Connect with us

8. NAFF 2013 Neum – festival animiranog filma

Objavljeno

-

U subotu, 29. lipnja 2013. godine, u Neumu počinje Osmi međunarodni festival animiranog filma “NAFF 2013.”, a HT Eronet je i ove godine glavni sponzor ove filmske manifestacije.

[dropcap]T[/dropcap]ijekom osam godina postojanja, na festivalu su prikazivani filmovi iz čak 76 zemalja, uz sudjelovanje velikog broja autora iz cijelog svijeta. Među njima bili su i oni koji su svojim filmovima obilježili ovu vrstu umjetnosti u svijetu i dobili najprestižnije nagrade, kakva je i Oscar, pa je oskarovac Bill Plymton također je boravio na NAFF-i predsjedavao filmskim žirijem.

I autor najgledanije aninmirane serije u povijesti, ‘The Simpsons”, Mike Reisse, također je prošle godine boravio na ovom prestižnom festivalu, kao i crtač “Gospodara prstenova” i drugih holivudskih animiranih uspješnica Mike Murphy, a godinama festival pohode i autori najpoznatijega ruskog animiranog lika, “Male Maše”, te gotovo sva druga značajna autorska imena iz svijeta animacije.

Ove godine u natjecateljskoj konkurenciji bit će prikazana 42 animirana filma iz 18 zemalja. U panoramskom dijelu programa, posjetitelji će moći pogledati 30 animiranih filmova.

Članovi festivalskog žirija ove godine su; Pencho Kunchev, poznati bugarski dječji pisac i redatelj-animator, te profesor na Odjelu za animirani film na bugarskom univerzitetu u Sofiji, Krešimir Šego, slobodni umjetnik i član Društva hrvatskih književnika, te Jasna Žalica, bosanskohercegovačka glumica i profesorica na Akaderniji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Međunarodni festival animiranog filma NAFF 2013. održat će se kao i do sada u neumskom hotelu “Sunce”, od 29. lipnja do 5. srpnja.

 Sama svečanost otvaranja bit će na terasi hotela 29. lipnja s početkom u 20.30 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas