion na kojem igra HNK Rijeka.

Grad Rijeka značajnim se sredstvima uključio u investiciju osiguravajući zemljište, izgradnju ceste i potrebnu infrastrukturu.
Grad je osigurao zemljište potrebno za gradnju trening kampa te potrebnu prostorno-plansku dokumentaciju, konkretno Urbanistički plan uređenja sportskog područja Rujevica.

Nadalje, izrađen je idejni, glavni i izvedbeni projekt pristupne ceste budućem Kampu te je otkupljeno zemljište i izgrađena cesta.
Što se tiče opremanja kampa komunalnom infrastrukturom, izgrađen je plinovod u dužini od 675 metara.

Sve je to Grad Rijeka učinila bez okolišanja i fige u džepu, za svoj nogometni ponos – HNK Rijeku.
Danas HNK Rijeka ima novi, moderni stadion Rujevicu, kapaciteta 8279 gledatelja i trening kamp s nekoliko terena za svoju nogometnu akademiju.

Dinamo za Maksimir

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari