Pratite nas

Komentar

A. BABIĆ: 24. OBLJETNICA DANA MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE!

Objavljeno

na

Svim hrvatskim braniteljima i cijelom hrvatskom narodu u Domovini i dijaspori čestitam Dan međunarodnog priznanja samostalne hrvatske države – REPUBLIKE HRVATSKE.

[ad id=”93788″]

Bio je to sigurno jedan od najvažnijih dana u povijesti naše borbe ne samo za samostalnu državu, nego i, što je jednako važno međunarodno priznanje cijeloga svijeta, koje danas imamo.

Kao prvi glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova želim se posebno sjetiti tog dana, jer sam na taj dan primao sva pismena međunariodna priznanja zemalja članica Europske unije i nakon toga ih proslijeđivao Predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i Tomislavu Marčinku na HRT.

15. siječnja 1992. naša je zemlja međunarodno priznata. Prisjeća se toga umirovljeni diplomat Antun Babić, tadašnji glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Posted by Z1 televizija on 15. siječnja 2016

Oko šest sati tog dana osobno sam u MVP-u primio i mađarskog generalnog konzula Gabora Bagija, koji mi je uručio pismo mađarskog predsjednika u kojem Mađarska priznaje državnu samostalnost Republike Hrvatske. To će mi ostati u pamćenju do kraja života.

Nažalost tog dana je i tadašnji zamjenik ministra vanjskih Božidar Gagro, bivši visoki dužnosnik KP Hrvatske, dva puta odbio primiti generalnog konzula Austrije Josepha Berkakovića, koji mu je htio uručiti priznanje Austrije. Bio je to jasan znak koliko ćemo kasnije, u ove 24 godine, imati teških muka s jugoslavenima i hrvatskim komunistima u našim redovima.

Na današnji dan treba naročito istaknuti ulogu u međunarodnom priznanju predsjednika Tuđmana, ali i tadašnjeg ministra vanjskih poslova prof. dr. sc. Zvonimira Šeparovića, koji je mjesecima neumorno obilazio sve europske prijestolnice i tražio i zagovarao međunarodno priznanje Republike Hrvatske.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bošnjaković: Izjave vukovarskog gradonačelnika nisu udar na vrh HDZ-a

Objavljeno

na

Objavio

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je ocijenio da izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave nisu udar na vrh HDZ-a.

“To nije udar na vrh HDZ-a, to je njegovo mišljenje koje je on iskazao i što se toga tiče mislim da treba voditi brigu o stavovima predsjedništva i vrha stranke, a ovo su stavovi ljudi koji žive na tim prostorima”, kazao je Bošnjaković uoči konferencije “Muslimanske zajednice u Europi – prava i dužnosti”.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je u ponedjeljak, uoči 21. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potom je kazao da će razgovarati s Penavom istaknuvši da Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a.

“Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a. U njegovoj nadležnosti su nadležnosti koje se tiču Grada Vukovara”, rekao je Plenković nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a upitan vidi li, kao Penava, konstantnu velikosrpsku agresiju od strane predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Prije konferencije o muslimanskim zajednicama u Europi, na kojoj sudjeluje kao predstavnik Vlade za suradnju s vjerskim zajednicama, Bošnjaković je u utorak izrazio žaljenje što je propala nabava vojnih aviona od Izraela.

“U posao s Izraelom ušli smo s najboljim namjerama. Ispostavilo se da se radi problema Izraela i SAD-a taj posao se nije mogao realizirati. Kao što znate nije došlo ni do potpisivanja ugovora, ni do bilo kakvih isplata i s te strane žao nam je da je propalo, ali nije krivnja do nas”, rekao je Bošnjaković.

(Hina)

 

Ivan Penava: U Hrvatskoj postoji kontinuitet velikosrpske politike

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: U Hrvatskoj je u tijeku provjera svih stečenih diploma. Svaka čast. Hoćemo li to dočekati u BiH?

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj je u tijeku provjera svih stečenih diploma. Svaka čast. Hoćemo li to dočekati u BiH?

Možda bi to provijetrilo i relaksiralo stanje napetosti. Sve diplome provjeriti, kupljene i protuzakonito stečene dokinuti. Valjalo bi. Uvijek sam mislio da čovjek kad stekne znanje može do zarade i novca. U BiH je očito drugačije i tko ima novac ima “diplome”.

Jedna Božja zapovijed kaže ne ukradi, a još jedna ne reci lažno svjedočanstvo. Krađa je imat lažnu diplomu, a lažno svjedočanstvo predstavljati se po tituli tako stečene diplome, komentirao je fra Mario Knezović

 

Fra Mario Knezović: Bez kompleksa ovakvim migracijama moramo reći ne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari