Connect with us

Najave

5. Hrvatski iseljenički kongres – ‘Iseljavanje i povratak Hrvata u domovine porijekla’

Objavljeno

-

5. Hrvatski iseljenički kongres, pod nazivom „Iseljavanje i povratak Hrvata u domovine porijekla“, održati od 30. lipnja – 03. srpnja 2022. godine, u Mostaru, u Bosni i Hrecegovini, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i njegovog predsjednika gospodina Gordana Jandrokovića kao i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i predsjednika dr.sc. Dragana Čovića. Domaćin skupa je Grad Mostar na čelu sa gradonačelnikom, dr. Mariom Kordićem, najavio je programsko organizacijski Odbor.

Interes za Kongres je već sada velik. Prijavio nam se velik broj predavača, znanstvenika i gospodarstvenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i iz desetak država svijeta, Argentine, Čilea, Australije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Slovenije, Kanade, što nas veseli i potvrđuje da radimo dobar posao.

Želim Vas također informirati da su svoj dolazak na Kongres već potvrdili mons. Petar Palić, biskup mostarsko duvanjski i apostolski upravitelj, mons. dr. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u Bosni i Hercegovini, i mons. dr. Franjo Komarica, banjolučki biskup.

Više o samom događaju možete saznati na mrežnoj stranici Kongresa: www.centar-za-iseljenistvo.hr.

Kongres počinje 30. lipnja 2022. godine misnim slavljem u 18 sati u Katedrali u Mostaru, koju će predvoditi mons. Petar Palić, uz izravan televizijski prijenos. Nakon misnog salavlja u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača, održat će se umjetnički program, uz prigodni domjenak. Radni dio programa počinje slijedeći dan, u petak 01. srpnja 2022. godine, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. U sklopu programa održat će se tematska cjelina Gospodarska umrežavanja Hrvata u svijetu. Također za sve sudionike organizira se svečana večera 01. srpnja, u hotelu Mepas u Mostaru.

U nadi da ćete prihvatiti poziv i prijaviti svoje sudjelovanje kao predavač, ili samo prisustvovati Kongresu, molim Vas da svoj dolazak prijavite putem mrežne stranice (ovdje).

U nadi da ćete prihvatiti poziv i prijedloge, primite iskrene i srdačne pozdrave u ime članova Programskog i Organizacijskog odbora Kongresa i moje osobno.

Predsjednik Programskog odbora
Dr.sc. Marin Sopta

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas