Connect with us

Politika

Sa 77 glasova za i 9 protiv Stevi Culeju skinut imunitet

Objavljeno

on

Ja vas još jednom molim da mi jednoglasno oduzmete imunitet da na sudu u svoje ime i svih optuženih dokažemo nevinost, da ne budemo iznad sustava, da bih ja ostao, da ne idem na sud, a moji prijatelji idu – rekao je Culej prije samog glasanja.

“Ćirilica je ponovno uzrokovala podjele” u Saboru i to zbog glasovanja o skidanju imuniteta HDZ-ovom Stevi Culeju na zahtjev Općinskog suda u Vukovaru kako bi se protiv njega vodio kazneni postupak zbog izazivanja nereda, točnije razbijanja ćiriličnih tabli u Vukovaru.

Sabor je izglasao skidanje imuniteta sa 77 glasova za. Protiv je glasovalo devetero zastupnika, a osmero ih je bilo suzdržano.

– Ja vas još jednom molim da mi jednoglasno oduzmete imunitet da na sudu u svoje ime i svih optuženih dokažemo nevinost, da ne budemo iznad sustava, da bih ja ostao, da ne idem na sud, a moji prijatelji idu – rekao je Culej prije samog glasanja, piše vecernji.list

Glasovanju je prethodila rasprava o tome jesu li se table uopće smjele postavljati, ali i poziv Culeja da mu zastupnici skinu imunitet kako bi, kako je rekao, dokazao svoju nevinost, ali i nevinost 38 ljudi kojima se sudi zbog istog djela u Vukovaru. Pri tome je Culej ponovno prozvao bivšu vladu Zorana Milanovića za “protuustavno postavljene ćirilične table”, a SDP-ovci su ga pitali zašto i dalje ne prosvjeduje i skida dvojezične table koje dan danas stoje na određenim institucijama.

– Ja sam neosnovano optužen u političkom progonu, u montiranom procesu kao u nekim bivšim vremenima. Time nas se obilježava kao neke koji huškaju, kako bi se na nama ostavila ljaga. To je specijalni oblik borbe koja se nastavlja protiv branitelja – kazao je Culej koji se zapitao kakav je to Vukovar koji progoni branitelje, ali ne i zločince koji i dalje žive među žrtvama.

– Odstranite sve dvojezične ploče jer se nisu stekli uvjeti za njihovo postavljanje – zaključio je Culej.

Replicirao mu je SDP-ov Željko Jovanović koji je rekao da bivša vlada Zorana Milanovića nije napravila ništa protuustavno već je postupala po zakonu i odluci Gradskog vijeća Grada Vukovara.

SDP-ov Arsen Bauk dodao je da vlade Zorana Milanovića nema već 10 mjeseci, no table i dalje stoje u Vukovaru, pa je Culeju rekao da “bude faca i skine ih”.

– Ja sam facu dokazao na bojištima od Vukovara do Dubrovnika, za što sam dobio 9 odlikovanja. A ploče ćemo skinuti kada se za to steknu adekvatni uvjeti – odgovorio je Culej.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR