Pratite nas

Naši u svijetu

72. Obljetnica Bleiburga i Križnih Puteva 21. svibanj 2017.

Objavljeno

na

Hrvati Melbourne održali su SVETU MISU za Bleiburgške i Križnog puta žrtve u crkvi svetoga Leopolda Bogdana Magdića u Melbourne, u predgrađu Sunshine i obilježili 72. obljetnicu tragedije hrvatskog naroda na Bleiburgu i Križnim putevima. Prisutne je pozdravio gospodin Petar Gelo u ime predsjedništva HDZ za Australiju i Novi Zeland i svih temeljnih ogranaka, kao i svih  izgnanih Hrvata Australije. Njegov govor donosimo u cijelosti:

Dragi moji Hrvati i Hrvatice, hvala vam, što ste danas s nama, gdje smo skupa sa Svetim misnim obredima, odali počast, da nikad nezaboravimo sijećanje na najveću tragediju, 72 obljetnice stradanja nevinog Hrvatskog naroda 15. svibanj 1945.

Želim vas pozdraviti ispred predsjedništva HDZ za Australiju i Novi Zeland i svih temeljnih ogranaka.

Teško mi je govoriti o stradnjima, mukama kojim su umirali naši najbliži. Nema nit jednog doma u Hrvatskoj obitelji ma bilo gdje mi pribitivali da netko nije nevin mučeničkom smrću umro.

Zamislite 200 tisuća hrvatske nevine razoružane vojske poubijano je i preko 500 tisuća Hrvata i Hrvatica svih uzrasta protjerano je prema službenim podacima Engleske…na Blaiburgu…

Blaiburška tragedija i Križni Putevi….u slobodnoj tako zvanoj Evropi, do dan danas nitko ne odgovara za te strašne zločine,koji su počinjeni nad nevinim Hrvatskim narodom.

Danas smo se okupili ovdje,da odamo počast svim nevinim hrvatskim žrtvama,te dostojno i ponizno obilježimo i nikad da ne zaboravimo na sijecanje 72 obljetnice Blaiburga i Kriznih puteva,na najvece zlocine u povijesti u mirnodobnom vremenu poslije drugog svijetskog rata sramotne tkz.slobodne demokratske Evrope,koji su pocinjeni nad nevinim Hrvatskim narodom ,a izvrsitelji su zlocinacka Jugokunisticka Armija mega zlocinca Waltera Tita u suradnji Musolinijevih fasista sa crnim krpetinama mrtvackih kostiju, koji su  samo nastavili strasne zlocine od 1918 godine i masovno provodititi poslije 8 svibnja 1945 godine 20 stoljeća kad su zločinci unišli u Zagreb…

Zločin, Blaiburga i Kriznih puteva ,nikad ne smiju se zaboraviti…dok mi Hrvati zivimo..

Zločin – koji se mora uvesti u  Hrvatsko skolsko obrazovanje od najnižih pa do do najviših studija..

Zločin – kojeg kriju i opravdavaju današnji u Hrvatskoj,ciji su mnogi od njihovih bliznjih pocinili te zlocine,ciji nasljednjici stite taj zločin,a štiteci zločin,oni su također zločinci…

  1. Zločin- koji nije sprijecen, a mogao je biti spriječen….

Zlocin- koji se i danas prešućuje …zločinci, niti dan danas u slobodnoj demokratskoj Evropskoj Uniji, u kojoj je i Hrvatska članica ,nisu proglašeni kao zločini, niti su osudjeni, i ako je donešena rezolucija 1481.  o lustraciji jugokomustickih – komunistickih zlocina 20 stoljeca..

Kuda dalje slobodna Evropo…kuda dalje Hrvatski narode…kuda dalje hrvatske bivše vlade i današnja Vlado…Hrvatska je članica Evrope..

Ne tražimo osvetu,samo tražimo istinu…Opraštamo…ali nikad nećemo zaboraviti…niti će biti zaboravljeni…Ovo je pouka za sadašnjost i budućnost opstanka općeg Hrvatskog naroda.

Odgovorite,na ova pitanja…koje traže nevini pobijani,koji su umirali u najtežim mukama..djeca,mladež,majke,očevi,djede,bake,sinovi,braća,sestre…Hrvatski narod…Hrvatski nevini vojnici,koji su bili zaštićeni po Ženevskoj konvenciji o predaji..

Hoće li itko odgovarati, proglašeni biti izvršitelji zločina,i tko je naredio ove strašne zločine..

Možda će pojedinci pitati zašto ovakva pitanja? Naša je dužnost,kao Hrvata i Hrvatica da stanemo u obranu i zaštitu istine i ustrajemo na oslobađanju istine o nevinom mučeničkom poubijanom Hrvatskom narodu..

Tijekom popisa stanovništva, poslije drugog svijetskog rata u zločinačkoj jugokomunistožkoj tvorevini mega zločinca Walter Tita, o popisu Hrvata malo tko govori, jer je bio ispod svakokog ljudskog razuma, bio je u strahovitom manjku, a Srbi koji su izvršavali zločine, skupa sa zločinačkom Jugokomunističkom armijom ,koji su stvarali lažne mitove po cijelom svijetu,a koji se nažalost i danas na veliko ponose sa tim lažnim, mitovima bili su iznad prosjeka popisa, što znači bilo je Srba preko 15-20 posto više.

Mi Hrvatski domoljubni narod dobro znamo,tko je zapovjedao i izvršio strašne zločine nad nama..ali nažalost sve osim Franjine domoljubne Hrvatske,svi znaju i mnogi ne žele znati..Koliko još treba nevinih Hrvatskih žrtava, da bi se oslobodila istina Bleiburške tragedije i Križnih puteva.?

Od srca se zahvaljujemo svima onima u Hrvatskim bivšim i sadašnjoj vladi, koji čvrsto stoje u oslobađanju istine..kao i našoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović koja je izbacila sliku zločinca Tite iz svog ureda..

Tko zna po koji put mi hrvatski domoljubni narod dokazano potvrđujemo uz svijetske povjesničare da je naređenje i izvršenje nadgledao deseti po redu mega zločinac 20. stoljeća Walter Tito,koji nije bio niti Hrvat,niti je znao pričati hrvatski. Na čelu njegove jugokomunističke zločinačke armije,u suradnji sa Musolinijevih fašista sa crnim krpetinama mrtvačkih kostiju..

Tragedija Hrvatskog naroda počela je 1918. godine, gdje se planski radilo na uništavanju Hrvatskog naroda, tragedija je bila najavljena u Beogradskoj skupštini 1928 godine ubistvom hrvatskih zastupnika na čelu sa našim vizionarom Dr.Stjepanom Radićem. Taj zločinački plan provodili su desetljećima na svim prostorima, gdje su pribitavali Hrvati,a najviše nastavljeno je i provođeno,tijekom drugog svijetskog rata,a posebice poslije drugog svijetskog rata u tako zvanoj mirnoj slobodnoj Evropi.

Zločinačka orgijanja u krvi nastavlja se na Bleiburgu i Križnim putevima sve do juga Makedoinije, Gevgelije.,a što nisu uspjeli pobiti,to su istjerali sa svih tisućljetnih hrvatskih ognjišta,na stotine tisuća po cijelom svijetu..

Sa svojom krvavom rabotom,ubojstvima nisu stali,niti prestali jer su diljem svijeta činili zloglasna mučenička ubojstva hrvatskih domoljuba,a svoje orgijanje masovnih ubojstava obnovili su 1991 – 1995 godine.Ista zločinačka jugokomunistička armija mega zločinca Walter Tita u suradnji s Musolinijevih fašista sa crnim krpetinama mrtvačkih kostiju.

Iz nase hrvatske BiH protjerano i poubijano sa tisućljetnih hrvatskih ognjišta preko 400 tisuca Hrvata i za taj genocide nitko ne odgovara..a proganjaju se nevini hrvatski domoljubi, a Hrvati nemaju nikakvo pravo..…

Naša tragedija još nije prestala Križnih puteva ..U posljednjih 10 i više godina iz naše Hrvatske istjerano je planski po njihovom kulturnom uništavanju Hrvatskog naroda preko 300 tisuca mladih visoko školovanih sposobnih za rad Hrvata i Hrvatica..Prisilno su napustili svoju voljenu domovinu Hrvatsku,a mnogi se nalaze u našoj sredini u Australiji..i Novom Zelandu..Je li itko odgovara od vlade za ovo katostrofalno uništavnje Hrvatskog naroda i hrvatske države..a njihova djeca koji ne vole Hrvatsku imaju sve privilegije..

Probudi se hrvatski narode…ovo su zadnji krici…

Samo dragi preuzvišeni Bog zna, čuje i vidi te teške muke,koje i još danas odjekuju u svakom domoljubnom Hrvatu i Hrvatici…

Koliko strasnih zlocinackih stratista ima nitko nece znati..govore na 1780 masovnih grobnica,,,samo u Sloveniji,Hrvatskoj i Srbiji..gdje je BiH..gdje je Makedonija…gdje je Vojvodina…Crna Gora..tu mozemo govoriti preko 2500 tisuce masovnih grobnica…a jos danas slave mega zlocinca Waltera Titu u Hrvatskoj…tu nije stradalo samo i zlocinacki ubijeno kako govore stotine tisuca Hrvata,tu mozemo slobodno govoriti da se radi preko 1,5 milijona pobijenih, sto znaci u 72 godine ubijeno je preko 5 miliona Hrvata..jer se nije obnavljalo populacija Hrvatskog naroda..Ovo je pitanje za strucnjake statistike pucanstva..

I danas ti zlocinci nas prozivaju svakavim imenima i sjede u Hrvatskom Saboru..to je da vam mozak stane…

A mi im porucujemo koliko volimo svoj Hrvatski narod i sve ostale visekulturne narodnosti  sa porukom velika Hrvatskog Sveca Kardinala Aloizija Stepinca ..

“Hrvatki narod se plebiscitarno izjasnio za Hrvatsku drzavu i ja bih bio nistarija,kad ne bih osjetio bilo svog Hrvatskog naroda,koji je bio rob u bivsoj Jugoslaviji”

Upravo ove najvece izrecene domoljubne misli, koje su duboko usadjene u svako srce Domoljubnog Hrvata i Hrvatice i upravo,ove misli su bile vodilje u svetom osloboditeljskom Domovinskom ratu,koje su bile putokaz,gdje smo po tko zna koji put dokazali diljem svijeta-sto je bila zlocinacka Jugokomunisticka Jugoslavija mega zlocinca Walter Tita u suradnji Musolinijevih fasista sa crnim krpetinama mrtvackih kostiju..

U Hrvatskom domoljubnom zajednistvu,oslobodili smo istinu i pobjedili..sa Svetom Krunicom oko vrata i dokazali svijetu da mi Hrvatski narod smo uvijek bili i ostali braniti svoj dom,svoju domovinu, i dokazali tko zna po koji put—Mi smo—Anti -fasisti,anti-nacisti  i anti-komunisti..

Stoga danas mi s ove 72 obljetnice sijecanja na sradanja sve opceg znanog i neznanog,nevinog Hrvatskog naroda od 1918 do Blaiburga,Kriznih puteva pa sve do 1995 godine,te svih nevinih zrtava diljem svijeta likvidirani od zloglasne UDBE—

ZAHTJEVAMO..

1).Da se iz Ustava Hrvatske izbaci da je zlocinacki ZAVNOH-temelj Hrvatske drzave—Vec da se unese : Da su temelji suverene demokratske drzave Hrvatske,HRVATSKI DOMOVINSKI OSLOBODITELJSKI RAT.

2). Da se istraze sve masovne i pojedinacne grobnice Hrvatskog naroda od 1918 te tijekom drugog svijetskog rata,a posebice Blaiburg i Krizni putevi,kao  i tijekom osloboditeljskog Domovinskog rata.

3).Da se istrazi istina o svim zrtvama Jasenovc,koji je bio koncetracioni logor od 1945-1952 godine,a posebna komisija za istrazivanje da ispita od 1941 do 1945 god.

4).Da se provede rezolucija 1481 Vijeca Evrope o lustraciji zlaocinackih jugokomunistickih zlim djelima,sluzbeno imenuje zlocinca naredbovca i pocinitelji…osuditi ih,te da se uvede u Hrvatski drzavni Ustav,zabrani  isticanje i obiljezavanje bilo kojih i kakvih zlocinackih jugokomustickih obiljezja,kao Cetnickih Srbijanskih i Mega zlocinca Walter Tita..Sto treba uvesti u zakon isticanje tih obiljezja je protih zakona, koje podlijeze povredi, koja mora biti kaznjiva i do 5 godina minimalno.

5).Da se sluzbeno otkrije istina o mega zlocincu Walter Titu,koji nije bio Hrvat niti je znao pricati Hrvatski,a ukrao je ime Kumravackog bravara Josipa Broza,gdje ima na tisuce dokumenata dokaza…te da se uklone sva imena zlocinca sa svih javnih i ne-javnih mjesta u cijeloj Hrvatskoj..

6).Da se što prije spriječi provođenje zločinačkog okupacijskog SANU-2, koji se naveliko provodi u Hrvatskoj..te da se promotori kazne jer ruše pravni državni poredak Hrvatske.

Samo na taj nacin,oslobadjanjem istine..Hrvatska će u Hrvatskom domoljubnom zajedništvu krenuti u sretniju sadašnjost i budućnost Hrvatskog naroda…

Ako nastavite sa dosadašnjopm protu Hrvatskom politikom..u budućih 50 godina –moramo se pitati: Hoćeli potojati Hrvatska: To je veliko pitanje.,ako ne bude Hrvata neće biti nit Hrvatske..Na vama je odgovornost.. Nama protjeranim Hrvatima diljem svijeta koji smo ravnopravno stvarali domovinu Hrvatsku oslobodili istinu i oslobađamo istinu  …nažalost nama su ta vrata još zatvorena..

I na koncu poručujemo, živimo u domoljubnim zemljama svijeta,znamo dobro kako se poštuju bilo koje žrtve,.ovo vam govorimo iz iskustva, kako se voli domovina i narod, bez razlike na podrijetlo,kulturu i vjeru i kako mi volimo i poštujemo zemlje u kojim živimo..

Isto tako sve te manjinske višekulturne zajednice Hrvatske moraju se intregirati u svakidašnji hrvatski život.Volimo i ljubimo svoju domovinu Hrvatsku..Jer to je budućnost svih nas..

Hvala vam na pozornosti.

Petar Gelo Predsjednik Koordinacije HDZ-a za Australiju i Novi Zeland.

Melbourne, 21.5.2017

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Predsjednica zapjevala s klapom u Čileu: Croatio, iz duše te ljubim

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar-Kitarović za vrijeme druženja s Hrvatima u Čileu zapjevala je s klapom Tri sulara iz Antofagosta pjesmu “Croatio, iz duše te ljubim”.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja se nalazi u Južnoj Americi, susrela se s Hrvatima u Čileu.

Na druženju se okupilo dvjestotinjak ljudi, a okupljene je zabavljala klapa Tri sulara iz Antofagosta.

U jednom trenutku s njima je zapjevala i Grabar-Kitarović pjesmu “Croatio, iz duše te ljubim”. Kako je to zvučalo pogledajte u videu:

 

Posjet Predsjednice pokrajini Antofagasti

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Posjet Predsjednice pokrajini Antofagasti

Objavljeno

na

Objavio

Posljednjeg dana službenog boravka u Republici Čileu Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Antofagastu, pokrajinu na krajnjem sjeveru Čilea, gdje se susrela s upraviteljem pokrajine Marcom Antoniom Diazom Muñozom, predstavnicima hrvatske zajednice te gospodarstvenicima hrvatskog podrijetla.

Prilikom susreta s upraviteljem pokrajine Antofagasta Marcom Antoniom Díazom Muñozom, predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je o znanstvenoj i obrazovnoj te sveučilišnoj suradnji Republike Hrvatske i pokrajine Antofagasta, kojoj Hrvatska pridaje veliku važnost.

U tom smislu, Predsjednica je spomenula Memorandum o suglasnosti Sveučilišta u Antofagasti i Sveučilišta u Zagrebu kao i posjet izaslanstva Rudarsko – geološko – naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Pokrajini radi mogućnosti suradnje s Fakultetom za strojarstvo Sveučilišta u Antofagasti, Udrugom industrijalaca Antofagaste te tvrtkom Antofagasta Minerals.

Govoreći o kulturnoj suradnji, hrvatska Predsjednica izrazila je zadovoljstvo što je prigodom njezinog službenog posjeta potpisan Program kulturne suradnje 2018.-2021. između Republike Hrvatske i Republike Čilea.

Nakon susreta s upraviteljem pokrajine Antofagasta, predsjednica Grabar-Kitarović susrela se s predstavnicima hrvatske zajednice, kojima je poručila kako zajedno s njima želi raditi na stvaranju klime u kojoj će se svaki iseljenik osjećati dobrodošao u zemlju svojih predaka.

„Danas mi je osobita čast i zadovoljstvo dodijeliti odlikovanja i priznanja pojedincima, kulturnim i sportskim udrugama i klubovima koji su kontinuirano uz mnogo požrtvovnosti, od zaborava čuvali tragove koje su ostavili vaši preci u Čileu i koji dan danas u trećoj, pa čak i četvrtoj generaciji njeguju veze s matičnom Domovinom. Posebno mi je drago što ćemo se podsjetiti i Hrvatica koje su prije mnogo godina dosegnule ugledno mjesto u čileanskom društvu i bile predvodnice društvenog razvoja“, kazala je Predsjednica.

Zahvalivši svima na svemu što su učinili i što će i nadalje činiti na čast i ponos svoje Hrvatske i na dobrobit svoga Čilea, predsjednica Grabar-Kitarović posthumno je Lenki Franulic Zlatar dodijelila odlikovanje Reda hrvatskog pletera, za osobiti doprinos u promicanju hrvatske baštine i kulture kroz dugogodišnji iznimno uspješan književni i novinarski rad te Povelje Republike Hrvatske za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture, obrazovanja, znanosti i sporta, jačanju gospodarske suradnje, te očuvanja hrvatskog identiteta u Republici Čile udrugama SOCIEDAD CROATA DE SOCORROS MUTUOS i CLUB DE DEPORTES „HRVATSKI SOKOL“.

U nastavku boravka u gradu Antofagasta predsjednica Grabar-Kitarović zasadit će maslinu u Hrvatskom parku Parque Croacia, posjetiti dobrovoljno vatrogasno društvo Dalmacija te posjetom Društvu „Hrvatski sokol“ i Hrvatskom klubu Antofagasta završiti službeni posjet Republici Čileu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati