Connect with us

Najave

’70 godina Zajedno’ – Jedno je srce i jedna je Hrvatska

Objavljeno

on

Svečani koncert – „70 godina Zajedno“ – HMI, koji će se održati 18. lipnja 2021. godine u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Hrvatska matica iseljenika institucija je koja 2021. godine obilježava 70 godina u službi hrvatskog iseljeništva, hrvatskih manjina i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Sukladno dosadašnjoj tradiciji Hrvatska matica iseljenika nastavlja ostvarivanje svoje misije poticanja, povezivanja i suradnje s Hrvatima i njihovim potomcima koji djeluju u hrvatskim zajednicama diljem svijeta.

Danas diljem svijeta živi oko tri i pol milijuna Hrvata i njihovih potomaka, a Matica je svima njima čvrst i siguran most s domovinom.
Pokrovitelj koncerta je Vlada Republike Hrvatske, a koncertu će nazočiti predsjednik RH Zoran Milanović, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić, izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik Zvonko Milas, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović te mnogi uvaženi gosti iz svijeta politike, kulture i izvan granica Hrvatske. Broj uzvanika je ograničen, a ulazak je moguć samo uz predočenje pozivnice.

Program je složen tematski i prati dugogodišnji rad HMI pa će na pozornici HNK nastupiti operna diva i dobitnica Domovnice Marija Vidović, Folklorni ansambl Lado, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold, Klapa Stine, i Klapa Sveti Mihovil. Opera HNK izvedbom „U boj, u boj!“ na poseban će način zatvoriti svečani koncert.

Uzvanike će ispred HNK dočekati nastup Baleta HNK-a te svečano posloženi pozdrav Bokeljske bratovštine Rijeka.

Nakon koncerta predviđeno je druženje uz Zdenac života i svečana torta te akapela izvedba Klape Stine. Velika je ovo obljetnica za instituciju koja 70 godina radi na očuvanja veza s Hrvatima izvan RH i prati je niz događanja i izložbi.

Hrvatska matica iseljenika bila je i ostaje susretište domovinske i iseljene Hrvatske. Jedno je srce i jedna je Hrvatska, piše Live Tv Croatia.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari