Connect with us

Kronika

70. obljetnica ratnog zločina titoističkog režima nad svećenicima i patrijarhom Hrvatske pravoslavne crkve

Objavljeno

on

70. obljetnica ratnog zločina titoističkog režima nad svećenicima i patrijarhom Hrvatske pravoslavne crkve, i parastos ili misa zadušnica za ubijene mučenike HPC ubijeni u Zagrebu 30. lipnja 1945.

[ad id=”68099″]

Ispred spomenika ubijenim vojnicima Hrvatske vojske od 1941. do 1945. na zagrebačkom središnjem groblju Mirogoj je ARHIEPISKOP HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ili njen čelnik, g. Aleksandar Ivanov, imenovan od Europske pravoslavne crkve sa sjedištem u Parizu, održao PARASTOS za pobijene svećenike i PATRIJARHA GERMOGENA, čelnika Hrvatske pravoslavne crkve u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu, odnosno misu zadušnicu, ali pod vedrim nebom, jer Katolička Crkva nije na raspolaganje htjela staviti crkvu Krista Kralja na Mirogoju.

(Arhiepiskop u pravoslavnoj crkvi jest kao položaj nadbiskupa u Katoličkoj Crkvi)

Neka je pokoj dušama na pravdu Boga ubijenih 40 svećenika HPC i patrijarha Germogena, kojega je arhiepiskop obnovljene Hrvatske pravoslavne crkve proglasio svecem, i neka svjetlost vječno svijetlila s njima. Amen!

Na fotografiji: Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. g. Dobroslav Paraga, i pored njega unuka od partizanskog prijekog suda strijeljanog svećenika Hrvatske pravoslavne crkve, Dmitrija Mrihin, gospođa Ljerka Uremović, Hrvatica pravoslavne vjere. Sveukupno u Republici Hrvatskoj ima 17.000 Hrvata pravoslavne vjere. Uz spomenik stoji i arhiepiskop Hrvatske pravoslavne crkve, g. Aleksandar Ivanov, rodom iz Bugarske.

Parastos za strijeljane svećenike i patrijarha svetoga Germogena održan je 30. lipnja 2015. godine na Mirogoju u Zagrebu, uz podršku Hrvatske stranke prava 1861. koja u svom programu zastupa obnovu Hrvatske pravoslavne crkve, tako da je ova programska točka ispunjena, međutim još predstoji da HPC zaživi punim plućima, vjerojatno tek u samostalnoj i nezavisnoj hrvatskoj državi, to jest kad se ispuni i ova programska točka, a pošto je Ministarstvo uprave RH Milanovićevog režima odbilo registrirati Hrvatsku pravoslavnu crkvu, ali nema veze jer ona crpi svoj legitimitet od Europske pravoslavne crkve, i djeluje.

WWII: POVIJESNA ISTINA BEZ CENZURE

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari